Search
Close this search box.

Operativne smjernice

Učinkovitost

Predani smo donašanju učinkovitih rezultata. Usredotočeni smo na naše prioritete koji su u skladu s našom misijom, vizijom i ciljevima. Redovito prilagođavamo svoje metode kako bismo ispunili svoje poslanje. Izbjegavamo djela koja donose neučinkovite rezultate. (Izr 10.4; Izr 14.23; 1 Kor 3.7)

Komunikacija

U komunikaciji smo otvoreni i istiniti prema svima uzimajući u obzir razlike mišljenja i stavova koji nisu u suprotnosti s temeljnim biblijskim naukama i obrascima ponašanja. (Ef 4.15)

Međusobna podložnost

Prihvaćamo biblijske principe međusobne podložnosti te posebno odgovornosti nekome. Vjerujemo da smo pozvani nositi bremena jedni drugih. Tako se međusobno potičemo na rast prema duhovnoj zrelosti. (Rim 15.1; Gal 6.2)

Podučavanje

Smatramo da je za kvalitetan život crkve potrebno aktivno i stalno osposobljavati sve vjernike i voditelje. Kroz razne metode podučavamo vjernike o njihovim darovima te ulozi u društvu i crkvi. (2 Tim 2.1-2; Ef 4.11-13)

Odgovornost

Preuzimamo na sebe potpunu odgovornost za povjerene nam dužnosti – kako u crkvi tako i u svakodnevnom životu. Točni smo i pouzdani. Sve činimo čiste savjesti, poštujući državne zakone i propise.

Briga jedan za drugog

Suosjećajni smo i osjetljivi na međusobne potrebe te iskreno i bez pretvaranja pomažemo jedan drugome ne gledajući samo na svoju vlastitu korist. (1 Kor 12.26-27; 1 Iv 4.11)

Rješavanje sukoba

Međusobne sukobe i nesuglasice rješavamo prema biblijskim principima iz Evanđelja po Mateju 18.15-16 i drugih dijelova Biblije, uz izbjegavanje ogovaranja i klevete, a s ciljem izmirenja i obnove odnosa. Ne zadržavamo povrede i zamjerke te izbjegavamo rješavanje sukoba na neprikladne načine. (Ef 4.32)

Ohrabrivanje

Izgrađujemo u vjeri, ukazujemo na pozitivne kvalitete i potičemo na ostvarivanje Božjeg plana i svrhe za nečiji život. Odričemo se negativnih i kritičkih stavova koji ne pridonose izgradnji drugih. (Heb 10.25b; 1 Sol 5.11)

Dolazak na sastanke

Potičemo svakog vjernika na aktivno sudjelovanje u zajedničkim sastancima te, ukoliko je moguće, na prilagodbu društvenih aktivnosti koje sprečavaju dolaske. (Heb10.25)

Timski rad

Ne djelujemo samostalno, već vjerujemo i djelujemo timski pri čemu svatko od nas ulaže svoje darove, talente i pozive. Tako učinkovitije djelujemo prema zajedničkom interesu. (1 Kor 12.12; Rim 12.4-5)

Iskrenost

Iskrenost je temelj našeg odnosa i komunikacije. Iskreni smo u djelima, riječima i motivima našeg srca. Naš je odnos izravan, jednoznačan i iskren bez manipuliranja, dvoznačnosti i namjernog sebičnog zavođenja. (Ef 4.25)

Podložnost autoritetima

Poštujemo osobe koje su na položajima autoriteta u našem društvenom i crkvenom životu, znajući da su oni uspostavljeni od Boga za naše dobro. Odbijamo mrmljanje i svako neprikladno ponašanje te im iskazujemo čast. (1 Tim 2.2)

Prihvaćanje i poštovanje

Prihvaćamo sve ljude u svoje društvo te iskazujemo svima poštovanje bez obzira na razlike u socijalnom statusu, naobrazbi ili položaju. (Fil 2.3; 1 Pt 4.8)

podijeli, pošalji, isprintaj

CCE text left

Dobrodošli u CCE

Prijavite se sa svojim korisničkim imenom ili email adresom i lozinkom, kako biste mogli koristiti usluge ovog web sitea.

CCE na društvenim mrežama