Search
Close this search box.

Operativne smjernice

Prihvaćanje i poštovanje

Prihvaćamo sve ljude u svoje društvo te iskazujemo svima poštovanje bez obzira na razlike u socijalnom statusu, naobrazbi ili položaju. (Fil 2.3; 1 Pt 4.8)

Učinkovitost

Predani smo donašanju učinkovitih rezultata. Usredotočeni smo na naše prioritete koji su u skladu s našom misijom, vizijom i ciljevima. Redovito prilagođavamo svoje metode kako bismo ispunili svoje poslanje. Izbjegavamo djela koja donose neučinkovite rezultate. (Izr 10.4; Izr 14.23; 1 Kor 3.7)

Timski rad

Ne djelujemo samostalno, već vjerujemo i djelujemo timski pri čemu svatko od nas ulaže svoje darove, talente i pozive. Tako učinkovitije djelujemo prema zajedničkom interesu. (1 Kor 12.12; Rim 12.4-5)

Komunikacija

U komunikaciji smo otvoreni i istiniti prema svima uzimajući u obzir razlike mišljenja i stavova koji nisu u suprotnosti s temeljnim biblijskim naukama i obrascima ponašanja. (Ef 4.15)

Iskrenost

Iskrenost je temelj našeg odnosa i komunikacije. Iskreni smo u djelima, riječima i motivima našeg srca. Naš je odnos izravan, jednoznačan i iskren bez manipuliranja, dvoznačnosti i namjernog sebičnog zavođenja. (Ef 4.25)

Rješavanje sukoba

Međusobne sukobe i nesuglasice rješavamo prema biblijskim principima iz Evanđelja po Mateju 18.15-16 i drugih dijelova Biblije, uz izbjegavanje ogovaranja i klevete, a s ciljem izmirenja i obnove odnosa. Ne zadržavamo povrede i zamjerke te izbjegavamo rješavanje sukoba na neprikladne načine. (Ef 4.32)

Briga jedan za drugog

Suosjećajni smo i osjetljivi na međusobne potrebe te iskreno i bez pretvaranja pomažemo jedan drugome ne gledajući samo na svoju vlastitu korist. (1 Kor 12.26-27; 1 Iv 4.11)

Podučavanje

Smatramo da je za kvalitetan život crkve potrebno aktivno i stalno osposobljavati sve vjernike i voditelje. Kroz razne metode podučavamo vjernike o njihovim darovima te ulozi u društvu i crkvi. (2 Tim 2.1-2; Ef 4.11-13)

Međusobna podložnost

Prihvaćamo biblijske principe međusobne podložnosti te posebno odgovornosti nekome. Vjerujemo da smo pozvani nositi bremena jedni drugih. Tako se međusobno potičemo na rast prema duhovnoj zrelosti. (Rim 15.1; Gal 6.2)

Podložnost autoritetima

Poštujemo osobe koje su na položajima autoriteta u našem društvenom i crkvenom životu, znajući da su oni uspostavljeni od Boga za naše dobro. Odbijamo mrmljanje i svako neprikladno ponašanje te im iskazujemo čast. (1 Tim 2.2)

Dolazak na sastanke

Potičemo svakog vjernika na aktivno sudjelovanje u zajedničkim sastancima te, ukoliko je moguće, na prilagodbu društvenih aktivnosti koje sprečavaju dolaske. (Heb10.25)

Ohrabrivanje

Izgrađujemo u vjeri, ukazujemo na pozitivne kvalitete i potičemo na ostvarivanje Božjeg plana i svrhe za nečiji život. Odričemo se negativnih i kritičkih stavova koji ne pridonose izgradnji drugih. (Heb 10.25b; 1 Sol 5.11)

Odgovornost

Preuzimamo na sebe potpunu odgovornost za povjerene nam dužnosti – kako u crkvi tako i u svakodnevnom životu. Točni smo i pouzdani. Sve činimo čiste savjesti, poštujući državne zakone i propise.

podijeli, pošalji, isprintaj

CCE text left

Dobrodošli u CCE

Prijavite se sa svojim korisničkim imenom ili email adresom i lozinkom, kako biste mogli koristiti usluge ovog web sitea.

CCE na društvenim mrežama