Search
Close this search box.

Spasenje

Isus je rekao: “Ja sam put, istina i život… Nitko ne dolazi k Ocu osim po meni.” (Ivan 14.16)

“Ako ustima svojim priznaješ Isusa Gospodina i srcem svojim vjeruješ da ga je Bog uskrsnuo od mrtvih, bit ćeš spašen.” (Rimljanima 10.9)

  1. Priznaj da si grešnik. “Nema pravedna ni samo jednoga; nema razumna, nema nikoga koji traži Boga. Svi su zastranili, zajedno se pokvarili. Nema ni jednoga jedinoga koji čini dobro.” (Rimljanima 3.10-11)
  2. Budi voljan okrenuti se od grijeha (pokajati se). “A sada – zatvorivši oči nad vremenima neznanja – Bog poručuje ljudima da se svi i svagdje obrate.” (Djela Apostolska 17.30)
  3. Vjeruj da je Isus Krist umro za tebe, bio pokopan i uskrsnuo od mrtvih. “Ako ustima svojim priznaješ Isusa Gospodina i srcem svojim vjeruješ da ga je Bog uskrisio od mrtvih, bit ćeš spašen. Vjera srce postiže pravednost, a priznanje usta spasenje.” (Rimljanima 10.9-10)
  4. U molitvi pozovi Isusa u svoj život da postane tvoj osobni Spasitelj. “…jer: Tko god zazove ime Gospodnje, spasit će se.” (Rimljanima 10.13)

Dragi Bože, ja sam grešnik i trebam oprost. Vjerujem da je Isus Krist prolio svoju dragocjenu krv i umro radi mog grijeha. Voljan sam okrenuti se od grijeha. Sada pozivam Krista da dođe u moje srce i moj život kao moj osobni Spasitelj. Ako si povjerovao Isusu kao svom Spasitelju, upravo si započeo prekrasan novi život s Njim.

  1. Čitaj svoju Bibliju svaki dan da bi bolje upoznao Isusa Krista.
  2. Razgovaraj s Bogom u molitvi svaki dan.
  3. Budi kršten, slavi Boga, služi i imaj zajedništvo s drugim kršćanima u crkvi gdje se propovijeda Krist i gdje je Biblija glavni autoritet.
  4. Govori drugima o Isusu Kristu

podijeli, pošalji, isprintaj

CCE text left

Dobrodošli u CCE

Prijavite se sa svojim korisničkim imenom ili email adresom i lozinkom, kako biste mogli koristiti usluge ovog web sitea.

CCE na društvenim mrežama