Search
Close this search box.

Temeljne vrijednosti

Radost

Naši su životi primjer istinske radosti u svemu što činimo; bilo da se to odnosi na služenje u Crkvi, obitelji ili na ostale svakodnevne poslove. Sve što činimo – činimo bez mrmljanja – radosno i predano, svjesni da kroz bilo koje djelo ili situaciju služimo Gospodinu. (Rim 14.17; Fil 4.4)

Učeništvo

Vjerujemo i primjenjujemo biblijsko učeništvo, što podrazumijeva aktivno slušanje i sudjelovanje svakog vjernika-laika u radu Crkve, što za posljedicu ima učinkovito širenje Božjeg Kraljevstva. (Mt 28.18-20)

Mudrost

Božja nas mudrost usmjerava i određuje naše razmišljanje, govor, stavove i pomoć nam je pri donašanju odluka. Omogućuje nam ispravno prosuđivanje raznih okolnosti i odnosa. Pažljivo slušamo savjete i ne donosimo ishitrene odluke. (Jak 1.5; Izr 3.13-15)

Izvrsnost

Voljno i predano te na najbolji mogući način koristimo sve svoje mogućnosti, pozive, darove i talente dane od Gospodina, kako bismo što kvalitetnije i učinkovitije izvršili osobno poslanje i misiju Crkve. U tome smo odlučni, predani i hrabri. (Kol 3.23-24)

Integritet

Prepoznajemo da je integritet osobe ključan dio kršćanskog svjedočanstva. Smatramo da podrazumijeva moralnost, cjelovitost karaktera, dosljednost u riječima i djelima, povjerenje te beskompromisnu privrženost biblijskim vrijednostima pravednosti i poštenja. (Fil 3.12-15)

Jedinstvo

Jedinstvo je jedan od temelja za postizanje naše misije, vizije i ciljeva. Ono se očituje u neraskidivom predanju Bogu i aktivnom širenju njegova Kraljevstva te međusobnom zajedništvu koje se ne mijenja zbog težih okolnosti. Izbjegavamo uniformiranost te stvaramo biblijsko jedinstvo koje se postiže držanjem Kristovih zapovijedi, molitvom te kvalitetom komunikacijom. (Ef 4.3-6; Lk11.7)

Ljubav

Sve činimo kako bi naši odnosi bili motivirani i vođeni aktivnom Božjom ljubavi; koja daje bez da traži nešto zauzvrat, a očituje se u jakim međusobnim vezama bez obzira na različite osobnosti, pozive, darove i talente. Uvijek djeluje u interesu drugih, a uključuje služenje i požrtvovnost. (Kol 3.14)

Cjelovitost nauke

Naša nauka se temelji na cjelovitom razumijevanju Biblije, a očituje se u kvalitetno uravnoteženoj spoznaji i praksi biblijskih istina koje donašaju dobrobit za cjelokupno ljudsko biće – duh, dušu i tijelo. Na taj način se “stvaraju” kvalitetni vjernici koji svojom zrelošću, ponašanjem i pravednim karakterom u društvu oko sebe svjedoče za evanđelje Isusa Krista. (Tit 2.7b-8; Dj 2:42)

Lojalnost

Lojalni smo i vjerni; čvrsto držimo svoje riječi i saveze. Vjerni smo svojim danim zavjetima, uspostavljenim autoritetima; našoj misiji, viziji i ciljevima te našoj Crkvi bez obzira na cijenu predanja. (2 Tim 3.10-11; Otk 2.10)

Jake obitelji

Vjerujemo da je obitelj temeljna jedinica društva i učinkovite Crkve. Zato su naše obitelji uređene i vođene na temelju biblijskih principa pravednosti. Poseban naglasak stavljamo na muškarca kao duhovnog voditelja obitelji. Ne žrtvujemo svoje obitelji radi našeg poslanja, već zajedno s njima služimo Gospodinu. (Post 2.24; Ef 5.22-25; Ef 6.1-31; Tim 5:8)

Milosrđe

Svakom čovjeku iskazujemo milost i milosrđe koja je potrebna za njegovu obnovu ili posvećenje. Ovakav stav ne odnosi se samo na materijalne stvari već i na naše odnose i stavove. Jedni drugima opraštamo pogreške te izbjegavamo neopraštanje, zamjerke i gorčinu. (Ef 2.8-9; Kol 3.12-13)

podijeli, pošalji, isprintaj

CCE text left

Dobrodošli u CCE

Prijavite se sa svojim korisničkim imenom ili email adresom i lozinkom, kako biste mogli koristiti usluge ovog web sitea.

CCE na društvenim mrežama