Search
Close this search box.

Pastor

Mario Ducic 2023 T1 WHT 600

Mario Dučić

Mario Dučić je rođen u Zagrebu 1973. godine u katoličkoj obitelji. Tijekom rata 1991. godine upisao je studij teologije na Teološkom fakultetu “Matija Vlačić Ilirik” u Zagrebu. Na drugoj godini studija sprijateljio se s istinski obraćenim kršćaninom koji mu je ukazao na evanđelje i potrebu za obraćenjem. Kada mu je oboljela baka, zatražio je prijatelja da se u crkvi u koju je odlazio pomole za nju. Kada se nakon te molitve vratio kući, baka više nije imala bolove. Taj je događaj smekšao njegovo srce i te iste noći, dok je čitao Ivanovo evanđelje, rekao je sebi: “Ovo je istina. Pronašao sam se u svakoj riječi. To je ono što mi je potrebno.” Nakon toga došlo je do velikih promjena.

Na kraju druge godine studija odlučio je nastaviti treću godinu studiranja na Evanđeoskom teološkom fakultetu u Osijeku. Tijekom studiranja u Osijeku aktivno je volontirao u radu izbjegličkog kampa u Gašincima kroz humanitarnu udrugu “Agape”. Nakon treće godine dobio je stipendiju za studiranje u inozemstvu. Sva su mu se vrata čudesno otvorila te je, pauzirajući studij teologije u Osijeku, u jednoj godini završio dvogodišnji studij praktične teologije na Christ for the Nations Institutu u Dallasu, u državi Texas u SAD-u. Nakon završenog studija u SAD-u vratio se u Osijek i 1996. diplomirao studij teologije, na užem području kršćanskog savjetovanja, na temu “Seksualno zlostavljanje djece”. 2007. godine je završio poslijediplomski studij pastoralne teologije na temu “Učinkovito kršćansko vodstvo – razumijevanje i implementiranje vizije i temeljnih karakteristika vodstva”. Svoj doktorski studij iz praktične teologije s naglaskom na vodstvo, završava 2012. na Wagner Leadership Institutu u Phoneixu, Arizona,  u SAD-u. Godine 2016. završava i svoj drugi doktorski studij iz praktičnog bogoslovlja na Protestantskom Teološkom Učilištu „Mihael Starin“ u Osijeku na temu „Biblijsko razumijevanje i pastoralni pristup financijskom upravljanju”.

Pastorom i predsjednikom Crkve cjelovitog evanđelja Mario Dučić postaje u jesen 2001. godine. Osim  što je usmjeren na viziju za duhovno služenje i djelovanje u gradu Zagrebu i Hrvatskoj, Mario Dučić je kao pastor podigao nekoliko službenika, potaknuo osnivanje više civilnih udruga i raznih praktičnih službi u Crkvi s ciljem učinkovitijeg služenja i pozitivnog utjecaja na društvo. Također je sudjelovao u nekoliko zajedničkih projekata crkava reformacijske baštine te pokrenuo, i nekoliko godina zaredom vodio, projekte “Hrvatska za Isusa” i “Dani reformacije”. Od 2003. godine aktivno piše razne članke te izdaje mjesečne propovijedi u izdanju Crkve cjelovitog evanđelja. 2008. godine pokrenuo je osnivanje Hrvatske kršćanske koalicije te postao njezinim predsjednikom. Koalicija je za cilj imala poticanje i ostvarivanje solidarnosti, transparentnosti, kvalitete, potpore i suradnje kao i ostvarivanje zajedničkog utjecaja članova na društveno-političkom planu kroz aktivno promicanje kršćanskih načela crkava reformacijske baštine u Republici Hrvatskoj. Obzirom na veliku potrebu rada na socijalnim programima i rada s poduzetnicima, pastor Mario Dučić je 2020. godine inicirao osnivanje organizacije ”Philos” koja za cilj ima projekte sa socijalnim kategorijama društva, ali i projekte koji će poticati, hrabriti i biti podrška kršćanskim poduzetnicima. Podpredsjednik je neprofitne kršćanske organizacije “Spirit Life Ministries International” (SLMI) sa sjedištem u Herminstonu, (država Oregon) u SAD-u. Osim što aktivno potpomaže rad u Hrvatskoj, SLMI služi i kao krovna organizacija biblijskog instituta “Duh Života” čiji je i podpredsjednik te predavač.

Supruga Marija Dučića, Bonnie, je također diplomirala na biblijskom institutu Christ For The Nations u SAD-u. Osim što pomaže prilikom raznih crkvenih i društvenih događanja i rada s djecom, Bonnie Dučić je voditeljica slavljeničkog tima i rock-gospel benda “Bez Kompromisa“. Bonnie i Mario Dučić su roditelji četvero djece.

podijeli, pošalji, isprintaj

CCE text left

Dobrodošli u CCE

Prijavite se sa svojim korisničkim imenom ili email adresom i lozinkom, kako biste mogli koristiti usluge ovog web sitea.

CCE na društvenim mrežama