Search
Close this search box.

Crkva za djecu

child 2

Vjerujemo da Crkva za djecu ima vitalnu važnost za zdravu i rastuću zajednicu. Crkva za djecu treba biti više od same brige za djecu dok njihovi roditelji uče iz Božje riječi; to treba biti mjesto gdje će također učiti o Bibliji na njima prilagođen način. Nastojali smo crkvu za djecu učiniti zabavnim i radosnim mjestom gdje se djeca mogu zabavljati istovremeno učeći Božju riječ na vlastitoj razini. Čvrsto vjerujemo da Bog može raditi kroz živote djece i koristiti ih kako bi ovdje na zemlji ispunio svoje planove i ciljeve. Djeca u ranoj dobi mogu primiti dar spasenja i čak biti ispunjena Svetim Duhom. Naša želja je da vidimo svoju djecu kako uče slijediti Isusa Krista od rane dobi, kako bi se time postavio temelj za zdrav život u Bogu.

Crkva za djecu održava se nedjeljom tijekom bogoslužja i dijeli se na dvije skupine: mlađu skupinu za bebe i predškolsku djecu i stariju za djecu do šestog razrede osnovne škole. Te skupine vode članovi Crkve koji imaju želju vidjeti djecu kako rastu u spoznaji Isusa Krista. Svako bogoslužje uključuje slavljenje, molitvu i biblijsku priču, koja je prezentirana na djeci razumljiv način, nakon čega osnažuje kroz dramu, likovni odgoj, glazbu i kreativnu igru.

Jednom mjesečno održava se “Obiteljsko bogoslužje”. U sklopu “Obiteljskog bogoslužja” djeca iz starije skupine (od 7 do 13 godina) sudjeluju na glavnom bogoslužju zajedno sa svojim roditeljima gdje im se nudi slavljenje i ilustracije za djecu. Vjerujemo da je obiteljsko bogoslužje od vitalne važnosti kako bi se osiguralo da obitelji imaju priliku zajedno štovati i slaviti Boga.

Misija

Podučavati mlađe generacije da razumiju dar spasenja i Duha Svetoga putem slavljenja, molitve, biblijskog učenja i kreativnih radionica.

Vizija

Uz roditeljsku pomoć, postaviti čvrst i zdrav temelj na kojem se može izgraditi utjecajan život u Kristu. Vidjeti ovu generaciju duša kako rastu i zauzimaju svoje mjesto u Kristovom tijelu kao budući kršćanski vođe u Hrvatskoj.

Ciljevi

  • Podići svjesnost o važnosti Crkve za djecu unutar zajednice
  • Ojačati vezu između roditelja i učitelja
  • Pridružiti više učitelja Crkvi za djecu
  • Bolje organizirati strukturu Crkve za djecu
CCE text left

Dobrodošli u CCE

Prijavite se sa svojim korisničkim imenom ili email adresom i lozinkom, kako biste mogli koristiti usluge ovog web sitea.

CCE na društvenim mrežama