Online usluge

Ivan Rukavina

Voditelj
Voditelj CCE Online. Ambiciozan poduzetnik. Oženjen i otac. Voli sport, životno učenje.

Svjedočanstvo

Budući da nitko iz moje obitelji, za vrijeme mog odrastanja, nije prakticirao nikakvu duhovnost niti religiju, tako sam i ja odrastao. Tek u osnovnoj školi krenuo sam na vjeronauk u katoličkoj crkvi jer to je tada bio trend. Međutim, tijekom cijelog odrastanja zanimale su me duhovne stvari, iako tu potrebu i zanimanje nisam mogao definirati. Ono čega sam bio svjestan i što me užasavalo je pomisao da je smrt kraj. Strah od crne rupe, nepostojanja i nestajanja mi je bila zastrašujuća. Kroz vjeronauk u katoličkoj crkvi upoznao sam se s osnovnim teološkim terminima. To mi je bilo zanimljivo i interesantno, ali ništa osobno niti previše privlačno. Dapače, ta sirova religiozna postavka me zapravo udaljavala od Crkve i kršćanstva. Živio sam grešno i neduhovno kao i svi oko mene. Nakon što sam obavio sve formalnosti u sklopu osnovnog školovanja, nisam nastavio prakticirati katoličanstvo niti bilo koju drugu duhovnost. Tek nekoliko godina kasnije prvi put sam se susreo s pravim Evanđeljem i izvornim kršćanstvom. Kad sam imao 15 godina, moj bratić, koji je tada već postao kršćanin, svjedočio mi je o svom osobnom susretu s Bogom te mi objasnio poantu Evanđelja. To me jako dotaknulo te sam počeo plakati iako nisam znao zašto. On me potaknuo da čitam Novi Zavjet koji sam imao kao poklon nakon završenog vjeronauka. Također me ohrabrio da se sam počnem moliti Bogu i tražiti da mi se osobno objavi. To sam i krenuo raditi. Svaki dan, duhovno gladan, počeo sam čitati Novi Zavjet koji mi je postao nekako živ. Tako sam nastavio čitati nekih 30 dana nakon čega sam, osvjedočen o svojoj grešnosti i izgubljenosti, prvi puta iskreno zavapio Isusu Kristu. U suzama i pokajanju molio sam Ga da mi se objavi ako postoji i ako je stvaran i živ. Nedugo nakon toga, nakon nekoliko minuta, Isus Krist, onaj isti koji je prije više od 2000 godina živio, umro i uskrsnuo, uslišio je doslovno moju molitvu i došao u moju sobu. Nisam Ga fizički vidio, ali je Njegova prisutnost bila toliko snažna da sam pao na pod i uživao u tim trenucima. Njegovu prisutnost doživio sam i iskusio duhovno, emotivno i fizički, na svim razinama. Tada sam shvatio da je On živ i da je sve to oko Njegovog života i uskrsnuća istina. Osobno sam ga upoznao, spasio me od grijeha i pakla te dao dar vječnoga života. Od tog dana prošlo je više od 25 godina. U tom periodu prošao sam s Bogom stvari za napisati jednu poveću knjigu. Danas svjedočim da je i dalje jednako živ i stvaran kao i prvog dana. U mom životu ne postoji više nikakav strah od smrti, izgubljenosti i nepostojanja nego slavna nada i sigurnost da ću živjeti vječno. Isus Krist je živ! On je Usrsknuće i Život i zato što vjerujem u Njega i ja ću uskrsnuti i živjeti vječno.

Životopis

Rođen sam u Zagrebu 1978. godine. U Zagrebu sam odrastao, završio osnovnu i srednju turističku školu. Nakon završetka školovanja upisao sam fakultet u Opatiji za turistički management. Profesionalnu karijeru u struci, turizmu, započeo sam 2003. godine u turističkoj agenciji Atlas Airtours. Od 2006. godine kompanija se pripojila najvećoj turističkoj agenciji u Hrvatskoj, Atlasu, gdje radim do 2020. godine. Zbog krize povodom covida-19 i urušavanja cijele turističke industrije, odlazim iz kompanije nakon 18 godina uspješnog rada i više od 15 uzastopnih napredovanja od najniže pozicije do izvršnog direktora. Kroz posao sam proputovao dobar dio Europe i manji dio svijeta, te odradio stotine letova avionom. Krajem 2020. pokrećem svoju osobnu ideju za poduzetništvom na čemu trenutno intenzivno radim. Oženjen sam predivnom ženom Ivanom koju poznajem od 2004. godine. Oženili smo se u Zagrebu 2006. Ona je moj najbolji prijatelj. Imamo predivnog sina Daniela. U slobodno vrijeme volim boraviti u prirodi. Zanima me sport, posebno nogomet koji pratim od kad sam se počeo baviti njime još u osnovnoj školi. Strast su mi učenje i poučavanje, konstantno educiranje i čitanje knjiga. Nema ništa korisnije za mene nego ulagati u sebe i naučiti nešto novo i korisno. Volim pogledati dobar film, dokumentarac ili nogometnu utakmicu. Volim se baviti sportom – fitness, nogomet, bicikl. U životu mi je najvažnije imati svoj mir i raditi stvari koje me vesele i ispunjavaju. Izrazito sam ambiciozan i mojim planovima, ciljevima, vizijama i idejama nikad nema kraja. Jedna stvar obilježava moj život – nikada, ali baš nikada mi nije dosadno. Život je lijep, treba ga proživjeti umjereno i veselo, ali mora imati svrhu. Tako i živim.

Dobrodošli u CCE

Prijavite se sa svojim korisničkim imenom ili email adresom i lozinkom, kako biste mogli koristiti usluge ovog web sitea.

CCE na društvenim mrežama