Ispravno korištenje vremena

Svi znamo za stvarnost: nitko od nas nema šanse biti ovdje za sto godina. Naš glavni cilj ne bi trebao biti živjeti dug život, već život koji se računa u smislu vječnosti.

Za mnoge ljude život se sastoji od ustajanja, odlaska na posao, povratka kući, večere, nekoliko sati gledanja televizije ili rada na računalu ili gledanja  po mobitelu, odlaska u krevet i ponavljanja tog ciklusa 40-ak godina. Njihov cilj je uštedjeti dovoljno novca za kupnju neke vikendice ili nekog dobrog vozila kako bi mogli putovati uokolo, vidjeti svijeta i slikati se na raznim mjestima prije nego što umru. Ali živjeti tako znači protraćiti život. Kao vjernici, imamo višu svrhu. Isus je rekao (Matej 6,33) da prvo trebamo tražiti Njegovo kraljevstvo i pravednost. Bez obzira daje li nam Bog relativno dug ili kratak život, naš fokus treba biti na korištenju vremena, sposobnosti i resursa koje nam Bog povjerava da tražimo Njegovo kraljevstvo.

Kad razmišljamo o Isusovom životu, nevjerojatno je da je u tri kratke godine odabrao, obučio i opremio učenike da nastave činiti ono što je započeo. Da bi to učinio, morao je ispravno iskoristiti svoje vrijeme. Naš tekst nam daje uvid u to kako je ispravno iskoristio svoje vrijeme i poučio svoje učenike da čine isto. Bez obzira daje li nam Bog relativno dug ili kratak život, naš fokus treba biti na korištenju vremena, sposobnosti i resursa koje nam Bog povjerava da tražimo Njegovo kraljevstvo

Podijeli, pošalji, isprintaj

Komentiraj

Dobrodošli u CCE

Prijavite se sa svojim korisničkim imenom ili email adresom i lozinkom, kako biste mogli koristiti usluge ovog web sitea.

CCE na društvenim mrežama