Search
Close this search box.
Seminar za bracne parove 23

Održan zanimljiv seminar za bračne parove

Jednodnevni CCE seminar  pod nazivom »Napuni srce svojeg supružnika«  održan 18. veljače pod vodstvom pastora Tonija Mrviča, potaknuo je promišljanja o odgovornosti bračne ljubavi kao dara Božjeg te naglasio ulogu supružnika u bračnoj dinamici...

»Ne propuštajmo niti  jednu priliku (u braku) pokazati ljubav i poštovanje. Uvijek, ali baš uvijek, opraštajmo jer time pokazujemo svoju ljubav prije svega Bogu, a potom i bračnom drugu. Ljubimo Boga svim srcem, svom snagom i svim mislima svojim, a svoga supružnika ljubimo kao same sebe«  –  jedan je od zaključaka seminara za bračne parove održanog 18. veljače u CCE-u pod vodstvom iskusnog predavača i savjetnika za ovu tematiku,  pastora Tonija Mrviča iz Slovenije.

Teme jednodnevnog seminara  pod nazivom »Napuni srce svojeg supružnika«  u kojem su sudjelovali bračni parovi i pojedinci iz različitih dijelova Hrvatske ali i Slovenije, potaknule su promišljanja o odgovornosti bračne ljubavi kao dara Božjeg te naglasila ulogu supružnika u bračnoj dinamici, međusobnom razumijevanju i uvažavanju kao temeljima funkcionalnog i uspješnog braka.

Domaćin i organizator seminara je Crkva cjelovitog evanđelja koja svoje poslanje temelji na osnaživanju  obitelji kako bi uz njih služili Gospodinu.

Toni Mrvič, pastor  je evanđeoskih crkvi u Kočevju i Trebnju u Sloveniji, koje je utemeljio nakon studija na Visokom evanđeoskom teološkom učilištu u Osijeku,  a svoja znanja iz relacijskih i geštalt studija oplemenjuje duhovnom vrijednošću Božje riječi, posebice u području bračnih odnosa.

Suautor je dviju knjiga o supružništvu. U prvoj  “ Iskreno o moških“  (Iskreno o muškarcima)  koja je prevedena i na hrvatski obraća se suprugama a drugoj supruzima „Ženske mojega življenja“ (Žene mog života)  nastojeći objediniti i primijeniti svoja znanja u opisu zdravih bračnih odnosa koji su iznimno važni za duhovni i društveni napredak obitelj.

Podijeli, pošalji, isprintaj

Komentiraj

CCE text left

Dobrodošli u CCE

Prijavite se sa svojim korisničkim imenom ili email adresom i lozinkom, kako biste mogli koristiti usluge ovog web sitea.

CCE na društvenim mrežama