Održan zanimljiv seminar za bračne parove

Jednodnevni CCE seminar  pod nazivom »Napuni srce svojeg supružnika«  održan 18. veljače pod vodstvom pastora Tonija Mrviča, potaknuo je promišljanja o odgovornosti bračne ljubavi kao dara Božjeg te naglasio ulogu supružnika u bračnoj dinamici...

»Ne propuštajmo niti  jednu priliku (u braku) pokazati ljubav i poštovanje. Uvijek, ali baš uvijek, opraštajmo jer time pokazujemo svoju ljubav prije svega Bogu, a potom i bračnom drugu. Ljubimo Boga svim srcem, svom snagom i svim mislima svojim, a svoga supružnika ljubimo kao same sebe«  –  jedan je od zaključaka seminara za bračne parove održanog 18. veljače u CCE-u pod vodstvom iskusnog predavača i savjetnika za ovu tematiku,  pastora Tonija Mrviča iz Slovenije.

Teme jednodnevnog seminara  pod nazivom »Napuni srce svojeg supružnika«  u kojem su sudjelovali bračni parovi i pojedinci iz različitih dijelova Hrvatske ali i Slovenije, potaknule su promišljanja o odgovornosti bračne ljubavi kao dara Božjeg te naglasila ulogu supružnika u bračnoj dinamici, međusobnom razumijevanju i uvažavanju kao temeljima funkcionalnog i uspješnog braka.

Domaćin i organizator seminara je Crkva cjelovitog evanđelja koja svoje poslanje temelji na osnaživanju  obitelji kako bi uz njih služili Gospodinu.

Toni Mrvič, pastor  je evanđeoskih crkvi u Kočevju i Trebnju u Sloveniji, koje je utemeljio nakon studija na Visokom evanđeoskom teološkom učilištu u Osijeku,  a svoja znanja iz relacijskih i geštalt studija oplemenjuje duhovnom vrijednošću Božje riječi, posebice u području bračnih odnosa.

Suautor je dviju knjiga o supružništvu. U prvoj  “ Iskreno o moških“  (Iskreno o muškarcima)  koja je prevedena i na hrvatski obraća se suprugama a drugoj supruzima „Ženske mojega življenja“ (Žene mog života)  nastojeći objediniti i primijeniti svoja znanja u opisu zdravih bračnih odnosa koji su iznimno važni za duhovni i društveni napredak obitelj.

Podijeli, pošalji, isprintaj

Komentiraj

Dobrodošli u CCE

Prijavite se sa svojim korisničkim imenom ili email adresom i lozinkom, kako biste mogli koristiti usluge ovog web sitea.

CCE na društvenim mrežama