Search
Close this search box.

Projekt kupnje crkvene zgrade

mALO POVIJESTI

Ova mala grupa vjernika započela je svoja okupljanja u zgradi Starokatoličke crkve u centru grada. Iako su bili izuzetno zahvalni Bogu na ovom mjestu, suočavali su se s mnoštvom izazova. Prostor nije imao grijanje, nakon svakog bogoslužja morali su premještati svu glazbenu opremu, a prostor za djecu bio je jako skučen. Kada im je Bog 2011. providio novi prostor, bili su presretni.

Međutim, novi su prostor dijelili su s dvije crkvene zajednice zbog čega je održavanje konferencija i drugih događanja tijekom tjedna bilo gotovo nemoguće. U ljeto 2016. godine, kada su druge dvije zajednice odlučile odseliti iz prostora, Crkva cjelovitog evanđelja još je jednom bila prisiljena pronaći novi prostor.  No, Bog je imao specifičan plan za ovu malu, ali vizionarsku zajednicu.
Building project HRV 08 2021

danas

U rujnu 2016., dok smo se privremeno sastajali u hotelu, Bog je usmjerio pastora Marija na vlasnike prostora u kojem se Crkva danas sastaje. Dao nam je naklonost kod tih ljudi tako da smo na kraju uspjeli unajmiti prostor za pola početne cijene s mogućnošću kupnje nakon pet godina. Radilo se o jednom velikom otvorenom prostoru, što je podrazumijevalo mnogo posla i novaca kako bi prostor bio spreman za korištenje. Bog nam je ponovno pokazao kako je vjeran te smo u razdoblju od šest mjeseci vidjeli čudo za čudom. Kada su nam radnici koji su obavljali radove objasnili kako se iznad spuštenog stropa nalazi prazan prostor iste visine kao i ovaj ispod, još smo jednom ostali zadivljeni Božjim djelom. Ne samo da nam je dao prostor koji je dovoljan za danas, već i dovoljno prostora za proširenje i rast u budućnosti.

POTREBA

Činjenica je da naša Crkva nikada nije posjedovala svoj vlastiti prostor i naš najam (s mogućnošću otkupa) ističe u rujnu 2021. godine, a namjeru kupnje i ponudu moramo iskazati do 30.06.2021. Puno smo uložili u ovaj prostor, a učestale selidbe nisu dobre ni za jednu crkvu ili kršćansku službu. Vjerujemo da nas je Bog s razlogom doveo u ovaj dio grada (naselje sa stambenim zgradama i mladim obiteljima) te nam je stavio na srce susjedno stanovništvo kako bismo ih blagoslovili i služili im. Vjerujemo da će nam Bog providjeti financije potrebne za kupnju ovog prostora kako bi naša Crkva konačno imala svoje vlastito mjesto okupljanja. To bi bio povijesni trenutak za Crkvu i velika pobjeda. Ne samo da bismo imali stalno mjesto okupljanja za buduće generacije, već bi nam to osiguralo mjesto na kojem možemo organizirati različite programe i služiti lokalnoj zajednici.

Tako smo, primjerice, započeli sa sastancima za male poduzetnike kao i sastancima za mlade koji se održavaju svakog petka navečer. Također, razmišljamo o programima poput besplatnog čuvanja djece jednom mjesečno te raznih izvanškolskih aktivnosti za djecu. Naša vizija za ovaj prostor nije samo da imamo svoja bogoslužja i programe nedjeljom i petkom, već želimo da to bude prostor koji će biti prepun događanja koja služe ljudima u susjedstvu te svakoga dana u tjednu demonstriraju Kristovu ljubav.

AKO ŽELITE POMOĆI

Cijena prostora je 360.758,56 eura. Trenutno je sakupljeno 267.370,00 eura, te svakoga mjeseca aktivno sakupljamo koliko je u našoj moći. Ako želite podržati naš rad i pomoći nam u ovom projektu, svoj doprinos možete uplatiti na naš račun sa naznakom: “Kupnja prostora”. 

Također vas molimo da nastavite moliti da nas Gospodin održi kako bismo bili vjerni Njegovom djelu u ovom gradu. Hvala vam!

Božji blagoslov,
Mario Dučić, pastor CCE

Donacije

Ime banke: RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D.
Adresa banke: Magazinska cesta 69, 10000 Zagreb, Croatia

Primatelj: Crkva cjelovitog evanđelja
Adresa: Zagrebačka cesta 227, 10000 Zagreb, Croatia
IBAN primatelja: HR0224840081102460506
Kodovi za placanje white web

podijeli, pošalji, isprintaj

CCE text left

Dobrodošli u CCE

Prijavite se sa svojim korisničkim imenom ili email adresom i lozinkom, kako biste mogli koristiti usluge ovog web sitea.

CCE na društvenim mrežama