Search
Close this search box.

Učeništvo

street view 1

Jedan od temelja naše crkve je učeništvo, po uzoru i zapovijedi Isusa koji je oko sebe okupio učenike, poučavao ih, tumačio im Božju Riječ te im je zapovjedio da poučavaju druge kao što je i On njih. Svrha je učeništva da vjernici bolje upoznaju Božju riječ, biblijske istine, ali i praktične strane kršćanskoga života. Učeništvo je u Novom zavjetu prepoznato kao jedan od darova vodstva, a zadatak onih koji poučavaju je da pouče vjernike i učine ih sposobnima za daljnju službu.

Zbog toga CCE svakog petka i nedjelje održava učenja, koja su također i dio Biblijskog instituta Duh života. Postoje četiri temeljna učenja namijenjena članovima CCE, odnosno novim vjernicima koji tek žele postati članovi. To su: Upoznavanje obitelji, Postati poput Isusa, Postati Kristov poslanik i Osoba i djelo Duha Svetoga.

Upoznavanje obitelji temeljno je učenje kroz koje se novi vjernici upoznaju s osnovnim biblijskim učenjima i načelima kao i sa životom i ustrojstvom zajednice kojoj će se pridružiti. Slijede Postati poput Isusa i Postati Isusov poslanik kroz koje se vjernici podučavaju kako primijeniti biblijska načela u svakom području života te biti Kristov svjedok ljudima oko sebe. Učenje Osoba i djelovanje Duha Svetoga govori o važnosti i ulozi Duha Svetoga u životu vjernika i crkve. Između ostalog, govori se o darovima Duha Svetoga.

  • Učenja se odvijaju nedjeljom s početkom u 12:00-12:30h na tri jezika i petkom u 19:00h.
  • Svaki ciklus predavanja traje otprilike tri mjeseca.
CCE text left

Dobrodošli u CCE

Prijavite se sa svojim korisničkim imenom ili email adresom i lozinkom, kako biste mogli koristiti usluge ovog web sitea.

CCE na društvenim mrežama