Search
Close this search box.

Evangelizacija

shoe prints 1

Evangelizacija je širenje Radosne vijesti – Evanđelja. Isus je kršćane pozvao da učine sve narode Njegovim učenicima. Stoga je na svakome tko se naziva kršćaninom velika zadaća širenja Njegova kraljevstva ovdje na zemlji.  Služba evangelizacije CCE-a ispunjava tu Kristovu zapovijed na dva načina.

Jedan je ulična evangelizacija kada vjernici izlaze na ulice i trgove svoga grada kako bi donijeli Radosnu vijest izgubljenima, napaćenima, bolesnima i odbačenima. Pritom nastoje pokazati kako Isus nije neki daleki Bog kojemu nije stalo do čovjeka i njegovih problema, već je osoba, Spasitelj koji je umro kako bi svatko mogao živjeti te ljudima mogao pričati o tome što je Krist učinio u njegovom životu. Takvim načinom evangelizacije moguće je dotaknuti različite strukture ljudi i donijeti izravno pred njih novi život i slobodu koji se nalaze samo u Isusu.

Uz ulične evangelizacije, Evanđelje se ljudima nastoji približiti i na drugačije načine. Stoga služba evangelizacije organizira koncerte duhovne glazbe, seminare i predstave koje na jednostavan i slikovit način nastoje predočiti neke biblijske istine bliske današnjem čovjeku. Oni se organiziraju nekoliko puta godišnje u dvoranama diljem Zagreba, ali i na otvorenim prostorima. No, evangelizacija nije samo organizirana aktivnost, već su članovi Crkve cjelovitog evanđelja potaknuti da svojim životom svakodnevno na poslu, u školi, obitelji i društvu svjedoče o svojem uskrslom Gospodinu te potiču ljude na obraćenje i zajedništvo s Njime.

Misija

Pronijeti poruku Evanđelja u Zagrebu i Hrvatskoj na razumljiv i relevantan način, u Božjoj snazi.

Vizija

Poučiti vjernike o učinkovitoj evangelizaciji i osposobiti buduće evangelizatore za službu. Proširiti evanđelje u sve segmente društva: politiku, medije, kulturu.

Ciljevi

  • Preko uličnih evangelizacija širiti Radosnu vijest te poticati mlade na propovijedanje na javnim mjestima.
  • Organizirati velike evangelizacije najmanje jednom godišnje.
  • Politički djelovati kroz lobiranje za određene moralno-etičke principe u zakonodavstvu, vlastima i javnosti.
  • Prenositi Evanđelje preko TV i radio emisija, novinskih članaka, kolumni i raznih reagiranja u medijima.
  • Ostvariti dobar kontakt s osobama u javnosti i na ostalim pozicijama radi promicanja vizije na ključnim mjestima u zemlji.
CCE text left

Dobrodošli u CCE

Prijavite se sa svojim korisničkim imenom ili email adresom i lozinkom, kako biste mogli koristiti usluge ovog web sitea.

CCE na društvenim mrežama