Search
Close this search box.

Bogoslužje nedjeljom

podcast 1

Jednom tjedno, nedjeljom u jutarnjim satima, Crkva cjelovitog evanđelja ima bogoslužje. Nedjelja je, kao i u većini kršćanskih zajednica, dan kada se vjernici okupljaju u Božjemu domu kako bi proslavili Njegovo ime. Bogoslužje se sastoji od tri dijela: slavljenja i obožavanja Boga glazbom, propovijedi i molitve.

Vjernici pjesmom slave svojega Gospodina koji je promijenio njihove živote. Sama riječ slavljenje označava davanje slave nekomu, a kršćani svu slavu daju svojemu Spasitelju Isusu Kristu. Vjernici pjesmom štuju svojega Gospodina i pokazuju Mu svoju ljubav i zahvalnost. U drugom dijelu bogoslužja je propovijed koja se temelji na riječi Božjoj. Propovjedi su obično vezane uz neku temu koju pastor ili neki drugi propovjednik želi približiti vjernicima, obično su usmjerene na duhovne potrebe i izgradnju zajednice, a potkrijepljene su stihovima iz Staroga i Novoga zavjeta kako bi vjernici mogli povezati samu propovijed s onime što Božja riječ govori o toj temi.

Molitva, kao sastavni dio bogoslužja, orijentirana je na potrebe vjernika, ali i ostalih ljudi te novih posjetitelja koji još nisu upoznali Isusa kao osobnog Spasitelja. Molitveni savjetnici molitvom i savjetima pomažu ljudima koji imaju neki problem, bolesni su, umorni, opterećeni krivnjom, obeshrabreni ili im je iz bilo kojega drugog razloga potrebna molitva. Članovi Crkve vjeruju kako je molitva moćno oružje u rukama onih koji vjeruju te da Bog može i želi riješiti sve naše probleme.

CCE text left

Dobrodošli u CCE

Prijavite se sa svojim korisničkim imenom ili email adresom i lozinkom, kako biste mogli koristiti usluge ovog web sitea.

CCE na društvenim mrežama