VIJESTI DOGAĐANJA

Arhiva vijesti: 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013

Objavljen novi album benda "Bez kompromisa"


Bend ’Bez kompromisa’ predstavlja svoj novi album pod nazivom ''Uđi u svoju pobjedu''. Radi se o trećem autorskom albumu kršćanske glazbe, a izdan je na hrvatskom i engleskom jeziku. Na albumu se nalazi dvanaest pjesama i svaka nosi snažnu poruku i ohrabrenje za slušatelje.

 

Cilj ovog projekta je potaknuti ljude na približavanje Bogu, te ohrabriti sve one koji se osjećaju uplašeni, obeshrabreni i nalaze se u bilo kakvim teškim okolnostima. Bend "Bez Kompromisa" prepoznaje da su glazbeni talenti i izvori dani od Boga i glazbu stvaraju za Njega. Članovi benda, svaki pojedinačno, nose snažno svjedočanstvo izbavljenog i promijenjenog života. Evanđelje Isusa Krista nalazi se u srži benda kao glavni motivator da "svoju priču" podijele na koncertima te da stvaraju uvijek nove i svježe pjesme, a album ''Uđi u svoju pobjedu'' je rezultat dugogodišnjeg rada i talenta svakog člana. Gosti ove promocije bili su producent albuma Dragutin Smokrović i Andrej Grozdanov, dugogodišnji kršćanski glazbenik.

 

Album je dostupan na hrvatskom i engleskom jeziku na sljedećim linkovima:

Highslide JS

 

Održana konferencija "Transformacija tržišta"


Konferencija „Transformacija tržišta“ u organizaciji Crkve cjelovitog evanđelja, udruge Philos i organizacije Global Advance održana je 25. i 26. rujna u Zagrebačkom inovacijskom centru (ZICER) u Zagrebu. Ova konferencija održana je već četvrtu godinu zaredom, a teme koferencije namijenjene su kršćanskim poduzetnicima i pojednicima koji planiraju krenuti u poduzetništvo.

Iako će mnogi reći da je poslovanje po kršćanskim principima nemoguće u Hrvatskoj, govornici na ovoj konferenciji potvrdili su kako je ipak moguće. Svoja viđenja i svjedočanstva podijelili su Kristijan Cinotti (Mazzars Cinotti), Jasmin Avdagić (Odvjetnički ured Avdagić), Zdenka Šarolić (Nexar d.o.o.), Snježana Šanjić (Rinnovato d.o.o.), Mario Dučić (CCE), Dalibor Puljiz (Echobit d.o.o.), Zdenko Horvat (Kemijska čistionica Horvat), a Ivona Zgrabljić (Edukator kreator d.o.o.) se dotakla teme korištenja talenata u poslanju. 

 

Bila je ovo prilika za okupljanje, ohrabrenje, razmjene kontakata poduzetnika kako bi nastavili transformaciju tržišta zajedno. Iskustva koja smo čuli mogu nam pomoći snažnije istupiti i krenuti u osvajanje tržišta jer iako smo ponekad dio određenog pada, govornici nam svjedoče kako iza svakog pada ide i uspon, te kako vrijedi ustrajati uz Božju pomoć i temeljeći principe svojih tvrtki na Božjoj riječi.

Highslide JS

 

Kamp Izazov #3

Crkva cjelovitog evanđelja i ove je godine organizirala kamp za mlade pod nazivom Kamp izazov #3. Izazov # je održan na lokaciji Rudopolje Bruvanjsko (kod Gračaca), na prostoru kampa Fokus, od 20. do 24. srpnja 2020. Program je namijenjen mladima u dobi od 13 do 19 godina. Teme su kampa bile usmjerene na povezivanje, timski rad, suradnju i međusobno poticanje, a sve u skladu s Božjom riječju. Cilj je ovog kampa bio osnažiti mlade ljude da preuzmu odgovornosti i nauče cijeniti životne situacije, okolnosti te sami nauče sudjelovati u stvaranju kroz zabavne sadržaje, različite radionice (izrada predmeta, gradnja, kuhanje i dr.).Najvažnije od svega, mladi su s kampa otišli sretni i zadovoljni, ispunjeni snagom Duha Svetoga, noseći sa sobom nova poznanstva, prijateljstva i iskustva.

 

Highslide JS

 

Rukopolaganje


U nedjelju 7.6.2020. za Đakona Crkve cjelovitog evanđelja rukopoložen je Danil Semenenko. Danil je oženjen, otac dvojice sinova i zajedno sa svojom suprugom Nataliom služi u CCE od 2016. godine. Odnedavno, Danil je počeo i s propovijedanjem, a od sada će služiti i kao pomoć u vodstvu Crkve cjelovitog evanđelja.

Highslide JS

 

Virtualni susret kršćanskih poduzetnika - Vjeruj i budi odvažan!


Virtualni susret Kršćanskih poduzetnika pod nazivom Vjeruj i budi odvažan! održan je u petak 8. svibnja 2020. Kroz ovaj susret upoznalo se više od 40 poduzetnika i vođa iz različitih segmenata društva razmijenilo je svoja iskustva i kontakte za uspostavljanje suradnje. Na ovom virtualnom susretu predstavljen je koncept mreže kršćanskih poduzetnika i vođa te razlog pokretanja inicijative. Zdenka Šarolić je ovom prilikom podijelila svoje iskustvo i svjedočanstvo vezano uz poslovni put te poteškoće s kojima se susretala.


Ovaj susret bio je i prilika za najavu konferencije Transformacija tržišta koja je odgođena za 25.-26. rujna 2020.

 

Dječji program u Crkvi cjelovitog evanđelja


U subotu, 21. prosinca, Crkva cjelovitog evanđelja organizirala je božićni program za najmlađe. U sklopu programa najmlađi CCE članovi izveli su predstavu "Božićna noć". Kroz program je podijeljena poruka Evanđelja, a najmlađim je gostima posebnu radost donijela organizacija Samaritan's Purse koja im je u sklopu projekta "Operacija Božićno dijete" podijelila 100 poklon-paketića.

 

"Bez kompromisa" na Adventu u Zagrebu


Na ovogodišnjem Adventu u Zagrebu svoj je rad predstavio i bend Bez kompromisa. U programu u petak, 20. prosinca, članovi su izvodili autorske pjesme i prepjeve poznatih kršćanskih hitova. Bila je ovo još jedna prilika za najavu trećega autorskog CD-a na hrvatskom i engleskom jeziku koji bi trebao izaći u veljači 2021. godine i svjedočanstvo o promjeni koja dolazi samo kroz Isusa Krista.

Highslide JS

 

Projekt ''Božićno dijete'' u Virovitici


Crkva cjelovitog evanđelja je 14. prosinca organizirala poseban dječji program u Virovitici. Ovom je prilikom više od 100 djece imalo prilike čuti priču o Isusu, njegovu životu te saznati zašto slavimo Božić. Uz navedeno, djeci je i prikazan crtić "Superknjiga". Najveću su radost donijeli pokloni koje je osigurala organizacija Samaritan's Purse u sklopu projekta "Operacija Božićno dijete".

Highslide JS

 

Vjera Dučić na Adventu u Zagrebu


Prvo predstavljanje Crkve cjelovitog evanđelja na Adventu u Zagrebu u utorak, 12. prosinca, imala je Vjera Dučić. Izvodeći pjesme na engleskom jeziku, uz zanimljivu koreografiju, Vjera je oduševila posjetitelje na pozornici na Trgu Bana Jelačića.

Highslide JS

 

Promocija knjige "Novac naš svagdašnji"


Knjiga Marija Dučića "Novac naš svagdašnji - Vodič za ophođenje novcem", temeljena na biblijskim načelima, predstavljena je u petak navečer u Crkvi cjelovitog evanđelja u kojoj je autor pastor.  


"Knjiga je kao biblijski vodič za ophođenje financijama", objasnio je Mario Dučić. Podsjetio je da je prije 15-ak godina, kada je imao dugove, kao mladi pastor dobio inspiraciju da bi o toj zaista velikoj potrebi netko trebao govoriti. Jer, dodao je, iako sam studirao teologiju na mom fakultetu se nije o tome govorilo, ali kada sam počeo istraživati, vidio sam da Biblija na više od 2000 stihova govori o novcu. To ga je, kako je rekao, zaintrigiralo, pročitao je i neke knjige i nakon više godina, kad se sam 'izvukao' iz dugova, obranio doktorsku disertaciju koja ustvari govori baš o tome.

   
Za svoju knjigu rekao je da je prva koju je napisao Hrvat, ili netko iz Hrvatske. a koja temeljno, teološki, teorijski govori o ophođenju financijama te bi je darovao svakom svećeniku, biskupu, pastoru, predsjedniku, ali i ministru financija. "Vjerujem da bi, ako bi ministar financija pročitao knjigu i primijenio neke principe, Hrvatska bila zaista blagoslovljena zemlja", smatra Dučić.  Rekao je da je knjiga napisana kao priručnik, ima i tabele, te ocijenio kako može pomoći ljudima koji su u dugovima da se iz njih izvuku, nauče upravljati svojim financijama i uspiju ih unaprijediti.  Objasnio je da je naslov knjige "Novac naš svagdašnji" zato jer se svaki dan nosimo s nekakvim financijskim pitanjima i ako znamo dobro odgovoriti na njih, manje ćemo biti u problemima.  Napomenuo je kako nam je novac potreban, ali je ljubav prema novcu izvor svih zala, pa ako ga ljubimo, onda dolazimo do problema. Biblija nam govori kako se trebamo ophoditi prema novcu, rekao je pastor Dučić i preporučio knjigu svakom građaninu. 


Knjigu "Novac naš svagdašnji" predstavili su glazbenik Damir Lipošek Keks i Ivan Rukavina, izvršni direktor prodaje u turističkoj agenciji Atlas plus d.o.o. "Kao stara pjesma na nov način, ova knjiga prenosi suštinu vječnih Božjih načela", istaknuo je Lipošek, rekavši kako su načela apsolutno istinita i vječna, a knjiga pisana na vrlo pitak način pa se svatko može u tome naći. Rukavina pak smatra da je ova knjiga došla u krajnje vrijeme jer našoj zemlji i narodu treba pomoći da bolje upravljaju svojim novcem jer vidimo da je jedan od glavnih problema da su ljudi prezaduženi. "Jedan od glavnih razloga zašto smo prezaduženi je taj što se ljude nedovoljno educira o osobnim financijama i novcu općenito", istaknuo je.

Highslide JS

 

Nena Deutanac u Crkvi cjelovitog evanđelja


Nena Deutanac, motivacijska govornica iz Slovenije, bila je gost Crkve cjelovitog evanđelja. Nena je svojim predavanjima ohrabrila i potaknula mlade i starije na razmišljanje o razdobljima života u kojima se trenutno nalaze, korištenju darova koje im je Bog dao u svrhu blagoslova sebe i bližnjih.


Nena je na sastanku za mlade govorila o mislima i emocijama. U vrijeme mladosti prolazimo razne izazove i turbulencije, a misli i emocije doslovce znaju podivljati, pogotovo ako se zaljubimo. Budući da su naše misli naš vodič, a emocije njihova neposredna posljedica, važno je naučiti prepoznati kakve misli i emocije prevladavaju u nama jer jedna pogrešna misao može uništiti naš život. Ako želimo naučiti da naše misli rade za nas, a ne protiv nas, potrebno je podvrgnuti ih Isusu Kristu te um neprestano puniti i obnavljati Božjom rječju.


U nedjelju je Nena govorila o dvije teme: ako, kada, budeš li... i Procvjetaj tamo gdje si posađen.

 

Biblija je prepuna divnih Božjih obećanja za njegov narod, ali često mnogi zaborave ili ne znaju da pred obećanjima stoje male, ali važne i snažne riječi: AKO, KADA, BUDEŠ LI... Većina biljaka cvijeta, neke donesu plod, neke ne. Neke su korisne, a druge otrovne. Neke lijepo mirišu, neke su bez mirisa, a plodovi bez okusa. Bog je svakome bez iznimke dao neke talente i sposobnosti da ga proslavljamo tamo gdje se nalazimo: u obitelji, Crkvi, na radnome mjestu i u društvu. Nena je u ovom dijelu govorila o tome kako trebamo rasti i donositi plod tamo gdje smo posađeni.

Highslide JS

 

Kamp - Izazov 2


Crkva cjelovitog evanđelja je u Rudopolju Bruvanskom održala Kamp "Izazov 2 – 2019". Bio je to dinamičan, vatren, Duhom ispunjen i Kristocentričan ljetni kamp za mlade od 13 do 19 godina koji se po drugi put održao u srcu Like u Hrvatskoj. Na petodnevnom kampu, od 01. do 06.srpnja klinci su se zabavili vatrenim igrama i borbama timova na otvorenom. Mladi su upoznavali kulture drugih naroda kroz radionice, stekli su nova prijateljstva.

 

Mladi zaslužuju svoje mjesto, svoje vrijeme i svoj kamp gdje se mogu sresti sa Isusom i imati život potpuno promijenjen Božjom silom. Ovo je bilo to vrijeme! Volonteri su na kampu potakli mlade da iskuse ovaj Izazov i  dožive osobnu promjenu u razmišljanju, ponašanju, pogledu na Boga i svijet te se vrate kući zapaljeni za Isusa Krista i srcem za svoju obitelj, društvo, zemlju i cijeli svijet.

Highslide JS

 

Održan deseti Jarunfest


Crkva cjelovitog evanđelja ove je godine obilježila 10 godina postojanja projekta Jarunfest. Zahvaljujući Gradu Zagrebu, drugim vjerskim zajednicama i udrugama u prošlim godinama je kroz ovaj projekt prošlo preko 30 000 posljetitelja, podijeljeno je preko 12 000 obroka i organizirane su radionice i igraonice za više od 2 000 djece.I ove godine projekt je održan u Višeosjetilnom parku na zagrebačkom jezeru Jarun, a za posjetitelje je osigurana dobra zabava, hrana i druženje. Ovaj obiteljski program posebno je namjenjen povezivanju obitelji i provođenju kvalitetnog vremena sa djecom. U sklopu programa nastupili su bendovi: Bez Kompromisa, 108i, TS Vision i Vjera Dučić, dok su najmlađe uveseljavali Gizmo i lutkarska skupina Anime.

 

Jarunfest  je i ove godine imao humanitarni karakter, a prikupljeni prilog namjenjen je Kući mogućnosti iz Varaždina. 
Više o projektu možete vidjeti na facebook stranici: https://www.facebook.com/kucamogucnosti.varazdin/

 

Ovim putem se zahvaljujemo prijateljima i sponzorima koji su nam pomogli realizirati ovaj projekt, a to su:
Grad Zagreb, HDS ZAMP, Tim Kabel d.o.o., Zaklada Rhema, Uniqa osiguranje d.d., Studio Nexar d.o.o., Dijana interijeri d.o.o., Majstor Zlajo, Arhitektura Doxat d.o.o., Nuga best i 2L marketing.


Highslide JS

 

Doručak za muškarce


U subotu, 18. svibnja je održan Doručak za muškarce u organizaciji Crkve cjelovitog evanđelja. Uz dobro društvo, svoje svjedočanstvo duhovnog obraćenja uz kraće ohrabrenje podijelio je gosp. Kristijan Cinotti. Kristijan Cinotti je specijalist je za područje optimiziranja poreznog položaja poduzeća iz raznih industrija u zemlji i inozemstvu. Posjeduje licence za ovlaštenog revizora, poreznog savjetnika, procjenitelja i računovođu, te je ovlašteni sudski vještak za financije.


U poslovnom i privatnom životu slijedi Isusa i radi za Božije kraljevstvo. Glavni je autor knjiga: "Što poduzetnici moraju znati o financijama?","Kako platiti manje poreza?", "Kako se pripremiti za nadzor porezne uprave", te knjige "Leasing u praksi". Autor je nekoliko članaka iz područja spajanja poduzeća, leasinga i Due Diligenca. Kristijan je jedan od predavača na Hrvatskom institutu za financije na temu poreza, predsjednik je Hrvatskog udruženja procjenitelja.

Highslide JS

 

Uskršnji program


U Crkvi cjelovitog evanđelja je 21.travnja održan prigodan obiteljski program povodom najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa. U sklopu programa nastupio je band Salvation, te je održan kratki program za djecu. Pastor Mario Dučić je u svom govoru podsjetio na važnost Uskrsa i koliko je važna žrtva koju je Isus podnio na križu kako bi svaki tko u Njega vjeruje imao život vječni. Nakon programa upriličena je kratka zakuska i druženje.

Highslide JS

 

Naoružani propovjednik


Sam Childers, poznat kao Naoružani propovjednik, gostovao je u Crkvi cjelovitog evanđelja, Zagrebačka cesta 227, 07. travnja 2019. kako bi ispričao svoju životnu priču koja je prikazana i u holivudskom filmu Naoružani propovjednik u kojemu ga glumi poznati Škot Gerard Butler. Film se temelji na Childersovoj knjizi "Another Man's War (Tuđi rat)".

 

Zahvaljujući filmu i knjizi Childers je preko noći postao popularan te je imao priliku govoriti pred desecima tisuća ljudi diljem svijeta, da ne spominjemo kako su se za njega zainteresirale mnoge filmske i televizijske kuće. Sve je započelo životom kojega možemo opisati kao dno dna – životom droge i nasilja –  kojim je Childers živio kao naoružani čuvar dilera droge. Nakon što je u jednoj tuči umalo izgubio život, odlučio je promijeniti svoj život te prihvatiti život vjere u Boga boreći se kako bi oslobodio djecu robove u Južnom Sudanu i sjevernoj Ugandi. Sve je počelo 1998. godine. 

Od tada, Childers je izgradio jedno od najvećih sirotišta u Južnom Sudanu u kojem je do sada smješteno i nahranjeno više od 1000 djece. Po svršetku gradnje sirotišta, Chidlers je počeo s vojnih pohodima kako bi spasio djecu iz Lord’s Resistance Army zbog čega ga je lokalno stanovništvo nazvalo Naoružanim propovjednikom.


Danas: Childersov tim svakoga dana priprema oko 12 tisuća obroka kroz razne programe usredotočene na prehranu stanovništva u Istočnoj Africi te pruža smještaj za 380 siročadi (većinom žrtava rata i drugih oblika nasilja). Također je iskopao desetke bunara, izgradio mnoge škole te vodi razne projekte u Južnom Sudanu, Ugandi i Etiopiji. "Sam Childers bio je čovjek bez IMALO NADE – bez budućnosti... stoga je njegova priča bila nadahnuće i ohrabrenje prisutnima.

Highslide JS

 

Transformacija tržišta


U Zagrebu je 05. I 6.travnja održana Konferenciji za kršćanske poduzetnike pod nazivom Transformacija tržišta. Ova konferencija održava se treću godinu za redom u organizaciji Global Advance, američke kršćanske udruge koja ima za cilj sakupiti, spojiti i povezati kršćanske poslovne ljude. Riječ je o predavanjima osmišljenim da pomognu tvrtkama u razvoju i njihovim vođama, podučivši ih poslovnim načelima Božjega kraljevstva i korištenju praktičnih alata potrebnih za uspjeh. Naučite neka praktična načela poslovanja od iskusnih kršćanskih poslovnih vođa!Ovo je prilika da upoznate i steknete nove poslovne partnere i da zajednički proširimo mrežu kršćanskih poduzetnika. Kada kršćanski poslovni ljudi zajedno vode poslove, mogu uzdići moralni kapital nekog naroda.

 

Svoje znanje i iskustvo sa sudionicima su podijelili Ken Janke programski director organizacije Global Advance, Garry Shotton i Steve Lawson, Global Advance ambasadori, te uspješni Hrvatski poduzetnici Ivan i Mirjana Topčić, Đurđica Mostarčić – Dudy, Kristijan Cinotti, Zdenka Šarolić i Ines Bojić.

Highslide JS

 

Više od života


Od 15. do 17.ožujka 2019. godine u Zagrebu je održan evangelizacijski događaj ''Više od života'' u organizaciji Luis Palau orgaization i zagrebačkih crkava reformacijske baštine. Organizacija Luis Palau je svjetska organizacija koja aktivno radi na širenju Radosne vijesti  kroz različite evangelizacijske projekte u gradovima širom svijeta. U sklopu ovog vikedna upriličeni su: večera za parove, doručak za žene, pizza party za mlade i zajednički obiteljski ručak. U tijeku tri dana i 4 odvojena događaja prošlo je više od 300 ljudi koji su oko stola, uz zajedničko blagovanje obroka imali priliku čuti poruku Evanđelja koju je sa njima podijelio Jose Zayas, evangelizator iz Portlanda. Cilj projekta bio je da što veći broj ljudi čuje Radosnu vijest i donesu odluku o promjeni u toplom i prijateljskom ugođaju.

Highslide JS

 

Doručak za muškarce


Crkva cjelovitog evanđelja je u subotu, 16.veljače 2019. Organizirala prvi Doručak za muškarce u prostoru Pizzerie Mihita u Sigetu. Uz dobro druženje i klopu, svoje svjedočanstvo duhovnog obraćenja uz kraće ohrabrenje podijelio je pastor Mihael Josić iz Novog Zagreba.

Mihael Josić, rođen je u Vinkovcima, oženjen i otac jednog djeteta. Uz svoj buran život bezakonja završio je u zatvoru gdje je susreo Isusa i doživio dramatično obraćenje. U zatvoru je primio poziv za služenje Gospodinu gdje je i započeo sa svakodnevnim služenjem zatvorenicima. 2013. godine izlazi iz zatvora u Glini i počinje djelovati među crkvama reformacijske baštine. Danas je pastor rastuće crkve "Metanoia" koja se nalazi u Novom Zagrebu i međunarodni je govornik. Naglasak njegove službe je dinamično djelovanje Svetog Duha uz poruku izmirenja, isjecljenja i oslobođenja.

Highslide JS

 

Seminar SUPER TATE


Crkva cjelovitog evanđelja je 09. i 10. veljače 2019. organizirala seminar pod nazivom: SUPER TATE. Predavač na ovom seminaru bio je propovjednik Ap Verwayen. Ap i Anita žive u mjestu Breda u Nizozemskoj. Imaju dvoje djece i šestero unučadi. Ap je radio kao pravnik i  sudac  od 1970. do 1991. godine. 1986. Godine je sa suprugom utemeljio crkvu u Bredi pod nazivom "Jefta". Od 1991.  godine Ap i njegova supruga nalaze se u punovremenoj službi.  Crkva "Jefta" koja broji otprilike 250 članova pripojena je Međunarodnoj Forsquare crkvi. 2008. godine Ap i supruga su prepustili vođenje crkve mlađem timu, a sami su se posvetili seminarima koje vode u Nizozemskoj, Europi i ostatku svijeta.

 

Napisali su tri knjige o prirodi braka i rješavanju bračnih problema. Posljednja knjiga, "Umijeće sretnog braka" prevedena je i objavljena u mnogim zemljama. Ap je govorio na temu očinske ljubavi, odnosa prema djeci, da li je disciplina dobra za dijete i što dijete treba od oca. Očevi će ovom prilikom  čuti i koji je poželjan odnos supružnika prema djetetu. Predavanja jesu za tate i za mame.

Highslide JS

 

ADHONEP seminar za poduzetnike


Crkva cjelovitog evanđelja i ADHONEP su u ponedjeljak, 21.siječnja organizirali seminar za poduzetnike. Na temu ADHONEP organizacije i načina rada govorili su gosp Sergio Da Silva i Márcio de Jesus. Pozvali su poduzetnike da preuzmu inicijativu i nastave druženja uz večere sa svojim poslovnim partnerima i suradnicima kako bi svjedočili o principima koje žive i kroz koje rade  i nastavili rasti u poslu.

Highslide JS

 

Super druženje sa Superknjigom


Crkva cjelovitog evanđelja je u subotu, 19. siječnja organizirala prigodan program za djecu uz crtić s junacima Superknjige.

 

U sklopu programa je prikazana epizoda Superknjige – Izgubljeni sin i uručene su nagrade za najbolje radove izrađene na temu Prvi Božić. Dobitnici nagrada su: Hana Čorić, Ila Stefanoska, Andrej Jukić i Runa Barišić. Djeca su ovom prigodom imati priliku upoznati glavnog junaka Superknjige, Gizma i proslaviti dva rođendana s prijateljima.

Highslide JS

 

Zdrav život u slomljenom svijetu


U Crkvi cjelovitog evanđelja održan je seminar na temu "Zdrav život u slomljenom svijetu". Dr. Dean F. Hackett je u periodu od 04. do 06. siječnja govorio o suočavanju sa izazovima koje na koje suvremeni kršćanin nailazi kročeći kroz život, obnovi i o Božjoj ljubavi i milosti koju imamo.
 
Dean Hackett u punovremenoj je kršćanskoj službi od listopada 1971. godine. Služio je diljem Sjedinjenih Američkih Država, Kanade te u Istočnoj Europi kao evangelizator, pastor i konferencijski govornik. Zajedno sa svojom suprugom Wandom uspostavio je četiri crkve te pomogao u uspostavljanju mnogih drugih. U svojoj je službi podučio mnoge kršćanske radnike koji su danas također u punovremenoj službi kao misionari ili pastori. Doktorirao je teologiju, a od 1983. godine služi i kao bračni savjetnik.

Highslide JS

 

 

Vijesti 2018.

Doček nove godine


Crkva cjelovitog evanđelja organizirala je zabavan doček Nove godine za mlade. U novogodišnjoj noći mladi su uz prigodan zabavni program imali priliku čuti što je i kako Bog napravio u životu pastora Mihaela Josića, kako je utjecao na njegovo srce i odluke. 
U Novu godinu mladi su ušli vatrometom, slavljenjem Boga te druženjem i gledajući kršćanske filmove. Bila je ovo prilika i za povezivanje i molitvu za nove izazove koji se nalaze pred njima u 2019. godini.

Highslide JS

 

Božićno obiteljsko bogoslužje


U nedjelju, 23.prosinca u Crkvi cjelovitog evanđelja održano je Božićno obiteljsko bogoslužje u sklopu kojeg su nastupili band Bez kompromisa, te djeca i mladi koji su izveli prigodan program. Nakon službe najmlađima su podijeljeni pokloni, a za sve je organizirano druženje i zakuska.

Highslide JS

 

"Salvation" na adventu


U nedjelju,  16. prosinca bend Salvation je prvi put nastupio na Trgu bana Jelačića u sklopu manifestacije Advent u Zagrebu. Mladi iz benda Salvation zasluženo su dobili još jednu priliku da se posjetiteljima predstave i 29.prosinca u okviru iste manifestacije na lokaciji ispred HNK.

Highslide JS

 

"Bez kompromisa" na Trgu bana Jelačića


U utorak,  11. prosinca bend Bez kompromisa nastupio je na Trgu bana Jelačića u sklopu manifestacije Advent u Zagrebu. Koncert je započeo u 20:00 sati, a bend je već tradicionalno  izveo autorske pjesme i prepjeve poznatih hitova suvremene kršćanske glazbe.

Highslide JS

 

Prikazivanje filma Ljetni snijeg


U Crkvi cjelovitog evanđelja je u subotu, 24.studenog premijerno prikazan film Ljetni snijeg. Glavni lik, Hallie je djevojčica koja ima veliko srce. Na žalost, njeni kreativni načini da pomogne drugima obično stvaraju zbrku. Njen otac, Dan, je samohrani roditelj i trudi se pomoći svojoj djeci iako mu je teško bez njegove prekrasne žene i njene čvrste vjere. Tijekom projekcije filma bila je osigurana  igraonica za djecu do 7 godina.  Svaki posjetitelj dobio je poklon: kokice + knjigu.

Highslide JS

 

ARTIS - Učenje za poduzetnike


Crkva cjelovitog evanđelja tijekom listopada pokrenula je učenja za poduzetnike pod nazivom ARTIS (lat.artis: vještina, tehnika, metoda, vođenje, karakter).Cilj je predavanja podučiti poduzetnike na koji način u skladu s Božjom riječju unaprijediti svoje poslovanje, odnos sa zaposlenima i partnerima te kako nadvladati poteškoće u poslovnom svijetu. Učenja vode Mario i Dajana Šehić, poduzetnici koji su prošli EQUIP treninge i stekli licence trenera.

 

Učenja su besplatna, a osim korisnog znanja, ovo je prilika za umrežavanje i razmjenu iskustava s drugim poduzetnicima koji se nalaze u istim situacijama. Učenja će biti organizirana jednom mjesečno, i to svaki zadnji petak u mjesecu.

 

Dobrodošli!

Highslide JS

 

09. rujna 2018. - Druženje i umrežavanje kršćanskih poduzetnika


U Crkvi cjelovitog evanđelja 28. listopada 2018. održano je druženje kršćanskih poduzetnika. Cilj je ovog druženja upoznavanje i povezivanje poduzetnika koji djeluju na području Republike Hrvatske i šire, a koji svoje poslovanje grade na kršćanskim vrijednostima.
Crkva cjelovitog evanđelja podupire ovakve inicijative i u sklopu učenja za poduzetnike ustupila je prostor i resurse za održavanje ovakih susreta. Sljedeći susret planiran je za 22. prosinca 2018.

Highslide JS

 

Služba za mlade


Crkva cjelovitog evanđelja je od listopada pokrenula dodatnu poslijepodnevnu službu namjenjenu mladima pod nazivom Bez izlike. Mladi trebaju svoje mjesto i vrijeme koje će posvetiti Bogu i služiti jedni drugima, a ova zajednica im u tome pruža punu podršku. Za vrijeme programa slavljenje vodi omladinski band Salvation pod vodstvom Ive Žuljić, a program vode Danijel i Gris Behin. Služba je otvorenog tipa i pozivamo sve mlade da nam se pridruže u slavljenju Boga i druženju nakon službe.

 

Dobrodošli!

Highslide JS

 

09. rujna 2018. - Blagoslov školaraca i podjela Biblija u stripu


Crkva cjelovitog evanđelja je u sklopu službe u nedjelju, 9.9.2018. blagoslovila školarce i polaznike molitvom i poklonom – Biblijom u stripu. Cilj je ovoga izdanja da učenicima na još zanimljiviji način ilustracijom približi Božju riječ teje učini živom i zanimljivom. Kroz živopisne prikaze, slike i dijaloge Biblija u stripu djecu vodi kroz knjige od Postanka do Otkrivenja. Ovaj vrijedan poklon osigurala je organizacija OM Operation Mobilization BiH. Nakon blagoslova školaraca, gost propovjednik Mishel Carson propovijedao je na temu vjere i vjernosti.

Highslide JS

 

02. rujna 2018. - Druženje za školarce


U Crkvi cjelovitog evanđelja 2.9.2018. održano je druženje za školarce. Ovu je prigodu obogatio Gizmo, junak crtića "Superknjiga" koji se zabavio sa školarcima kroz pjesmu, ples i igru.  Ovom prigodom premijerno je prikazana i epizoda "Superknjige" iz druge sezone, a u kojoj se govori o kraljici Esteri.  Osim Gizma i "Superknjige" školarci su sudjelovali u igri i drugim aktivnostima s Danijelom i Gris koji su pokazali kako se biblijske priče mogu prikazati na zabavan način. U sklopu ovog projekta članovi CCE prikupili su školske pernice s priborom namijenjene djeci koja se nalaze u težoj materijalnoj situaciji.

Highslide JS

 

Od 24. do 26. Lipnja 2018. - Ljetna biblijska škola


"Ljetna biblijska škola" (VBS) organizirana je u prostorijama Crkve cjelovitog evanđelja od 24. do 26. Lipnja 2018. Program za djecu je provodila grupa Hrabri ratnici KPCP crkve na engleskom jeziku, a sudjelovala su djeca od 6 do 14 godina starosti (1. - 8. razred osnovne škole). Kroz kreativne radionice djeca su slavila Isusa kao svog superheroja, a u najljepšem sjećanju su im ostale pjesme i igre, te luktarske predstave.

 

Volonteri su se potrudili napraviti raznolik program koji nije bio ograničen samo na unutarnji prostor, već su posebnu zabavu pripremili na otvorenom, a ni kiša im nije bila prepreka da se odlično zabave vodenim igrama. Prošlogodišnje polaznike je posebno iznenadilo pismo jednog od volontera koji su bili s njima u kojima se interesira za njihove molitvene potrebe i potiče da budu ustrajni u molitvi.

Highslide JS

 

Od 19. do 26. lipnja 2018. - Kamp "Izazov"


Crkva cjelovitog evanđelja je od 19. do 26.06. organizirala dinamičan i vatreni ljetni kamp za mlade od 13 do 18 godina. Kamp je  održan u srcu Like u Hrvatskoj, na prekrasnome mjestu okruženom prirodnim ljepotama. Kamp "Izazov" organiziran je da obilježi i opremi ovu generaciju živom Božjom Riječju i pomogne mladima da započnu ili učvrste svoj kršćanski život.Volonteri i voditelji kampa su s mladima u pet dana organizarali vatrene igre i druženja, a u središtu svega bila je Božja riječ.

 

Kao jednu od najvećih prednosti ovog kampa mladi su izdvojili nova poznanstva i vrijeme provedeno s Bogom, a nije im smetala ni zabrana korištenja mobitela i jedva čekaju nastavak sljedeće godine. Cilj kampa "Izazov" bio je doživjeti osobnu promjenu u razmišljanju, ponašanju, pogledu na Boga i svijet te se vratiti kući zapaljen za Isusa Krista i srcem usmjerenim na svoju obitelj, društvo, zemlju i cijeli svijet. 

Highslide JS

 

02. lipnja 2018. - Jarunfest 2018


Tradicionalni evangelizacijsko – humanitarni projekt Jarunfest u organizaciji Crkvi cjelovitog evanđelja održan je u subotu 02. lipnja u Višeosjetilnom parku ŠRC Jarun. Ovogodišniji je Jarunfest, kao i prošlih godina, posjetiteljima ponudio nastupe kršćanskih glazbenih i dramskih skupina, radionice i igaonice za djecu te 1500 besplatnih obroka. Ove su godine na Jarunfestu nastupali bendovi 108i, Vjera Dučić, Bez kompromisa, Andrej Grozdanov, Hosana, RiStream, B.O.G., Green Fish, te skupina Bez izlike sa prigodnim programom.  Na samom događaju nam se pridružio i Gizmo, glavni lik crtića Super knjiga koji je proveo vrijeme sa djecom, te predstavio svoju novu bojanku.

 

Tijekom cjelodnevnog programa djeca i odrasli mogli su uživati u mnoštvu zabavnih aktivnosti, dobroj hrani te čuti poruku evanđelja koju su sudionici programa.

Highslide JS

 

17. svibnja 2018. - Pravi neprijatelj Palestinaca je Hamas, ne Izrael


Posljednjih je dana zbog premještanja američke ambasade u Jeruzalem i sukoba u Gazi Izrael ponovno u središtu svjetske javnosti. Ništa novoga, rekli bismo. Na žalost, ništa novoga nije ni odnos svjetskih medija prema prenošenju i interpretaciji događaja. Kao što to često biva, Izrael je i u posljednjim događajima prikazan kao krvoločna država koja ubija nevine Palestince. No, je li istina zaista takva i koja je druga strana sukoba, kako nedavnih, tako i mnogih prijašnjih.

 

Iako se svijetu želi prenijeti slika da je Izrael napao nenaoružane civile i mirne prosvjednike koji su, eto, došli prosvjedovati na granicu s Izraelom, postoji i druga strana ove priče koja mnogo bolje prikazuje stvarno stanje stvari. Naime, takozvani mirni prosvjed daleko je od mirnog spontanog okupljana Palestinaca koji su željeli izraziti svoje negodovanje. Skup u organizaciji Hamasa imao je za cilj probijanje izraelske granice s ciljem ubojstva i uništenja. O tome svjedoče i plakati u pojasu Gaze na kojima stoji: "Pridružite nam se u utorak u 10 sati kod granice i ograde prema Izraelu kako bismo srušili ogradu i ubili Židove."  Nakana Hamasa je jasna, uništenje Izraela pod svaku cijenu, pri čemu životi njihovih sunarodnjaka nemaju nikakvu vrijednost. Hamas je teroristička skupina koja se već dulji niz godina koristi civilima kao ljudskim štitom. Njihova su skloništa često bolnice, škole i druge ustanove kako bi kasnije prikazali kako Izrael u svojim napadima nimalo ne brine o civilima. Iako se su se  medijima proširile slike "nevinih civila" koji su stradali pod vatrom Izraelske vojske, jedan od dužnosnika Hamasa, Salah Al- Baldawill izjavio je kako su od 60 stradalih u napadu, njih pedeset pripadnici Hamasa. "Ovo su službene brojke. Pedeset mučenika Hamasa stradalo je u ovoj posljednjoj bitci"; izjavio je Al- Baldawill.  Prema njegovim vlastitim riječima nije se radilo o prosvjedu nego o bitci koja je započela tako što su "prosvjednici" bacali kamenje i molotovljeve koktele prema izraelskim vojnicima te nastojali postaviti eksplozivne naprave uz samu ogradu. Da, među žrtvama je bilo civila, no pitanje je koliko je od njih tamo bilo dobro znajući što će se dogoditi i koliko ih je jednostavno bilo ljudski štit terorista. Dakako da su Palestinci žrtve ovih sukoba. Prije svega civili. No, njihov glavni neprijatelj nije Izrael, već teroristička skupina Hamas koja ih drži kao taoce i sredstvo manipulacije. O tome svjedoči i nedavni slučaj paljenja i uništenja humanitarnog koridora Kerem Shalom kojim se i Izraela u Palestinu dostavlja humanitarna pomoć. Izraelska je strana obnovila koridor te poslala daljnju pomoć, no Hamas je zaustavio kamione s medicinskom pomoći. Pitanje je dakle kome je zapravo više stalo do palestinskih civila. Na žalost malo je znano kako najviše humanitarne pomoći u područje Gaze stiže upravo iz Izraela (ne iz arapskih zemalja) te kako ljudi u području Gaze otkako je vlast tamo preuzeo Hamas, žive u mnogo gorim uvjetima nego kada su bili pod izraelskom upravom.

 

Zanimljiva je situacija da se Izrael kao priznata država i jedina demokratska država na Bliskom Istoku naziva okupatorom i teroristom te kršiteljem ljudskih prava, dok se teroristička skupina koja kao svoj moto i temelj ima uništenje suverene države i njezinih stanovnika gotovo prikazuje kao žrtva. Posebice je apsurdno da takve izjave dolaze od ljudi poput turskog predsjednika Erdogana u čijoj su državi ljudska prava daleko od zajamčenih. Rijetko tko je u komentaru nedavnih događanja uopće spomenuo upletenost terorista čime gotovo da se niječe njihovo postojanje ili njihova ogromna negativna uloga u sukobima. Svaki sukob ima dvije stane. Daleko od toga da je Izrael kao država nevin (niti jedna država se ne može pohvaliti time), no vrijeme je da mediji, kako u svijetu, tako i u Hrvatskoj prikažu obje strane medalje, a posebice je važno da se teroristi prikažu kao teroristi koji ne samo da napadaju svoje neprijatelje, već pritom i ne mare i uništavaju svoj narod za čiju se slobodu navodno bore.

 

--

Za Hrvatsku kršćansku koaliciju,
dr. Mario Dučić, predsjednik

Highslide JS

 

20 - 21. travnja 2018. - Transformacija tržišta


U Zagrebu je  20. – 21.travnja organizirana konferencija kršćanskih poduzetnika pod nazivom ‘’Transformacija tržišta’’. Hrvatska kršćanska koalicija je ovaj projekt organizirala zajedno sa organizacijom Global Advance iz SAD-a, a prisustvovalo je više od 60 poduzetnika koji u čuli na koji način mogu služiti Božijem kraljevstvu na tržištu, a u sklopu svojih poslova. Veliki doprinos cijelom projektu dali su i hrvatski poduzetnici koji su podijelili svjedočanstva o tome kako su pokrenuli svoje poslove i što su sve napravili uz Božju pomoć u Hrvatskoj što je bilo veliko ohrabrenje.

 

Samoj konferenciji prethodili su sastanci tima iz SAD-a sa hrvatskim poduzetnicima na kojim su se upoznali na uvjetima, zakonima i propisima koji vladaju u Hrvatskoj i sa kojim se poteškoćama kršćanski poduzetnici susreću na tržištu.

Highslide JS

 

08. travnja 2018. - Jeff Roper u posjeti  CCE


U Zagrebu je 8. travnja Crkvu cjelovitog evanđelja posjetio Jeff Roper, jedan od 11 "Područnih misionara" koji su odgovorni za razvoj Foursquare crkava širom svijeta. Sa suprugom Debbie ima misijski cilj, a to je služenje za 49 nacija na teritoriju Europe otvaranjem novih polja u kojima nema  Foursquare crkava; jačanje postojećih djela i upravljanje ljudima i resursima koji su povjereni Foursquare misijama. U svojoj propovjedi Jeff je govorio o iscjeljenju od srama i koliko je ono važno da bismo osjetili puninu Božije ljubavi i milost.

Highslide JS

 

01. travnja 2018. - Uskrsni program


Crkva cjelovitog evanđelja je 01. travnja  organizirala prigodan uskrsni program za članove i prijatelje. U sklopu programa nastupile su glumačka i plesna skupina CCE koje su kroz predstavu i ples prikazale rezultate rada dječijih službi  u Crkvi.

Highslide JS

 

 

20. veljače 2018. - Izvještaj o nediskriminatornom vjerskom obrazovanju u javnom obrazovnom sustavu


Kuća ljudskih prava Zagreb objavila je na svojim mrežnim stranicama izvještaj o provedenom istraživanju o nediskriminatornom vjerskom obrazovanju u javnom obrazovnom sustavu te o vidljivosti manjinskih vjerskih zajednica u javnim medijima u Hrvatskoj. Izvještaj možete pronaći na sljedećem linku.

Highslide JS

 

09. i 10. veljače 2018. - Održan bračni seminar "Umjetnost sretnog braka"


U Crkvi cjelovitog evanđelja   09. i 10. veljače 2018. održan je dvodnevni bračni seminar - "Umjetnost sretnog braka", koji su vodili bračni par Ap i Anita Verwayen.  Ap i Anita žive u mjestu Breda u Nizozemskoj. Imaju dvoje djece i šestero unučadi. Ap je radio kao pravnik i  sudac  od 1970. do 1991. godine. 1986. Godine je sa suprugom utemeljio crkvu u Bredi pod nazivom "Jefta". Od 1991.  godine Ap i njegova supruga nalaze se u punovremenoj službi.

 

Crkva "Jefta" koja broji otprilike 250 članova pripojena je Međunarodnoj Forsquare crkvi . 2008. godine Ap i supruga su prepustili vođenje crkve mlađem timu, a sami su se posvetili seminarima koje vode u Nizozemskoj, Europi i ostatku svijeta. Napisali su tri knjige o prirodi braka i rješavanju bračnih problema. Posljednja knjiga, "Umijeće sretnog braka" prevedena je i objavljena u mnogim zemljama.


Tijekom seminara slušali smo o tajnama bračnog saveza, različitim ulogama muškarca i žene u braku, komunikaciji među supružnicima te o rješenjima i prevenciji bračnih problema.

Highslide JS

 

26. siječnja 2018. - Sloboda vjere ili vjeroispovjesti sve više ograničavana


Dan vjerskih sloboda odlična je prigoda za javno i jasno progovoriti o novoj "diktaturi” koja posljednjih godina počinje zahvaćati sve veći broj zemalja razvijenog Zapada, u koji se volimo svrstavati.

 

Naime, sloboda vjere ili vjeroispovijesti sve više biva ograničavana, a koji put čak i uistinu zatirana pod naletom nekakvih neznanstveno utemeljenih, ali zato "liberalnim" aktivizmom i političkim pritiscima određenih krugova, forsiranih novih "sloboda" i "prava". U ime tih novih "sloboda", "prava" i, naravno, tako politički korektne "tolerancije", nipošto se ne tolerira drugačije, pa ni kritičko-znanstveno utemeljeno mišljenje koje se u pravilu etiketira kao "govor mržnje" ukoliko se ne uklapa u matricu toliko uznapredovale diktature relativizma. Štoviše, postaje čak pravno nedopustivo ispovijedati primjerice cjelinu kršćanske vjere obzirom na seksualnost, ali i mnoga druga pitanja.

 

Roditeljima svih vjerskih pozadina uskraćuje se pravo da utječu na ideološku, a time i vjersku indoktrinaciju njihove maloljetne djece u obrazovnom sistemu. Pozivanje na pravo slobode vjeroispovijesti, pa i priziva na savjest i slobodu izražavanja nerijetko rezultira pravim medijskim linčom i degradacijom u društvu i na radnom mjestu, ukoliko se onaj ili ona koja to čini ne uklapa u tzv. mainstream ideologiju. U takvom ozračju, javni govor o vjerskim slobodama, ako želi biti ozbiljan i objektivan, postaje gotovo tabu, a ako je riječ o obilježavanju nekog dana pri čemu se ne želi ugroziti svečarski karakter, postaje tek puka deklarativna ceremonija bez ikakve relevantnosti.

 

Za Hrvatsku kršćansku koaliciju,

 

--

mr.sc. Tomislav Vidaković,
Potpredsjednik HKK-a

Highslide JS

 

Vijesti 2017.

Od 23. prosinca 2017. - Božićni crtić sa junacima iz Superknjige


Crkva cjelovitog evanđelja je u subotu, 23. prosinca, organizirala prigodni božićni program za djecu do 15 godina uz Božićni crtić sa junacima iz Superknjige.


Godine 1981, Christian Broadcasting Network (CBN) napravio je dječju animaciju Biblijskih priča kao dio svoga rada u Japanu. Tada nismo ni slutili kakav će odaziv biti ne samo u Japanu, već u cijelom svijetu. Serija je bila poznata pod Japanskim nazivom: "Animirani roditelj i dječje kazalište” (Anime Oyako Gekijo), a napravili su je japanska produkcijska kuća "Tasunoko Productions” u suradnji sa CBN-om u Americi. Engleski naziv za seriju je bio "Superbook”, što na hrvatskom znači "Superknjiga.” Istraživanja koja smo napravili tijekom i poslije prikazivanja pokazala su da je serija postigla nevjerojatan uspjeh. Više od 8 milijuna Japanaca pogledalo je Superknjigu na jednoj od glavnih nacionalnih televizija i Biblija je postala naprodavanijom knjigom u cijeloj zemlji. Već do 1989., iako u velikoj ekonomskoj i političkoj krizi, Superknjiga se počela prikazivati u bivšem Sovjetskom Savezu s nevjerojatnim rezultatima. Kada se Superknjiga prikazivala za vrijeme udarnog termina na nacionalnoj televiziji, CBN ured je primio preko 6 milijuna pisama od djece koja su željela saznati više o Bibliji i pričama koje su gledali na televiziji.


Djeca su ovom prigodom imala priliku upoznati glavnog junaka Superknjige, Gizma, te su na dar dobila i božićne poklon pakete.

Highslide JS

 

Od 23. prosinca 2017. do 07. siječnja 2018. - Blagdanska promjena crkvenog rasporeda


Poštovani CCE prijatelji,

 

ovime vas želimo obavijestiti o privremenoj promjeni rasporeda i drugim aktivnostima do 07.01.2018., kada se vraćamo natrag na naš uobičajeni crkveni raspored:

 • 23.12.2017. - 10:00 sati - Božićni program za djecu
 • 24.12.2017. - 19:00 sati - Svečano badnje obiteljsko bogoslužje & prigodna zakuska (nema predavanja i molitve prije službe)
 • 31.12.2017. - 18:00 sati - Novogodišnje bogoslužje i druženje (nema predavanja i molitve prije službe)
 • 03.01.2018 - Otkazano tjedno bogoslužje/sastanak za mlade
 • 04.-06.01. 2018 -  Izlet u Tuk

07.01.2018. - Vraćanje na uobičajeni raspored (nema obiteljskog programa). Predavanje u 9:00 sati i molitva u 9:30 sati. Gost propovjednik: pastor Vjekoslav Mršić iz Splita.

 

Hvala na razumijevanju!

Highslide JS

 

10 i 11. studeni 2017. - Održana konferencija "Godišnja doba žene"


U petak 10.11. i subotu 11.11. održana je dvodnevna konferencija za žene pod nazivom "Godišnja doba u životu žene” na kojoj je kao gošća govorila Kathy Shaw. Kathy je dala svoj život Gospodinu u svojim dvadesetima. Od tada vjerno služi Gospodinu u službi za mlade, muzičkoj evangelizaciji, uspostavljanju crkava, misionarskoj službi (uključujući selidbu čitave obitelji čak tri puta u Europu gdje su živjeli ukupno 19 godina) te pomažući u vođenju 7 crkava sa svojim suprugom, Marcom. Kathy i Marc trenutno žive u Beču u Austriji, gdje uspostavljaju svoju četvrtu crkvu.

 

Kathy služi pomažući ženama na njihovom duhovnom putovanju s Gospodinom. Ona i suprug Marc u braku su 45 godina te imaju trojicu sinova i petero unučadi. Žene koje su prisustvovale konferenciji bile su silno blagoslovljene i ohrabrene.

Highslide JS

 

31. listopada 2017. - Dan reformacije


Ove godine dobar dio svijeta obilježava petstotu obljetnicu njemačke vjerske reformacije i ističe svekolike posljedice tog vjerskog preokreta za čitavu zapadnu civilizaciju. Dakako, važno je i potrebno prisjetiti se tih slavnih događaja i heroja vjere koji su nanovo otvorili vrata spoznaje najvažnijih duhovnih istina sadržanih u Bibliji - koje su kroz cijeli srednji vijek bile zastrte kojekakvim nebiblijskim teorijama i praksama - i omogućili oslobođenje velikog dijela cijele jedne civilizacije od praznovjerja i krivovjerja, donoseći na svjetlo dana pravu biblijsku "istinu koja oslobađa". No, još važnije od isticanja i slavljenja pozitivnih stvari iz prošlosti je živjeti reformaciju i njezine vrijednosti danas. Što to znači? Iako su protivnici reformacije pokušavali i pokušavaju reformaciju prikazati kao neku "novu vjeru", reformacija je u svojoj biti bila povratak na izvorno kršćanstvo o kojemu govori Novi zavjet. Taj povratak na izvorno kršćanstvo nije bio savršen ni dovršen u vrijeme prvih reformatora (Luthera, Calvina i Zwinglija), pa su odmah nakon njih, čak još i za vrijeme njihova života, uslijedile nove reformacije, koje traju i događaju se još i danas.

 

I danas Hrvatska, Europa i svijet imaju svoje reformatore i doživljavaju svoje reformacije, samo je pitanje tko ih sve prepoznaje kao takve i kako se odnosi prema njima. Bog, koji je uvijek bio duboko zainteresiran za živote svakog pojedinca, ali i tijekove povijesti, i danas traži one koji će s Njime surađivati na ostvarenju Njegove volje i Njegovih planova. Taj ljudski odaziv na Božji poziv, nažalost, nije dovoljno čest slučaj, pa nam povijest izgleda onako kako izgleda. Stoga s Psalmistom i ovom prigodom možemo i moramo reći: "Ako danas glas Mu čujete, ne budite srca tvrda!"

 

--

Za HKK-a,
mr.sc. Tomislav Vidaković 

Highslide JS

 

20. listopada 2017. - Večera Međunarodne kršćanske ambasade iz Jeruzalema i evanđeoskih pastora


Međunarodna kršćanska ambasada iz Jeruzalema (The International Christian Embassy Jerusalem  -  ICEJ)  u nedjelju 22. listopada u 19.00 sati u dvorani Tomislav Hotela Antunović organizirala je svečanu večeru čija je svrha bila informiranje pastora i crkvenih vođa u Republici Hrvatskoj o trenutnim događanjima u Izraelu u svijetlu biblijske poruke. Potpredsjednik ICEJ-a za međunarodne poslove, dr. Mojmir Kallus je govorio na temu "Izrael i crkva danas". Večeri je uz pastore i crkvene vođe nazočila i Veleposlanica Države Izrael, gospođa Zina Kalay-Kleitman.

Highslide JS

 

03. listopad 2017. - Prigodna poštanska marka "500 godina reformacije u Europi"


Hrvatska pošta pustit će u optjecaj 4. listopada novu prigodnu poštansku marku "500 godina reformacije u Europi". Motiv marke je reprodukcija portreta Matije Vlačića Ilirika (Friedrich Schiller sveučilište Jena, Njemačka). Matija Vlačić Ilirik rođen je 1520. godine u Labinu. U dobi od 16 godina napušta rodnu Istru kako bi se školovao u Veneciji, gdje stječe vrsno humanističko obrazovanje. Po savjetu rođaka odlazi na studij teologije u Tübingen i Basel, a poslije i u Wittenberg, najvažnije luteransko središte. Nepovoljne okolnosti nakon Lutherove smrti tjeraju ga da napusti Wittenberg i nastani se u Magdeburgu gdje njegova polemička i teološka produkcija dolaze do vrhunca.

 

U nemirnom vanjsko-političkom razdoblju više je puta mijenjao boravište, a na tom ga je putu pratila brojna obitelj i golema knjižnica koju je prikupio radeći na crkvenopovijesnim spisima. Taj plodni autor nije poznat samo kao autor važnih teoloških djela, kao što je Ključ Svetog pisma, nego i kao historiograf. Matija Vlačić Ilirik bio je inicijator i jedan od glavnih urednika opsežne povijesti Crkve poznate pod skraćenim naslovom Magdeburške centurije koja mu je zahvaljujući inovativnoj metodologiji poput kritičke obrade izvornih povijesnih dokumenata i sustava kazala, pribavila nadimak "oca suvremene historiografije".

Highslide JS

 

28. rujna 2017. - Seminar duhovne obnove "Probudi se!"


U prostorima Crkve cjelovitog evanđelja od 28. rujna do 01. listopada održavao se četverodnevni seminar duhovne obnove naziva "Probudi se!" tijekom kojeg je stotinjak gostiju, prijatelja i članova Crkve imalo priliku slušati četiri govornika – Tomislava Zorića, Nebojšu Đurića, Ivana Rukavinu i Marija Dučića. Tijekom seminara imali smo priliku slušati o Bogu iz drugačije perspektive, o biblijskim principima duhovnog probuđenja te smo i sami bili potaknuti na osobno duhovno probuđenje. Seminar je bio praćen slavljenjem i obožavanjem koje je vodio kršćanski bend "Bez kompromisa".

Highslide JS

 

30. kolovoza 2017. - Reakcija HKK na proces provođenja Cjelovite kurikularne reforme


Područje odgoja i obrazovanja je u većini europskih zemalja sklisko područje i vrlo nezahvalno, posebno ako uzmemo u političku perspektivu. Od početka samostalnosti u našoj zemlji izmijenilo se daleko više ministara zaduženih upravo za to područje nego broj vlada. Također, od početka samostalnosti Republike Hrvatske pokušale su se unijeti izmjene i osvježenja u sustav odgoja i obrazovanja, no ista su, nažalost, bila kratkog vijeka. Najčešće onoliko koliko je trajao mandat pojedinog ministra ili ministrice (Prisjetimo se HNOS-a koji je bio vrlo dobro zamišljen, no ne u potpunosti i proveden.). Nastavnici i stručni suradnici škola su s jedne strane potplaćeni i podcijenjeni. S druge strane, među njima vlada nezadovoljstvo jer sa svakim novim ministrom dolaze i novi propisi koji se najčešće izravno odražavaju na posao odgojno-obrazovnih djelatnika (i to najčešće povećanjem administracije kojom se moraju baviti kako bi se zadovoljila forma pri čemu nužno pati sam odgojno-obrazovni proces). Upravo zbog ove dvije činjenice, svaki novi ministar nalazi se u poprilično nezavidnom položaju, s obzirom da u takvim uvjetima treba usmjeravati sustav odgoja i obrazovanja u smjeru koji je unaprijed određen nacionalnom strategijom znanosti, obrazovanja i tehnologije.

 

Hrvatska kršćanska koalicija smatra kako su odgoj i obrazovanje, uz zdrave obitelji, među ključnim čimbenicima koji uvjetuju napredak i prosperitet nekog društva. Sukladno tome, ovim putem želimo naglasiti važnost provođenja cjelovite kurikularne reforme koja neće biti politički obojana i koja će u fokusu imati učenike, njihove roditelje odnosno skrbnike, a potom i nastavnike i stručne suradnike kao tri ključna elementa svakog uspješnog odgojno-obrazovnog procesa.

 

Vjerujemo da Hrvatska ima kvalitetne odgojno-obrazovne djelatnike i stručnjake koji mogu provesti kurikularnu reformu na adekvatan i kvalitetan način te se nadamo da će sadašnja ministrica sa svojim stručnim timom učiniti sve da se reforma nastavi na zadovoljstvo svih njenih učesnika.

 

--
Ivana Čorić, mag. psych.
Hrvatska kršćanska koalicija

Highslide JS

 

26. - 29. lipnja 2017. - CCE ugostila ljetnu biblijsku školu za djecu pod nazivom "Galaktički istraživači"


Od 26. do 29. lipnja u Crkvi cjelovitog evanđelja ugostili smo ljetnu biblijsku školu za djecu od 6 do 12 godina pod nazivom "Galaktički istraživači". Kroz četiri dana djeca su učila o Bogu koji je stvorio cijeli svemir i njegovom odnosu s ljudima. Voditelji programa došli su iz korejsko – američke crkve iz grada Washingtona. Na kampu je bilo 26 djece, a ovo su neki od njihovih dojmova:

 

 • "Bilo mi je jako lijepo. Najviše mi se svidjelo kad smo se gađali balonima i kad smo jeli bolonjez. Bog me je dotaknuo kada smo učilio pjesmu "When we fall down" – S.Č. (10)

 • "Meni se svidjelo jer smo pjevali, plesali i imali radionice. Dobila sam narukvicu. Svi su bili dobri prema nama i brinuli se za nas. Opet bih išla na taj kamp." – K.R. (8)

 • "Meni je bilo najbolje to što sam prvi dan crtao po ruci. Svaki dan smo dobili neke poklon. Nastavit ću pjevati pjesme i plesati ples koji smo tamo naučili." N.R. (6)
Highslide JS

 

04 lipnja 2017. - Gost propovjednik Phil Nelson


U nedjelju 4. lipnja na nedjeljnom bogoslužju gost propovjenik bio je pastor Phil Nelson iz Lakeland Baptist Church iz grada Carbondalea iz SAD-a. U svojoj propovijedi pastor Phil govorio je na temelju iskustva apostola Pavla u gradu Ateni i tome kako ga je situacija koju je zatekao u tom gradu potaknula da im govori poruku spasenja.

Highslide JS

 

03. lipnja 2017. - Održan Jarunfest 2017.


Tradicionalni evangelizacijsko – humanitarni projekt Jarunfest u organizaciji Crkvi cjelovitog evanđelja održan je i ove godine u subotu 03. lipnja u Višeosjetilnom parku ŠRC Jarun. Ovogodišniji je Jarunfest, kao i prošlih godina, posjetiteljima ponudio nastupe kršćanskih glazbenih i dramskih skupina, radionice i igaonice za djecu te 1500 besplatnih obroka. Ove su godine na Jarunfestu nastupali bendovi Soul Anchor, Bez kompromisa, Salvation, Hosana, RiStream i 108i te lukarska skupina Anime i dramska skupine Bez izlike. Tjekom cjelodnevnog programa djeca i odrasli mogli su uživati u mnoštvu zabavnih aktivnosti, dobroj hrani te čuti poruku evanđelja.

Highslide JS

 

14. svibnja 2017. - Svečano obilježen Dan Izraela


Povodom obilježavanja Dana Izraela i dolaska delegacije izraelskog parmaneta, u nedjelju 14. svibnja u prostorima Kršćanskog centra "Riječ Života" održan je svečani program na kojem su sudjelovali predstavnici crkava iz Zagreba i Hrvatske pa tako i Crkve cjelovitog evanđelja. Istog dana u večernjim satima održana je svečana večera s u Hotelu Esplanade na kojoj su prirustvovali predstavnici denomirancija i zagrebačkih crkava te predstavnici Christian Allies Caucus i Israel Allies Foundation.

Highslide JS

 

07. svibnja 2017. - Gost propovjednik Ken Janke


U nedjelju 7. svibnja gost propovjednik na bogoslužju bio je Ken Janke, pastor i programski direktor organizacije Global Advance iz Dallasa. U svojoj je propovijedi pastor Ken govorio o tome kako je važno da kao kršćani spoznamo što to znači biti Božje dijete, ne rob ili sluga.

Highslide JS

 

05. i 06. svibnja 2017. - Održana konferencija Transformacija tržišta


Transformacija tržišta, konferencije za poslovne ljude i vođe koji djeluju na tržištu održana je 5. i 6. svibnja u Hotelu Antunović u organizaciji međunarodne kršćanske organizacije Global Advance i Crkve cjelovitog evanđelja.


Kroz dva dana predavanja i panel diskusija, sudionici konferencije mogli su čuti kako kroz svoje poslove na tržištu mogu širiti Božje kraljevstvo i utjecati na ljude oko sebe. Predavači, i sami vlasnici privatnih poslova i tvrtki, također su dali neke konkretne savjete o poslovanju i održali nekoliko sastanaka s mladim poduzetnicima kako bi im pomogli na njihovom poslovnom putu.

Highslide JS

 

23. travnja 2017. - Prikazan film Bog nije mrtav 2


U nedjelju 23. travnja CCE je održala projekciju filma Bog nije mrtav 2, nastavak istoimenog filma iz 2014. koji govori o debati profesora filozofije i brucoša vezanoj o postojanju Boga. Bog nije mrtav 2 prati suđenje mladoj učiteljici koja je optužena zbog toga što je u svojoj učinionici javno govorila o Isusu.
Svaki posjetitelj filma na poklon je dobio knjigu i besplatne kokice, a nakon filma održana je kratka zakuska na kojoj su gosti u opuštenoj atmosferi mogli razgovarati o dojmovima koje je film ostavio na njih kao i drugim temama.  Za manju djecu tijekom prikazivanja filma organizirane su prigodne radionice.

Highslide JS

 

19.03.2017. - Gost propovjednik Nebojša Đurić


U nedjelju 19. ožujka gost propovjednik na bogoslužju Crkve cjelovitog evanđelja bio je Nebojša Đurić, pastor crkve Hosana iz Pule. U svojoj propovijedi pastor Nebojša istaknuo je kako je važno da kao kršćani imamo živo svjedočanstvo o tome što je Bog učinio u našim životima te kako nas jedino to svjedočanstvo iskustva s Isusom može održati u teškim vremenima. Doktrinalno znanje je dobro, no nije dovoljno da bismo živjeli pobjedonosnim kršćanskim životom.

Highslide JS

 

01.03.2017. - Započela serija predavanja "Snaga zastupničke molitve"


S 1. ožujkom započela je nova serija predavanja srijedom naziva Snaga zastupničke molitve koja, kako to sam naslov daje naslutiti, govori o zastupničkoj molitvi za naše bližnje. Predavanja koja drži Ivan Rukavina održavaju se svake srijede u 20:00 (nakon molitvenog sastanka), a teme su:

 

1. Božanski poziv u partnerstvo 
2. Originalni rascjep - čovjekov pad 
3. Rat protiv duha odvojenja 
4. Činiti naš dio i dozvoliti Bogu da on čini svoj dio 
5.Primjena osnovnih obećanja 
6. Obećanja i obrasci za dosezanje ljudi 
7. Nasljednici zajedno po Božjoj milosti 
8. Tvoje molitve imaju snagu 
9. Nad tvojim sinovima i kćerima 
10. Podrškau molitvi 
11. Moliti za one za koje ne želiš moliti 
12. Kako moliti bez posustajanja 
13. Kadriranje obiteljske slike

Highslide JS

 

06. ožujka 2017. - CCE se pridružila projektu Više od života


Crkva cjelovitog evanđelja se, zajedno sa Savezom građana za promicanje kršćanskih vrijednosti i EPC Jelenovac, u ponedjeljak 6. ožujka pridružila projektu Više od života u organizaciji službe Luis Palau. Više od života evengelizacijski je projekt kroz kojega je gostima uz besplatan obrok, druženje i program na jednostavan način prenesena poruka evanđelja.


Projekt se sastojao od dva dijela: Pizza partyja za mlade od 13 do 20 godina u Trattoriji Piccola Italia i večere u restoranu Palfi namijenjene svim uzrastima, a posjetitelji su iz hranu i poruku mogli uživati i u dobroj glazbi.

Highslide JS

 

11. veljače 2017. - U sklopu Tjedna braka prikazan film Fireproof


Crkva cjelovitog evanđelja i ove se godine pridružila Tjednu braka u organizaciji Udruge Fokus te u subotu 11. veljače prikazala film Fireproof. Film je obiteljska drama snimljena u produkciji Sherwood Pictures, produkcijske kuće koju je osnovala istoimena crkva iz SAD-a, a govori o pitanjima braka, razvoda, zavjetne bračne ljubavi i vjernosti. Svaki posjetitelj na dar je dobio besplatne kokice i knjigu, a nakon projekcije organizirana je mala zakuska.

Highslide JS

 

31. siječnja 2017. - Održan sastanak s predstavnicima Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta vezan uz školovanje kod kućePastor Mario Dučić sastao se u utorak 31. siječnja s Pomoćnikom ministra znanosti obrazovanja i sporta Momirom Karinom i gospođom Zdenkom Čukelj. Tema sastanka bila je obrazovanje kod kuće, koje će se, prema informacijama primljenima na sastanku, uvrstiti u promjene zakona o obrazovanju   koje bi trebale stupiti na snagu do rujna 2017. godine, odnosno početka nove školske godine. Zakon se trenutno nalazi u redovitoj proceduri te će predstavnici CCE, odnosno Hrvatske kršćanske koalicije, biti uključeni u javnu raspravu o spomenutim promjenama.

 

Highslide JS

 

Vijesti 2016.

18. prosinca 2016. – Održani multimedijalni božićni program i koncert


U nedjelju 18. prosinca s početkom u 18:00 sati u prostorima CCE održan je poseban božićni program. Program su sačinjavali koncert, kratki filmovi s porukom evanđelja i svjedočanstava ljudi čiji životi su promijenjeni nakon što su upoznali Isusa Krista. Nakon programa održano je kratko druženje za goste uz ugodnoj atmosferi uz hranu i piće.  

Highslide JS

 

01. prosinca 2016. – Bez kompromisa nastupio na Trgu bana Jelačića


U četvrtak 1. prosinca bend Bez kompromisa nastupiio je na Trgu bana Jelačića u sklopu manifestacije Advent u Zagrebu. Koncert je započeo u 19:00 sati, a bend je, iako u užem sastavu, već tradicionalno  izveo autorske pjesme in prepjeve poznatih hitova suvremene kršćanske glazbe.

Highslide JS

 

26. studenoga 2016. – Prikazan film Ratna soba


U subotu 26. studenoga s početkom u 19:00 sati Crkva cjelovitog evanđelja premijerno je prikazala film Ratna soba. Radi se o filmu kršćanske tematike koji govori o tome kako se kao kršćani ne trebamo boriti protiv ljudi, već naša borba mora biti u tajnoj "ratnoj" molitvenoj sobi, odnosno protiv duhovnog neprijatelja. Kroz priču o borbi jedne žene koja se molitvom bori za svoj brak i obitelj, ovaj nam film govori o nekim važnim biblijskim načelima vezanima uz molitvu.

 

Ulaz na projekciju filma bio je slobodan, a svaki posjetitelj dobio je besplatne kokice i poklon knjigu. Nakon projekcije održan je domjenak i druženje za posjetitelje.

Highslide JS

 

23 i 30. listopada 2016. – Gost propovjednik Dr. Dean Hackett


Dvije nedjelje za redom, 23. i 30. listopada, na bogoslužju CCE gost propovjednik bio je Dr. Dean Hackett, pastor crkve Living Faith iz Herminstona i autor knjige Misija Agape. Dr.Dean je kroz dvije poruke govorio o važnosti odluka koje donosimo u svom životu te stava kojeg imamo kad se suočavamo s kušnjama i problemima.

Highslide JS

 

16. listopada 2016. – Gostovanje pastora Tomislava Ćanjija


Na prvom nedjeljnom bogoslužju održanome na novoj adresi, gost propovjednik bio je pastor Tomislav Ćanji iz Kršćanskog centra Bethesda iz Zadra. U svojoj uvodnoj riječi osvrnuo se na nove početke i nove izazove pre kojima se kao crkva sada nalazimo. Također je govorio o važnosti bliskog odnosa, odnosno prijateljstva s Isusom te što ono podrazumijeva.

Highslide JS

 

1. listopada 2016. - CCE preselila u novi prostor na Zagrebačkoj cesti


S početkom listopada Crkva cjelovitog evanđelja promijenila je svoju lokaciju. Naše novo mjesto okupljanja (zajedno s uredima) nalazi se na adresi Zagrebačka cesta 227  (crvena zgrada na raskrižju Zagrebačke avenije i Zagrebačke ceste). Kontakt brojevi telefona kao i e –mail adresa ostali su isti.

Highslide JS

 

18. rujna 2016. - Gostovao John Garcia


U nedjelju 18. kao gost propovjednik na nedjeljom bogoslužju gostovao je John Garcia iz Dallasa. U svojoj poruci istaknuo je važnost i ulogu Izraelaca u Božjem planu spasenja i ljudskoj povijesti. Također je govorio o važnosti davanja prvina Bogu i ljubavi prema Bogu i bližnjima kao najvažnijm zapovijedima koje nam je Krist dao.

Highslide JS

 

09. rujna 2016. - Pozivamo Vas da izađete na parlamentarne izbore


Dragi građani,


pozivamo vas da iskažete svoju građansku odgovornost i brigu za dobrobit društva te izađete na parlamentarne izbore te sami odlučite o tome tko će vas zastupati i odlučitvati o vašoj sudbini kroz sljedeće četiri godine.  


Svjesni smo kako su mnogi građani ove zemlje razočarani vladajućim strukturama, posebice uzevši u obzir prošle izbore, dolazak vladajućih struktura na vlast te kasniji pad vlade. Razumijemo kako mnogi građani Hrvatske nakon svega što se dogadilo smatraju da njihov glas više nema nikakvu vrijednost. Iako je takav stav opravdan te smo se uvjerili kako niti jedna stranka nije savršen izbor, moramo biti svjesni da neglasanjem prepuštamo drugima da odlučuju umjesto nas. Stoga želimo potaknuti građane da se bez obzira na razočaranja uključe u proces odlučivanja i odvagnu sve pozitivno i negativno kako mogli donijeti racionalnu i mudru odluku. Sloboda izbora i pravo glasa jedan je od temelja demokracije i sloboda koju ne smijemo olako shvaćati, posebice uzevši u obzir našu povijest.

 

Kao kršćani, pozivamo vas da odaberete stranku i opciju koja nudi pravednost, poštivanje zakona, borbu protiv korupcije, zalaže se za moralnost, dobro svih; teži za onim što je časno i pošteno te ima promišljen i utemeljen plan gospodarskog rasta. Glasajte za one koji nude konkretna i mudra rješenja za gospodarsku, društvenu i moralnu krizu u kojoj se nalazi naša zemlja.

Highslide JS

 

07. kolovoza 2016. - Gostovanje Danijela Behina


Danijel i Gris Behin iz Varaždina, koji od proljeća rade s mladima naše zajednice vodeći sastanke za mlad, posjetili su nas u nedjelju 07. kolovoza te je tom prilikom Danijel propovijedao na nedjeljnom bogoslužju. U svojoj propovijedi, govorio je o Božjem kraljevstvu i što ono podrazumijeva te potrebi za duhovnom obnovom naše zemlje i našeg društva. Istaknuo je kako nas Bog poziva da krenemo i budemo njegovi poslanici na mjestu na kojem se nalazimo, činimo ljude učenicima i mijenjamo društvo u kojem živimo.

Highslide JS

 

31 srpnja 2016. - Gostovao Marc O'Dare Shaw


U nedjelju 31. srpnja CCE je ugostila gosta propovjednika Marca O'Darea Shawa iz Austrije. Pastor Marc, predstavnik Foursquare Church koji živi i služi u Beču, posjetio nas je sa svojojm suprugom Kathy te propovjedao na nedjeljoj službi. U svojoj propovjedi, govorio je što za nas znači kada Isus kaže: "Ja sam vrata."

Highslide JS

 

17. srpnja do 17. kolovoza 2016. - Pastor Mario Dučić na službenom putu u SAD-u


Tijekom mjeseci srpnja i kolovoza (od 19.07. do 17.08.) pastor Mario Dućić boravi u SAD-u na službenom putu. Tijekom svog boravka u SAD-u boravit će na području Dallasa i Houstona gdje će propovijedati u lokanim pastorima te sa sastati s pastorima i voditeljima kršćanskih službi i organizacija.

Highslide JS

 

26. lipnja 2016. - Primljeni novi članovi


Novi članovi CCE koji su kršteni u vodi i završili temeljno učenje naše crkve Upoznavanje obitelji u nedjelju 26. lipnja i službeno su primljeni u članstvo Crkve. Tom prilikom svečano su im dodijeljene diplome o završenom učenju i potvrde o krštenju.

Highslide JS

 

04. lipnja 2016. - Kršteni novi članovi CCE


U subotu 04. lipnja na velikom jezeru ŠRC Jarun kršteno je pet novih članova CCE koji su pred Bogom i ljudima posvjedočili svoju vjeru u Isusa Krista te se zavjetovali slijediti ga do kraja života. Krštenje je već tradicionalno održano u sklopu Jarunfesta.

Highslide JS

 

04. lipnja 2016. - Održan Jarunfest 2016


Tradicionalni cjelodnevni obiteljsko – evangelizacijski program Jarunfest održan je u subotu 04. lipnja na prostoru Višeosjetilnog parka ŠRC Jarun. Program koji je trajao od 10:00 do 21:00 sat sastojao se od koncerata kršćanskih glazbenih skupina, lutkarske predstave i programa za djecu. Ove godine na Jarunfestu su nastupili bendovi: ReStream, Bez kompromisa, Green Fish, Wind Stain, i 108i te lutkarska skupina Anime.

 

Djeca su također mogla uživati u skakaonicama i dvorcima na napuhavanje, oslikavanju lica, izradi balona i drugim zabavnih aktivnostima. Svaki posjetitelj dobio je i besplatni obrok te promotivni letak s porukom evanđelja.

Highslide JS

 

31. svibnja 2016. - Podrška Cjelovitoj kurikularnoj reformi


Jedna od temeljnih vrijednosti Crkve cjelovitog evanđelja je poticanje pozitivnih društvenih promjena u duhu kršćanskih vrijednosti.  Vjerujemo kako je upravo Cjelovita kurikularna reforma na čelu sa dr.sc. Borisom Jokićem primjer takve pozitivne društvene promjene koja je Hrvatskoj itekako potrebna. Republika Hrvatska za mnogim drugim europskim zemljama uvelike kasni kada je u pitanju usklađivanje odgojno-obrazovnog sustava s vremenom u kojem živimo kao i s potrebama društva koje iz tog vremena proizlaze. Upravo zato pomno pratimo sva događanja vezana uz CKR i donošenje zakonskih regulativa u području odgoja i obrazovanja jer vjerujemo da isti imaju značajnu ulogu u oblikovanju hrvatskog društva. Stoga smo neugodno iznenađeni uskraćivanjem podrške ekspertnoj radnoj skupini CKR-a te uplitanjem političkih struktura u ovu, za hrvatsko društvo, značajnu reformu.

 

Vjerujemo da svi do sada javno objavljeni dokumenti stručnih radnih skupina CKR-a idu u prilog  pozitivnim promjenama postojećeg sustava odgoja i obrazovanja koji je u ovom trenutku prepun manjkavosti i koji odavno ne potiče optimalan razvoj djece koja su ključni čimbenici tog sustava.  Cjelovita kurikularna reforma predviđa optimalan rad sa učenicima koji će biti usklađen te koji će pozitivno utjecati  na sve aspekte njihovog psiho-socijalnog te fizičkog razvoja, pri čemu veliku ulogu igraju i sve međupredmetne teme predviđene okvirom nacionalnog kurikuluma.

 

Crkva cjelovitog evanđelja u Cjelovitoj kurikularnoj reformi prepoznaje da su uporišta nacionalnog kurikuluma usklađena sa svim bitnim europskim dokumentima u području odgoja i obrazovanja te da su proizašla iz znanstveno utemeljenih spoznaja. Republika Hrvatska prema mnogim aspektima smatra se  vodećom državom u regiji, no nažalost, područje odgoja i obrazovanja nije jedan od tih aspekata. Želimo vidjeti Republiku Hrvatsku zajedno s državama u kojima se odgojno-obrazovni sustav u potpunosti prilagođava potrebama, sposobnostima i interesima djece (od načina rada sa djecom s posebnim potrebama – kako djece s oštećenjima tako i  darovitima,  preko školovanja kod kuće, do unapređivanja stručnosti onih koji rade s djecom) te iz tog razloga dajemo punu podršku dr. sc. Borisu Jokiću i Cjelovitoj kurikularnoj reformi.
                                                                                                                 
Za Crkvu cjelovitog evanđelja,
Ivana Čorić, mag.psych.

Highslide JS

 

28. travnja 2016. - HKK osuđuje uzdizanje nacionalizma i svaku vrstu isključivosti


Iako je od kraja Drugog svjetskog rata, i samim time nestanka NDH i ustaškog režima, prošlo više od sedam desetljeća, u Hrvatskoj su u posljednje vrijeme ponovo isplivali ekstremno desničarski stavovi. Pod okriljem tobožnjeg domoljublja, sve češće u javnosti možemo čuti ekstremne desničarske stavove koji promiču netolerantnost prema svima i svakome tko nije "pravi Hrvat i katolik". Nedavni napadi na romske obitelji u Zagrebu samo su jedan žalostan primjer netolerancije. Na žalost, komemoracije žrtava Jasenovca i Bleiburga svake godine izazovu brojne polemike o "pravim zločincima i pravim žrtvama", a nerijetko se  između redaka mogu iščitati poruke koje, ako već otvoreno ne promiču, onda barem nastoje prikazati kako NDH i ustaštvo nisu bili tako grozni kako ih neki nastoje prikazati. Na žalost, iz redova Vlade do sada nismo čuli jasno, glasno i nedvosmisleno osuđivanje takvih stavova niti vidjeli kako se ogradila od svih, pojedinaca i grupacija, koji takve stavove iznose ili promoviraju.

 

Hrvatska kršćanska koalicija jasno osuđuje svako veličanje ultranacionalizma, ustaštva i sličnih stavova kojima se jedan zločinački sustav, kojega je cijeli svijet osudio, nastoji prikazati kao nešto dobro. Također oštro osuđujemo manipuliranje žrtvama zločina, bilo da je riječ žrtvama ustaškog režima u Jasenovcu ili komunističkih zločina na Bleiburgu. Sve žrtve svih režima zaslužuju pijetet i poštovanje, ne da ih se koristi za ideološke rasprave i promicanje vlastitih političkih opcija. Žalosno je da se kao narod još uvijek nismo suočili s vlastitom prošlošću i priznali kako ona ima mračnu stranu od koje se trebamo okrenuti.

 

Kao kršćani pozivamo sve hrvatske građane da ostave prošlost iza sebe, oproste i okrenu se prema budućnosti koju ćemo graditi zajedno, na dobrobit nas i naše djece. Pozivamo sve građane, bez obzira na nacionalnost i vjeru da žrtvama svih režima i zločina odaju dostojanstvenu počast bez obzira kakva bili njihova politička stajališta. Samo tako možemo ići naprijed i učiniti Hrvatsku zemljom u kojoj će se svi naši građani osjećati sigurno i u kojoj će im biti osigurano dostojanstvo.

Highslide JS

 

17. travnja 2016. - Premijeno prikazivanje filma Vjeruješ li?


U nedjelju 17. travnja s početkom u 18:00 sati CCE je premijeno prikazala film Vjeruješ li? Riječ je filmu kršćanske tematike u kojem se isprepliče čak 12 različitih životnih priča koje zajedno povezuje upravo to pitanje: "Vjeruješ li?" U filmu se pojavljuju poznati glumci kao što su Mira Sorvino, Ted McGinley i Cybil Shepherd. Gosti  su također mogli čuti kratku poruku evanđelja,a svaki posjetitelj dobio je i besplatne kokice i primjerak Novog zavjeta. Nakon filma priređena je mala zakuska te su mnogi posjetitelji ostali kako bi razgovarali o dojmovima koje je na njih ostavio film.

Highslide JS

 

27. ožujka 2016. - Održan svečani uskrsni koncert


CCE je najveći kršćanski blagdan, Uskrs, proslavila svečanim koncertom grupe Bez kompromisa održanim u prostorima dvorane GAP s početkom u 18:00. Uz koncert, mogli smo čuti i svjedočanstvo jednog člana o tome kako mu Isus, čije uskrsnuće slavimo, promijenio život kao i prigodnu poruku. Nakon svečanog programa pripremljena je prigodna zakuska i druženje.

Highslide JS

 

14. i 21. veljače 2016. - Održana video konferencija "Umijeće bračnog odnosa"


CCE se ove veljače pridružila incijativi Obiteljskog života Tjedan braka. U skopu toga, kroz dvije nedjelje, 14. i 21. veljače umjesto redovitog bogoslužja održana je video konferecija Umijeće bračnog odnosa.


Video seminar Umijeće bračnog odnosa sadrži predavanja o braku koja obuhvaćaju teme poput svrhe braka, rješavanja sukoba, intimnosti, uloga muža i žene i ostavljanja baštine za buduće generacije. Uz predavanja, tu su i svjedočanstva bračnih parova koji govore o svojim iskustvima u svakom od navedenih područja.

 

Predavanjima je pristustvovalo tridesetak parova iz Zagreba i drugih gradova. Nakon prikazivanja, priređena je mala zakuska i druženje za posjetitelje.

Highslide JS

 

18. veljače 2016. - Priopćenje za javnost povodom zahtjeva za smjenom ministra Predraga Šustara


Hrvatska kršćanska koalicija smatra kako se u čitavom slučaju radi o gruboj medijskoj manipulaciji pa je stoga zahtjev za smjenom ili ostavkom bespredmetan i nepotreban. Naime autori članka (intencionalno ili zbog ignorancije) zanemaruju ne malen broj činjenica, zato tvrdimo da je internetski članak u službi ateističke propagande, a ne zaštite digniteta znanstvene metode te znanosti i obrazovanja općenito.

 

Mnogi veliki i relevantni znanstvenici zaslužni za najveća znanstvena otkrića kako u prošlosti tako i danas su po svom svjetonazoru bili teisti. Teorija Velikog praska i teorija evolucije ne mogu utvrditi pitanje Božje opstojnosti niti dokazati suprotno. Kuriozitet je da upravo teorija Velikog praska dokazuje da svemir ima svoj početak, što je za razliku od teze o vječnom svemiru koja je prije nje bila općenito prihvaćena, kompatibilna s teističkim svjetonazorom. Činjenica je da biološka evolucija, kako ju opisuje neodarvinistička teorija, ne može biti znanstveni dokaz da je teizam kao svjetonazor neistinit ili neznanstven, niti dokazuje da je ateizam istoznačan znanosti. Ateizam je legitimna filozofska i vjerska pozicija, a ni u kojem slučaju empirijski dokazana teorija ili znanstvena činjenica. Teza da su znanost i znanstvene teorije jedini legitimni izvor spoznaje te kao takve jedine validne i dostatne za opis svijeta, uopće nije znanstvena već filozofska teza. Stoga bi se ateisti umjesto svojatanja znanosti i posuđivanja termina i značenja iz teističkog svjetonazora, umjesto služenja propagandom i denunciranjem te čistom retorikom ispražnjenom od bilo kakvog ontološkog sadržaja, trebali potruditi i sami stvoriti koherentan svjetonazor koji neće počivati na svojatanju znanosti, i posljedično tome, iz rasprave a priori isključivati bilo koji drugi diskurs ili paradigmu. Implicirana teza da je i poglavar Rimokatoličke crkve prihvatio znanstveno objašnjenje nastanka svijeta nasuprot pseudoznanstvenom objašnjenju koje u svom članku zastupa ministar Šustar i koji valjda ima za cilj uvjeriti da je i sam papa odbacio teizam, ne zaslužuje nikakav ozbiljan komentar.

 

Hrvatska kršćanska koalicija potiče dijalog i toleranciju te znanstveno istraživanje lišeno utjecaja svake ideologije ili religije, pa tako i ateizma. Prirodne znanosti nemaju instrumentarij za utvrditi pitanje postojanja Boga, niti imaju mogućnosti dokazati da je ateizam jedini racionalni, znanstveno verificirani svjetonazor.

Highslide JS

 

16. veljače 2016. - Zakonska regulacija školovanja na daljinu


Hrvatska kršćanska koalicija već se nekoliko godina zalaže za uvođenje školovanja na daljinu u hrvatski obrazovni sustav, odnosno njegovo reguliranje Zakonom o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi. U sklopu toga, Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta predani su prijedlozi izmjene Zakona kojima bi se ovakvi oblici obrazovanja, uključujući školovanje djece kod kuće ili druge alternativne oblike obrazovanja, regulirali kroz sustav obrazovanja. Školovanje na daljinu sastavni je dio obrazovnog sustava mnogih europskih zemalja, uključujući susjednu nam Sloveniju.

 

HKK je u protekle dvije godine odžala nekoliko pozitivnih i ohrabrujućih sastanaka s predstavnicima Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta prilikom kojih smo primili pismeno obećanje da će se školovanje na daljinu regulirati sljedećom izmjenom navedenog zakona. Ohrabreni takvim rezultatima, Hrvatska kršćanska koalicija zatražila je sastanak i s novim Ministrom znanosti i obrazovanja i sporta te se nadamo kako će i postojeća vlada uvidjeti važnost ovakvog oblika obrazovanja, posebice za djecu s posebnim potrebana ili posebno nadarenu djecu. Nadamo se kako će se predložene promjene naći na saborskim klupama na vrijeme da se djeca već iduću školsku godinu mogu školovati kod kuće, odnosno prema drugim alternativnim oblicima obrazovanja.

Highslide JS

 

07. veljače 2016. - Održana prva Obiteljska večer u 2016.


Svaka prva nedjelja u mjesecu u CCE rezervirana je za Obiteljsku večer, poseban obiteljski program u kojem sudjeluju djeca i mladi iz naše zajednice. Prva obiteljska večer u ovoj godini održana je u nedjelju 07. veljače, a kao dio programa nastupila su djeca i mladi sa svojim bendom Salvation. Tu su također bili neizostavni baloni, bomboni i druge zanimljive aktivnosti, a nakon bogoslužja organizirana je zadjednička večera i rođendanska proslava za male i velike članove.

Highslide JS

 

27. siječnja 2016. - Pastor CCE prisustvovao obilježavanju Dana sjećanja na žrtve Holokausta


Svake godine 27. siječnja, na dan kada je Crvena armija oslobodila koncentracijski logor Auschwitz - Birkenau, međunarodna zajednica obilježava Dan sjećanja na žrtve Holokausa. Ovogodišnja tema povodom sjećanja na žrtve holokausta je  "Holokaust i ljudsko dostojanstvo". Tema povezuje sjećanje na Holokaust s temeljnim načelima Ujedinjenih naroda i potvrđuje vjeru u dostojanstvo i vrijednost svake osobe koja je istaknuta u povelji Ujedinjenih naroda, kao i pravo na život bez diskriminacije i uz jednaku zaštitu pred zakonom koja je sadržana u Općoj deklaraciji o ljudskim pravima.

 

U Hrvatskoj je, među ostalim, ovaj dan obilježen, svečanom sjednicom Hrvatskog sabora na kojoj su uz državne dužnosnike i osobe iz javno političkog života, sudjelovali i predstavnici nacionalnih manjina i vjerskih zajednica. U ime CCE na svečanoj sjednici je prisustvovao pastor Mario Dučić.

Highslide JS

 

18. - 23. siječnja 2016. - Održan tjedan posta i molitve


Od 18. do 23. siječnja u Crkvi cjelovitog evanđelja održan je tjedan posta i molitve. Tijekom tog tjedna svakoga su se dana s početkom u 19:30 održavali molitveni sastanci. Mnogi vjernici pridružili su se vodstvu crkve u postu i traženju Božjeg lica i njegove volje za 2016. godinu. Bog je kroz to vrijeme  djelovao u srcima mnogih te obnovio njihov žar, radost i vjeru; dao im odgovore na njihova pitanja i smjernice za budućnost te odgovorio na molitve za razne potrebe i probleme s kojima su se suočavali.

Highslide JS

 

28. siječnja 2016. - Međunarodni dan vjerskih sloboda


Svake godine zadnje subote u mjesecu siječnju obilježava se Međunarodni dan vjerskih sloboda. Tom se prilikom prije svega prisjećamo svih koji su u povijesti i koji dan danas stradavaju zbog svojih vjerskih uvjerenja.

 

U Hrvatskoj su vjerske slobode zagarantirane Ustavom te na svu sreću pripadnici niti jedne vjeroispovijesti nisu progonjeni kao što to biva u mnogim dijelovima svijeta. Ipak, iako tako piše u Ustavu, vjernici svih vjerskih zajednica nisu još uvijek jednaki pred zakonom. Naime, Članak 41. Ustava Republike Hrvatske kaže: "Sve vjerske zajednice jednake su pred zakonom i odvojene od države." Međutim u istom vrijeme u Hrvatskoj je još uvijek na snazi Zakon o pravnom položaju vjerskih zajednica koji u sebi sadrži odredbe koje nisu u skladu s Ustavom te diskriminiraju vjernike pojedinih manjinskih vjerskih zajednica. Naime, prema tom zakonu vjerske zajednice koje broje manje od 500 članova uopće se ne mogu registrirati kao vjerske zajednice, već kao udruge građana zbog čega njihovi članovi nemaju ista prava kao i predstavnici drugih vjerskih zajednica koji su ili registrirani u registru vjerskih zajednicea ili imaju sklopljen Ugovor između Vlade Republike Hrvatske o pitanjima od zajedničkih interesa koji regulira međusobna prava i obveze.

 

Isto tako, pravila i načini izračuna financijskih sredstava koja se vjerskim zajednicama dodijeljuju iz Državnog proračuna nisu još uvijek u izračunu jednaka, odnosno dovoljno jasna i javno transparentna. Nije poznato prema kojem se ključu navedena sredstva dodijeljuju jer postoje u nekim primjerima nelogičnih odstupanja od jedne do druge vjerske  zajednice, čak i kada vjerske zajednice imaju isti ili sličan broj članova.

 

Naposljetku, većinska, Rimokatolička crkva nalazi se u nedvojbenom povlaštenom položaju u odnosu na druge vjerske zajednice, ne samo zbog međunarodnog Ugovora između Republike Hrvatske i Vatikana, već i zbog čestog uplitanja i utjecaja koje Rimokatolička crkva vrši na sve strukture društva, posebice na državne i lokalne vlasti.

Highslide JS

 

Vijesti 2015.

26. prosinca 2015. - Podjela slatkih paketića djeci izbjeglica


Dan nakon Božića, 26. prosinca, volonteri Crkve cjelovitog evanđelja posjetili su izbjeglički prihvatni centar u Slavonskom Brodu kako bi djeci izbjeglica podijelili 1000 paketića sa slatkišima. Posebna je radost bila vidjeti djecu kako s veseljem i uzbuđenjem u ruke primaju šarene paketiće. Bez obzira na jezične i kulturne barijere, djeca su s oduševljenjem primala paketiće znajući da se u njima krije slatko iznenađenje koje će im uljepšati daljnji naporan put.

Highslide JS

 

25. prosinca 2015. - Održano svečano božićno bogoslužje


Na sam Božić, 25. prosinca u 11:00 sati, CCE je održala svečano božićno bogoslužje na kojem smo se podsjetili zašto je za nas kršćane izuzetno važno da se Isus odrekao svoje slave na nebu i došao živjeti na zemlju u obličju čovjeka. Uz posebne božićne pjesme slavljenja, pastor Mario je govorio koliko je važno da se uz sav stres, užurbanost i pripreme vezane uz Božić, prisjetimo pravog razloga zbog čega ga slavimo.

Highslide JS

 

20. prosinca 2015. - Božićni koncert Bez kompromisa i multimedijalni program


U nedjelju 20. prosinca CCE je pripremila posebam božićni multimedijalni program i koncert grupe Bez kompromisa. Uz okićeni bor i božićna svjetla, posjetitelji su mogli uživati u izvrsnim izvedbama benda Bez kompromisa koji je i ovom prilikom proslavio svog Kralja i Spasitelja. Osim koncerta, program je sačinjavao film s porukom evanđelja i svjedočanstvima ljudi čiji životi su se promijenili kada su upoznali Isusa. Također, svoju životnu priču i put do života s Isusom ispričala je jedna članica crkve koja je, između ostalog, istaknula kako je Krist potreban i ljudima koji nemaju velikih problema, već žive "običnim" životima, ali u srcu imaju prazninu koju može ispuniti samo Isus. Nakon programa dijeci su podijeljeni slatki božićni paketići, a za posjetitelje je pripremeljena prigodna zakuska.

Highslide JS

 

19. prosinca 2015. - Podjela božićnih materijala za djecu


Moj božićni poklon naziv je knjižice za djecu s pričom o Isusovom rođenju i životu koju su članovi CCE u subotu 19. prosinca dijelili djeci i roditeljima okupljenima oko klizališta na Trgu kralja Tomislava. Predivno uređen ledeni park privukao je mnoge roditelje s djecom koja su iz ruku naših volontera s oduševljenjem primila još jedan božićni poklon te nam se na taj način pružila prilika da kroz te materijale mnoge obitelji podsjetimo na pravo i istinsko značenje Božića.

Highslide JS

 

17. prosinca 2015. - Bez kompromisa nastupio na Trgu bana Jelačića


Naš bend Bez kompromisa i ove se godine pridružio brojnim izvođačima koji su svojom glazbom uljepšali Advent u Zagrebu. U predivnom adventskom ozračju, Bez kompromisa je u četvrtak 17. prosinca nastupio na Trgu bana Jelačića. S velike pozornice na glavnom gradskom trgu čule su se pjesme koje slave Isusa čije rođenje slavimo. Članovi benda izveli su prepjeve poznatih pjesama suvremene kršćanske glazbe kao i svoje autorske pjesme, a posebno oduševljenje među publikom izazvao je jedanaestogodišnji bubnjar Luka koji je s bendom izveo jednu pjesmu.  

Highslide JS

 

 

15. studeni 2015. - Premijerno prikazan film Bog nije mrtav


U nedjelju 15. studenoga u dvorani GAP premijerno je prikazan film Bog nije mrtav. Film prati debatu o postojanju Boga na satovima filozofije nakon što predavač od svojih studenata traži da potpišu izjavu na kojoj stoji da je Bog mrtav, a jedan od studenata koji je kršćanin odbije to učiniti. Dvorana GAP-a ovom je prilikom bila puna posjetitelja, a svaki posjetitelj na dar je dobio primjerak Novog zavjeta. Nakon projekcije odžana je mala zakuska i druženje.

Highslide JS

 

03. studeni 2015. - Hrvatska kršćanska koalicija poziva građane da izađu na izbore


Dragi građani,

 

pozivamo Vas da iskažete svoju građansku odgovornost i brigu za dobrobit društva te izađete na parlamentarne izbore te sami odlučite o tome tko će vas zastupati i odlučitvati o vašoj sudbini kroz sljedeće četiri godine.

 

Svjesni smo kako su mnogi građani ove zemlje razočarani vladajućim strukturama, bez obzira koju opciju onu zastupale te se stoga odlučuju uopće ne izići na izbore. Izborna izlaznost se iz jednog izbornog ciklusa u drugi sve više smanjuje. Iako nam se možda ne pruža savršen izbor kakav bismo željeli, moramo biti svjesni da neglasanjem prepuštamo drugima da odlučuju umjesto nas. Stoga želimo potaknuti građane da vrijeme koje je preostalo do izbornog dana posvete promišljanju o mogućnostima koje im se pružaju. Nije realno očekivati da ćemo naći savršenu stranku, čovjeka ili politički program, no važno je da se ipak uključimo u proces odlučivanja i odvagnemo sve pozitivno i negativno kako bismo mogli donijeti racionalnu i mudru odluku. Sloboda izbora i pravo glasa jedan je od temelja demokracije i sloboda koju ne smijemo olako shvaćati, posebice uzevši u obzir našu povijest.

 

Kao kršćani, pozivamo vas da odaberete stranku i opciju koja nudi pravednost, poštivanje zakona, borbu protiv korupcije,  zalaže se za moralnost, dobro svih; teži za onim što je časno i pošteno te ima promišljen i utemeljen plan gospodarskog rasta. Glasajte za one koji nude konkretna i mudra rješenja za gospodarsku, društvenu i moralnu krizu u kojoj se nalazi naša zemlja.

 

--

dr. Mario Dučić
Predsjednik HKK

Highslide JS

 

29. listopada 2015. - Predsjednica Grabar-Kitarović primila predstavnike crkava reformacijske baštine


Povodom obilježavanja Dana reformacije Predsjenica RH Kolinda Grabar-Kitarović je u četvrtak 29. listopada održala svečani prijem za predstavnike crkava reformacijske baštine. Prijemu je u ime CCE prisustvovao pastor Mario Dučić. Obraćajući se prisutnima Predsjednica Republike istaknula je kako Danom reformacije obilježavamo tradiciju koja je duboko ukorijenjena u kulturnu i duhovnu baštinu velikog dijela Europe. Ta je tradicija prisutna i u Hrvatskoj gotovo od samoga početka, dodala je Predsjednica i istaknula djela Matije Vlačića Ilirika, Stjepana Konzula Istranina i Antuna Dalmatina, koji su svojim prijevodima dijelova Svetog pisma na hrvatski jezik i izdavačkim pothvatima dali važan doprinos hrvatskoj književnoj i duhovnoj baštini.

Highslide JS

 

17. listopada 2015. - Tim CCE volontera ponovno posjetio izbjeglički centar u Opatovcu


Po drugi puta u tjedan dana, volonterski tim CCE posjetio je izbjeglički centar u Opatovcu. U subotu 17. listopada volonteri su izbjeglicama podijeli preko 500 pari čarapa i komada donjeg rublja. Kako izbjeglice u centar dolaze s vrlo malo odjeće, te su im mogućnosti održavanje svakodneve higijene tijekom puta jako ograničene, čiste čarape i donje rublje od velike su pomoći, posebice ženama. Također, u kampu u Opatovcu će od 26. do 30. listopada boraviti dvije volonterke CCE koje će tijekom tih dana pomagati u prihvatu izbjeglica u centar kao i u drugim područjima gdje se pojavi potreba.

Highslide JS

 

12. listopada 2015. - Gost propovjednik Jeff Roper


U nedjelju 12. listopada kao gost propovjednik na bogoslužju služio je Jeff Roper, predstavnik Forsquare crkve za Europu koji je posjetio Zagreb kako bi razgovarao o pridruživanju CCE ovoj velikoj međunarodnoj crkvenoj obitelji. Crkva Foursquare pentekostna je denominacija nastala dvadesetih godina prošlog stoljeća koja danas broji više od 66 tisuća lokalnih zajednica u 140 zemalja svijeta.

Highslide JS

 

10. listopada 2015 - Volonterski tim CCE u Opatovcu


U sobotu 10. listopada volonterski tim Crkve cjelovitog evanđelja posjetio je izbjeglički kamp u Opatovcu. Tom prilikom izbjeglicama koje su pristizala po kiši, promrznute i bez adekvatne odjeće i obuće podijelili smo 1000 paketića pomoći u kojima se nalazila voda, hrana, čarape i kabanice. Potrebe izbjeglica su velike te nam je u planu u sljedećih nekoliko tjedana organizirati još nekoliko posjeta Opatovcu te dijeljenje paketa pomoći.

 

Highslide JS

 

15. rujna 2015. - Pokažimo kršćansko milosrđe i prihvatimo različitosti


Vezano uz izbjegličku i imigrantsku krizu koja potresa Europu, Hrvatska kršćanska koalicija želi posvjedočiti jednu od temeljnih istina kršćanske vjere - da je u Božjem planu stvaranja svaki čovjek rođen s jednakom vrijednošću, dostojanstvom te težnjom da bude slobodan, siguran i traži svoju sreću. To je jasno svjedočanstvo Svetog pisma te, pored naviještavanja Radosne vijesti treba biti temelj svakog kršćanskog djelovanja. Taj je svjetonazor, zajedno s prihvaćanjem različitosti, ugrađen i u temelje suvremene Europe i njezine demokracije.

 

Stoga se kršćanin treba othrvati svakom strahu i animozitetu prema ljudima druge rase, narodnosti, kulture, uvjerenja ili religije, a svakoj ljudskoj patnji pristupiti s empatijom i nastojanjem da pomogne. Iako se među građanima pojavio opradvani strah od dolaska terorista infiltriranih među izbjeglice i stradalnike, ne smijemo dopustiti da nas taj strah zaustavi u iskazivanju kršćanskog milosrđa prema ljudima u nevolji bez obzira na njihovu vjeroispovijest.

 

Valja nam se također podsjetiti kako smo se kao zemlja tijekom Domovinskog rata te rata u BIH već susreli s izbjegličkom krizom. U svemu tome smo se kao društvo dobro snašli i organizirali, a mnogi su naši prognanici bili zbrinuti i u drugim zemljama koje su im iskazale empatiju. Mnogi od njih su ostali živjeti u inozemstvu i nakon rata, kao što su i mnoge izbjeglice odlučile zasnovati novi dom u našoj zemlji. Također, podsjetimo da su Hrvati jedan od izrazito emigrantskih europskih naroda. Migracije i miješanja kultura su normalna pojava u povijesti čovječanstva. Ne trebamo se toga bojati niti graditi zidove.


Stoga Hrvatska kršćanska koalicija poziva kršćane i sve ljude dobre volje da se ohrabre i otvore svoja srca te, koliko je to u njihovoj moći, pomognu u ovoj teškoj situaciji.

Highslide JS

 

15. rujna 2015. - Predstavljamo Vam rad Hrvatske kršćanske koalicije


Želimo vam predstaviti rad udruge Hrvatske kršćanske koalicije te vas pozvati da se priključite njezinom radu kako bismo zajedno radili na promicanju kršćanskih vrednota i ostvarenju zajedničkih ciljeva. Hrvatska kršćanska koalicija osnovana je 2. srpnja 2008. na poticaj crkava i vjernika reformacijske baštine kako bismo ostvarili solidarnost, transparentnost, kvalitetu, potporu i suradnju kao i zajednički utjecaj na društvenom planu kroz aktivno promicanje kršćanskih načela crkava reformacijske baštine u Republici Hrvatskoj. To planira ostvariti na sljedeće načine:

 • Međusobnom podrškom na opće društvenom planu i aktivnim reagiranjem na tekuće događaje u području morala, etike, politike, obitelji, ljudskih i vjerskih sloboda kroz javne medije.
 • Međusobnom podrškom lokalnih crkava kroz edukativne seminare i savjetovanje.
 • Izdavanjem publikacija iz područja djelovanja udruge u skladu s posebnim propisima.
 • Edukacijom članova u skladu s vizijom Udruge.
 • Edukacijom djece i mladeži kroz odgojne i poučne programe.

Kroz ovih deset godina najviše smo se bavili problematikom vjerskih sloboda i jednakosti te organizirali nekoliko seminara i edukacije za voditelje i poslovne ljude. Također smo aktivno reagirali na goruća društveno politička pitanja u zemlji i svijetu. Hrvatska kršćanska koalicija otvorena je za pojedince i crkve refomacijske baštine koji su zainteresirani za promicanje njezinih ciljeva. Otvoreni smo za nove projekte i nove ideje koji promiču temeljne kršćanske vrijednosti te su usmjereni na dobrobit naše zemlje i njezinih ljudi ,a mogu biti vezani uz društveni aktivizam, pravo, etička i moralna pitanja, humanitarno djelovanje i sl.


Više o Hrvatskoj kršćanskoj koaliciji i njezinom dosadašnjem djelovanju možete saznati na web stranici Hrvatske kršćanske koalicije. Ako ste zainteresirani za uključenje u rad HKK, slobodno nam se javite na brojeve telefona 091/7608-918 (Mario Dučić, predsjednik) ili 091/4920-725 (Ana Prebeg, podpredsjednica). Rado ćemo odgovoriti na vaše moguća pitanja.

Highslide JS

 

13. rujna 2015. - Gost propovjednik Hans Mannegren iz organizacije Samaritan's Purse


U nedjelju 13. rujna kao gost propovjednik na bogoslužju je služio Hans Mennegren, predstavnik organizacije Samaritan's Purse. Organizacija Samaritan's Purse poznata je u Hrvatskoj po akciji Operation Christmas Child, odnosno dijeljenju božićnih poklona za djecu iz obitelji slabijeg imovinskog statusa, dok trenutno pružaju pomoć u zemljama koje se suočavaju s izbjegličkom krizom. Upravo je izbjeglička kriza i mogućnost da se Hrvatska uskoro suoči s njom, bio povod posjete Hansa Manngrena.

Highslide JS

12. rujna 2015. - Izlet u Severin na Kupi


CCE ekipa uživala je u subotu 12. rujna  u predivnom sunačnom vremenu u isto tako predivnoj prirodi Gorskog kotara na izletu i zajedništvu u DPB kući u Severinu na Kupi. Mali i veliki opustili su se uz zabavne aktivnosti, šetnje do rijeke Kupe i obližnjeg dvorca Zrinskih i Frankopana, sport i odličnu hranu.

Highslide JS

 

 

30. kolovoza 2015. - Gost propovjednik pastor Roche Coleman iz Teksasa


Zadnju nedjelju kolovoza Crkva cjelovitog evanđelja ugostila je gosta propovjednika Rochea Colemana, pastora Impact Church of the Woodlands iz Teksasa. Pastor Coleman u svojoj je propovijedi istaknuo kako je važno prepoznati vrijeme i okolnosti u kojima živimo kako bismo mogli služiti ljudima oko nas. Također je ohrabrio crkvu da ustraje i bori se usprkost teškim okolnostima jer samo tako možemo vidjeti pobjedu. Nakon bogoslužja priređena je mala zakuska i zajedništvo povodom početka nove školske godine i nove sezone.

Highslide JS

 

Lipanj & Kolovoz 2015. - Pastor Mario Dučić u SAD-u


Od 17. lipnja do 27. kolovoza pastor Mario Dučić se, zajedno s obitelji, nalazi na službenom putu u SAD-u. Tijekom svog boravka u Americi, pastor Mario će propovijedati i podučavati u crkvama i biblijskim školama diljem SAD-a: od Pennsylvanije preko Alabame i Texasa do Oregona. Tijekom boravka pastora Marija u SAD-u pastorale dužnosti preuzeo je starješina crkve Ivan Rukavina.

Highslide JS

 

06. lipnja 2015. - Održan Jarunfest 2015.


Tradicionalni obiteljsko - evangelizacijski program Jarunfest 2015. održan je u subotu 6. lipnja u Višeosjetilnom parku ŠRC Jarun. Ove godine Crkvi cjelovitog evanđelja su se u organizaciji Jarunfesta pridružile i druge kršćanske crkve i udruge iz Zagreba. Višeosjetilni park toga je dana odjekivao zvucima kršćanske glazbe, razdraganim i veselim dječjim glasovima, žamorom posjetitelja, dok se nad prostorom nadvijao primamljiv miris roštilja na kojem su se pekle pljeskavice i hrenovke. Tijekom cijelodnevnog programa nastupili su kršćanski bendovi Emet Flare, slavljenički tim KC "Riječ Života", Bez kompromisa, Wind Stain i Scifidelity Orchestra te lutkarska skupina Anime i dječja dramska skupina Božji biseri. Uz bogat glazbeno scenski program Jarunfest je nudio i mnoštvo zabavnih aktivnosti za djecu te je podjeljeno 1400 besplatnih obroka i primjeraka Novog zavjeta.

Highslide JS

 

30. svibnja 2015. - Predstavnici kršćanskih crkava na Danu Hrvatskog sabora


Svake godine 30. svibnja održava se Dan Hrvatskog sabora. Ove godine, povodom 25 godina otkako je konstituiran prvi demokratski izabran višestranački Sabor u RH, održana je svečana sjednica na kojoj su uz zastupnike sudjelovali i predstavnici državnih i lokalnih vlasti, istaknute osobe iz javnog i političkog života te predstavnici vjerskih zajednica. Crkvu cjelovitog evanđelja na ovoj svečanoj sjednici predstavljao je pastor i predsjednik Mario Dučić.

Highslide JS

 

29. svibnja 2015. - Hrvatska kršćanska koalicija osuđuje nered i nasilno traženje braniteljskih prava


Vjerujemo kako je ideal za koji je većina branitelja krvarila u Domovinskom ratu bila upravo Hrvatska mira, reda, rada, slobode i demokracije, te jednakih prava i šansi za sve njezine građane. Svjesni smo također da se taj ideal na mnogim područjima nije u potpunosti ostvario, ponajprije zbog privatizacijskog kriminala, korupcije, težnje za moći i sličnih pojava. Stoga podupiremo svaku legitimnu, miroljubivu i opravdanu borbu građana za njihova prava.

 

Međutim, ne možemo poduprijeti pokušaje bilo koje skupine građana da se ponašaju, djeluju i budu iznad zakona, pa radilo se i o hrvatskim braniteljima. Naime, ne možemo se oduprijeti dojmu da je braniteljski prosvjed u Savskoj 66 od početka izrežiran i instrumentaliziran, a mnogi branitelji izmanipulirani. Ultimativni zahtjevi , odnosno način na koji se iznose, po mnogim stavkama nisu opravdani. Pravi razlog ovoga prosvjeda krije se u želji odrežene skupine ljudi za vlaću i moći, a koristi se i svjetonazorsko-ideološkom mržnjom  prema legitimno izabranoj vlasti.

 

Sada izražavamo za bojazan da sinoćnjim pomno izrežiranim događajima na Markovu trgu, kao i postavljanjem plinskih boca na Savsku cestu, događaji idu prema svojoj kulminaciji. Moguće je da se radi čak i o pokušaju nasilnog rušenja legitimno izabrane hrvatske vlasti.
Ponavljamo kako nitko nije iznad zakona, te nije bilo nikakvog opravdanog razloga za zadržavanje na Markovu trgu nakon 22 sata (a ni sam prosvjed nije bio legalno prijavljen), te jedini razlog za takvo ponašanje leži u provociranju sukoba i traženju povoda za još veće nerede. Stoga smatramo da je djelovanje policije bilo upotpunosti opravdano i zakonito, te pohvaljujemo istu jer se suzdržala od primjene sile, makar je  imala legitimno pravo da ju primijeni.

 

Ovom prilikom proklamiramo naše odlučno kršćansko nastojanje i težnju za mirom. Osuđujemo svaki pokušaj destabilizacije zemlje, provociranja nereda i nasilja  ili nasilnog rušenja legitimno izabrane vlasti. Odlučno protestiramo nad svakim tko se služi ili pomaže u manipulacijama i nelegitimnim metodama političke borbe, pa radilo se i o Katoličkoj crkvi ili bilo kojoj drugoj vjerskoj zajednici jer se  u samom smislu riječi katolička i evanđelje nalazi  težnja za mirom, poštivanjem legitimne vlasti i jednako prihvaćanje svih ljudi.

Highslide JS

 

25. travnja 2015. - Održana video konferencija Umijeće bračnog odnosa


U suradnji s udrugom Fokus – Obiteljski život CCE je krajem travnja organizirala bračnu video konferenciju Umijeće bračnog odnosa. Konferecija se održala u subotu 25. travnja u hotelu Arcotel Allergra te su na njoj sudjelovali bračni parovi iz nekoliko crkava i gradova. Neke od tema o kojima je bilo riječ na konferenciji su: svrha braka, uloge muškarca i žene, rješavanje sukoba, sekusalna intimnost u braku i ostavljanje baštine budućim generacijama. Uz predavanja i svjedočanstva, parovi su na kraju konferencije mogli uživati u romantičnoj večeri u restoranu hotela. 

Highslide JS

 

05. travnja 2015. - Svečano uskrsno bogoslužje


Najveći kršćanski blagdan, Uskrs, u Crkvi cjelovitog evanđelja proslavljen je svečanim bogoslužjem. Nakon prigodnog koncerta i slavljenja Boga, poruku o značenju uskrsnuća vjernicima je odaslao gost propovjednik Tom Connors, pastor Crkve kršćanskog zajedništva "Lonačeva kuća". Nakon bogolsužja priređena je prigodna zakuska za članove i goste crkve.

Highslide JS

 

04. travnja 2015. - Uskrs je pobjeda


Hrvatska kršćanska koalicija želi se pridružiti uskrsnim čestitkama te građanima Republike Hrvatske poželjeti sretan i blagoslovljen bladan Isusova uskrsnuća. U teškim vremenima u kojima se nalazimo svima nam je potrebna poruka nade koja proizlazi iz Isusove pobjede na smrću.

 

Poruka Uskrsa je pobjeda života nad smrću; svjetla nad tamom. Naša je želja da građani Hrvatske iskuse silu uskrsnuća koja je podigla Isusa Krista iz mrtvih te djelovala kroz više od 2000 godina obnavljajući mnoge živote. Uskrs ne bi trebao biti samo jedan dan u godini, on je način života koji nam je omogućen onoga dana kada je Isusov grob ostao prazan. Želja nam daje da pobjeda koja je tada zadobivena postane stvarna u životu svakog našeg sugrađana te da sila uskrsnuća pobjedi silu smrti i tame u svakom životu.

 

--

Za Hrvatsku kršćansku koaliciju,
Ana Prebeg

potpredsjednica

Highslide JS

 

29. ožujka 2015. - Prikazan film "Bezuvjetno"


Film Bezuvjetno koji govori od dvoje prijatelja iz djetinjstva čiji životi se nenadano isprepletu nakon mnogo godina, prikazan je u nedjelju 29. ožujka u dvorani GAP u organizaciji Crkve cjelovitog evanđelja. Film prenosi poruku Božje bezuvjetne ljubavi te je svrha prikazivanja bila prenijeti ljudima evanđelje na kreativan i razumljiv način. Dvorana GAP te je nedjelje bila puna gostiju koji su pozivnicu za film primili od svojih prijatelja, članova obitelji ili na cesti od nekog člana crkve. Svaki posjetitelj uz film je dobio besplatne kokice i primjerak Novog zavjeta.

 

Highslide JS

 

17. veljače 2015. - Čestitka Predsjednici Kolindi Grabar Kitarović


Hrvatska kršćanska koalicija uputila je čestitku Kolindi Grabar Kitarović povodom preuzimanja dužnosti Predsjednice Reblike Hrvatske.

Uz lijepe želje za mnoštvo uspjeha tijekom narednih pet godina obnašanja dužnosti, u čestitici među ostalim stoji:

 

"Naša je je želja i nada da tijekom sljedećih pet godina obnašanja dužnosti pokažate brigu i interes za manjinske vjerske zajednice u Republici Hrvatskoj i njihova prava. Vjerujemo kako je briga o manjinama jedan od temelja pravedne države te da ćete Vi osobno pridonijeti zaštiti prava svih hrvatskih građana. Biblijska je dužnost da kao kršćani molimo za one koji obnašaju vlast te ćemo u skladu s tim moliti za Vas kako biste svoju dužnosti mogli obnašati pravedno, mudro i na dobrobit naše zemlje i njezinih građana."

 

Hrvatska kršćanska koalicija nada se dobroj i plodonosnoj suradnji s novom predsjednicom te otvorenim vratima na Pantovčaku za manjinske vjerske zajednice.

 

--

Za Hrvatsku kršćansku koaliciju,

dr. Mario Dučić

predsjednik

 

Highslide JS

 

29. siječnja 2015. - Založimo se za žrtve vjerske netrpeljivosti


Ovogodišnje obilježavanje Dana vjerskih sloboda svakako moramo gledati u sjeni događaja u Siriji, Iraku, Nigeriji te nedavnog terorističkog čina u Francuskoj. Iako je upravo ovaj zadnji događaj podignuo najviše prašine jer se ujedno radi i o napadu na slobodu medija, napredovanje fundamentalističkih islamskih skupina te progonstva pripadnika svih drugih vjeroispovijesti koje im se nađu na putu je nešto što nas mora itekako zabrinuti.

 

Hrvatska kršćanska koalicija dugo je godina vodila svoju pravnu bitku za ostvarivanje svojih vjerskih prava i sloboda. Za nas u Hrvatskoj kao zemlji članici Europske Unije, zabrinjavala nas nejednakost u odnosu na druge vjerske zajednice. No, naše male borbe ponekad mogu maknuti fokus s velikih problema vezanih uz vjerske slobode u svijetu. Činjenica je da su milijuni ljudi u svijetu danas progonjeni zbog svoje vjere. Progonstva kršćana (ali i pripadnika drugih vjeroispovijesti) nisu nešto što se događalo samo u antičkom Rimu kada su vjernike bacali lavovima. Progonstva, mučenja, ubijanja, silovanja, paleži crkava, maltretiranja vjernika - sve je to realnost 21. stoljeća. Samo zato što mi ne živimo u jednoj od zemalja u kojoj se to događa, ne znači da možemo šutke gledati i ne obazirati se na patnje drugih. Zlo treba nazvati zlom i pri tome se ne ustručavati. Hrvatska kršćanska koalicija strogo osuđuje radikalne islamističke skupine koje potiču nasilje. Vjera ne bi smjela biti izvor nasilja. Ne postoji izgovor niti isprika niti za jedan čin nasilja počinjen u ime vjere.

 

Također smatramo kako bi islamske zajednice u Europi  trebale oštrije istupiti protiv fundamentalista i terorista i javno osuditi ISIS, ali i druge radikalne skupine koje provode djela nasilja. Upravo izjave  kako je islam miroljubiva religija a koje na žalost ostaju u sjeni strašnih zločina počinjenih u njegovo ime, moraju potaknuti čelnike islamskih zajednica na oštru osudu svih onih koji u ime Islama provode teror. Hrvatska kršćanska koalicija isto tako poziva predstavnike i pripadnike svih vjerskih zajednica u Republici Hrvatskoj da jasno i glasno osude nasilje u ime religije te se jasno založe ne samo za vjerska prava, već i živote ljudi koji su ugroženi zbog vjerske netrpeljivosti. Na kraju, Hrvatska kršćanska koalicija želi ukazati kako u Hrvatskoj još uvijek nije rješeno statusno pitanje svih kršćanskih vjerskih zajednica kao i ostalih vjerskih zajednica koje trenutno djeluju kao udruge budući  da nemaju 500 vjernika koliko im je potrebno za registraciju u Evidenciji vjerskih zajednica.Time se i dalje nastavlja diskriminacija i nejednak pravni položaj i praksa prema vjerskim zajednicama u Republici Hrvatskoj.

 

--

Za Hrvatsku kršćansku koaliciju,

dr. Mario Dučić

predsjednik

Highslide JS

 

14. siječnja 2015. - Predstavnici HKK sastali se s pomoćnikom ministra znanosti, obraz. i sporta


Predstavnici Hrvatske kršćanske koalicije Mario Dučić i Ivana Čorić održali su u srijedu 14. siječnja sastanak s pomoćnikom ministra znanosti obrazovanja i sporta Stašom Skenžićem. Tema sastanka bila je obrazovanje kod kuće. Pomoćnik ministra za HKK potrdio je kako će školovanje kod kuće biti uvršteno u sljedeću izmjenu Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, odnosno da će se ono zakonski regulirati.

 

Highslide JS

Vijesti 2014.

25. prosinca 2014. - Predsjednik Josipović na zajedničkom bogoslužju članica HKK


Točno u podne na sam Božić članice Hrvatske kršćanske koalicije odžale su zajedničko svečano božićno bogoslužje na koje je kao poseban gost došao predsjednik Josipović. Nakon slavljenja koje je predvodio slavljenički tim KC "Riječ Života"vjernicima se obratio predsjednik Josipović istaknuvši kako su vođe HKK iskazali veliku upornost u borbi za vjerska prava njihovih zajednica. Nakon prigodne poruke pastora Damira Šička Alića, nastupio je bend Bez Kompromisa. Po svršetku  bogoslužja vjernicu su imali priliku pozdraviti se i fotografirati s Predsjednikom, a vodstvo HKK je za njega i njegovu suprugu priredilo je kratki domjenak.

Highslide JS

 

20. prosinca 2014. - Bend Bez Kompromisa nastupio na Trgu bana Jelačića


Već tradicionalno, bend Bez Kompromisa nastupio je na Trgu bana Jelačića u sklopu manifestacije Advent u srcu Zagreba.  Koncert je održan u subotu 20. prosinca u 19:00 sati. Uz pjesme iz svog redovitog repertoara, bend je i ove godine izveo obrade tradicionalnih božićnih pjesama. Neuobičajeno toplo vrijeme za ovo doba godine i prigodni adventski programi izmamili su mnoštvo Zagrepčana na glavni gradski trg te je imao priliku kroz pjesmu svjedočiti o spasenju kroz Isusa Krista koji nije samo mala beba u jaslicama već Spasitelj svijeta.

Highslide JS

 

Prosinac 2014. - Na promotivnom štandu dijeljeni besplatni primjerci Novog zavjeta


Tijekom prosinca CCE je na Glavnom kolodvoru postavila promotivni štand s besplanim primjercima Novog zavjeta. Članovi crkve imali su priliku podijeliti nekoliko stotina primjeraka Novog zavjeta te razgovarati s prolaznicima o Isusu i daru spasenja koji smo primili kroz njega.

Highslide JS

6. prosinca 2014. - Na nedjeljnom bogoslužju gostovao Bengt Wedemalm


Gost propovjednik Bengt Wedemalm iz Švedske gostovao je na nedjeljnom bogoslužju u nedjelju 6. prosinca. U propovijedi koja je govorila o Isusovoj moći da transformira svaki život Wedemalm je podijelio neka svoja iskustva i svjedočanstva o iscjeljenjima i Božjim čudima s kojima se susreo u trideset godina kršćanske službe.

Highslide JS

30. studenog 2014. - Prikazan film Home Run


U nedjelju 30. studenoga Crkva cjelovitog evanđelja premijerno je prikazala film Home Run koji govori o profesionalnom igraču bejzbola koji se zbog ovisnosti o alkoholu nađe u teškoj situaciji i pronađe nadu na neočekivanom mjestu. Dvorana GAP-a  te je večeri bila puna gostiju koji su kroz film mogli čuti poruku Božjeg otkupljenja. Gosti su također dobili i besplatne primjerke Novog zavjeta i besplatne kokice. Nakon projekcije priređena je mala zakuska za goste i članove crkve.

Highslide JS

18. studenog 2014. - HKK u Ministarstvu obrazovanja i sporta razgovarali o školovanju kod kuće


U četvrtak 18. studenoga u prostorijama Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta održan je sastanak predstavnika Hrvatske kršćanske koalicije i predstavnika Ministarstva na kojem je glavna tema bila izmjena Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi kojom bi se obuhvatila i mogućnost školovanja kod kuće kao jedna od obrazovnih alternativa. Zaključak sastanka je kako postoje skupine djece kojoj bi ovakva vrsta školovanja svakako bila primjerenija (djeca s posebnim potrebama, s posebnim naglaskom na darovitu djecu), no kako je primarni cilj dati roditeljima pravo da odlučuju o obrazovanju svoje djece.

Highslide JS

26. listopada  2014. - Na nedjeljnoj službi krstili novog člana


U nedjelju 26. listopada kao dio bogoslužja održano je i krštenje novog člana crkve. Nakon kratke poruke o značenju krštenja i svjedočanstva o obraćenju i spasenju, kršten je novi član crkve Damir Lipošek Keks. Nakon bogoslužja održana je kratka zakuska i proslavljen ovaj radosni događaj.

Highslide JS

 

21. listopada  2014. - Nastavljeni pregovori  o gostovanju Franklina Grahama u Hrvatskoj


Pastor Mario je zajedno s prestavnicima drugih hrvatskih crkava i saveza 21. i 22. listopada sudjelovao na sastanaku s predstavnicima Billy Graham Evangelistic Association održanom u Budimpešti. Na sastanku je bilo riječi o gostovanju Franklina Grahama u Hrvatskoj, ali i drugim zemljama u regiji kao što su Srbija, BIH, Kosovo i Makedonija te o duhovnim potrebama ovih zemalja kao i tehničkim aspektima gostovanja.

Highslide JS

 

08. listopada  2014. - Pastor Mario Dučić sudjelovao na svečanoj sjednici Sabora


Povodom Dana neovisnosti koji se obilježava 8. listopada Hrvatski sabor održao je svečanu sjednicu kojoj su, među ostalima, prisustvovali predstavnici vjerskih zajednica u Republici Hrvatskoj. Crkvu cjelovitog evanđelja na sjednici je predstavljao pastor i predsjednik Mario Dučić.

Highslide JS

 

07. listopada  2014. - Predstavnici HKK zahvalili predsjedniku Josipoviću na podršci


Tijekom 12 godina borbe za ostarivanje vjerskih prava, odnosno potpisivanje Ugovora od zajedničkog interesa s Vladom RH, predsjednik Josipović  otvoreno je podržavao crkve članice HKK u njihovim nastojanjima. Nakon što je Ugovor konačno potpisan, predstavnici HKK su se na prijemu održanom 7. listopada na Pantovčaku zahvalili Predsjedniku na podršci. Tom prigodom predsjedniku Josipoviću i prof.  dr. Ankici Marinović, Savjetnici za znanost, visoko obrazovanje i vjerske zajednice uručeni su prigodni pokloni.

Highslide JS

 

21. rujna 2014. - CCE održala bogoslužje u Severinu na Kupi


U nedjelju 21. rujna Crkva cjelovitog evanđelja se nakratko preselila u DPB kuću u Severinu na Kupi u kojoj je organizirano bogoslužje i zajedništvo članova. Nakon bogoslužja i zajedničkog ručka, članovi su uživali u druženju, igrama, prekrasnoj prirodi, šetnji do rijeke Kupe i razgovorima.

Highslide JS

 

31. kolovoza 2014. - Prikazan film Fireproof


U nedjelju 31. kolovoza s početkom u 18:00 sati CCE je održala projekciju još jednog filma kršćanske tematike. Ovoga puta bio je to film Fireproof čija je tematika zavjetna bračna ljubav i odnos muža i žene.  Uz besplatne kokice, posjetitelji  su dobili i primjerak Novog zavjeta,  a nakon filma održana je kratka zakuska.

Highslide JS

 

 

29. kolovoza 2014.  - Potpisan Ugovor između Vlade RH i članica Hrvatske kršćanske koalicije


Predsjednik Saveza crkava "Riječ Života" Damir Šićko Alić, predsjednik Crkve cjelovitog evanđelja dr. Mario Dučić i biskup Protestantske reformirane kršćanske crkve u Republici Hrvatskoj dr. Jasmin Milić danas su u uredu vladine Komisije za odnose s vjerskim zajednicama potpisali ugovor koji regulira prava tih crkava te se time okončala njihova borba protiv diskriminacije koja traje više od 10 godina i izvršila presuda Europskog suda za ljudska prava. Europski sud za ljudska prava u Strasbourgu prije više od tri godine jednoglasno je donio presudu protiv Republike Hrvatske zbog diskriminacije spomenutih triju crkava reformacijske baštine u Hrvatskoj u odnosu prema drugim vjerskim zajednicama.

Taj ugovor sada je predan na potpisivanje predsjedniku Vlade Zoranu Milanoviću, te će nakon toga biti objavljen u Narodnim novinama. Vlada RH je na sjednici 30. srpnja ove godine donijela zaključak kojim je prihvatila nacrt Ugovora između Vlade Republike Hrvatske i Saveza crkava "Riječ Života", Crkve cjelovitog evanđelja i Protestantske reformirane kršćanske crkve u Republici Hrvatskoj o pitanjima od zajedničkog interesa (Ugovor). Ugovor, između ostaloga, regulira dušebrižničko djelovanje crkava u bolnicama i kaznionicama, pitanje vjeronauka, priznavanja crkvenog vjenčanja, financiranja iz Državnog proračuna.

 

--

Za Hrvatsku kršćansku koaliciju,

dr. Mario Dučić

predsjednik

Highslide JS

 

19. kolovoza 2014. - HKK osuđuje nasilje nad kršćanima u sjevernom Iraku


Facebook su ovih dana u znak solidarnosti preplavili simboli kojima su u Iraku označeni domovi kršćana - slovo "N"koje predstavlja Nazarene - sljedbenika Isusa Narazećanina. Na žalost, suosjećanje kršćana diljem svijeta i simboli na Facebook profilima ne mogu učiniti ništa kako bi se zaustavilo nasilje koje se ovih dana provodi nad stotinama tisuća stanovnika na sjeveru Iraka. Otići, prijeći na islam ili umrijeti. To su opcije koje se stavljaju pred pripadnike kršćana svih drugih religija osim radikalnih sunitskih muslimana.

 

Za Europljane koji žive u miru sa svojim susjedima islamske vjeroispovijesti progonstva kršćana su nešto što se događalo davno u starom Rimu kada su prve kršćane bacali lavovima. No, realnost je mnogo strašnija, posebice u zemljama u kojima napreduje radikalni i fundamentalni islam. Mnoštvo je kršćana svakodnevno suočeno sa prijetnjama, nasiljem, proganjanjima i torturama zbog svoje vjere. Događaji u Iraku samo su posljednja kap u moru progonstava i nasilja u ime islama. Iako ovime ne želimo ni na koji način obilježiti pripadnike islamske vjere kao nasilne, činjenica je da je nasilni, radikalni islam u porastu i da postaje prijetnja ne samo stabilnosti i sigurnosti u mnogim zemljama, već i su temeljna ljudska prava na slobodu vjeroispovijesti, ali životi mnogih ljudi ugroženi. Smatramo da je vrijeme da Hrtvatska i Europa podigne glas protiv radikalnih islamskih skupina koje vrše teror u zemljama Azije i Afrike. Među ostalima, glas protiv ovog terora trebale bi podići i islamske vjerske zajednice u Europi koje se zalažu za miroljubivu religiju, pa tako i ona u Hrvatskoj. Vrijeme je da na početku 21. stoljeća svi zajedno osudimo svaku vrstu religijske netrpeljivosti i nasilja koje se provodi.

 

Hrvatska kršćanska koalicija jasno i glasno osuđuje svako nasilje i progonstvo kršćana u sjevernom Iraku, ali i drugim zemljama i područjima u kojima radikalne islamske skupine provode etničke i vjerske čistke stanovnika. Također pozivamo sve druge vjerske zajednice u Hrvatskoj, uključujući Islamsku, da se pridruže i dignu glas za vjerske slobode i siguran život pripadnika svih religija. Također želimo upozoriti javnost na opasnost ovakve vrste ekstremizma i pozvati na solidarnost sa žrtvama nasilja.

 

--
Za Hrvatsku kršćansku koaliciju,
dr. Mario Dučić

predsjednik

Highslide JS

 

14. lipnja 2014. - Održan Jarunfest 2014


Jarunfest 2014., cjelodnevni obiteljski program s besplanim koncertima kršćanske glazbe, skakaonicama i radionicama za djecu te, naravno, besplanim hamburgerima i hot-dogovima, održan je u subotu 14. lipnja u Višeosjetilnom parku ŠRC-a  Jarun.

 

Ove godine je program Jarunfesta bio još bogatiji nego prijanšnjih te je tako nastupilo pet kršćanskih bendova: Obevezan smjer, Andrej Grozdanov trio, Darijo i NS Friends, Emet Flare, 108 i i October Light. Također je izveden kratak dramski prikaz za koji se pobrinula dramska skupina SGZPKV.  Posjetiteljima je podijeljeno 1200 besplanih obroka,  a djeca su uživala u skakaonicama i oslikavanju lica. Naravno, uz sve to, posjetiteljima su podijeljeni primjerci Novog zavjeta te se kroz cijelodnevni program i nastupe svih skupina nastojala prenijeti poruka evamđelja.

Highslide JS

 

01. lipnja 2014. - Pastor Rex Keener propovijedao na nedjeljnom bogoslužju


Gost propovjednik na nedjeljom bogoslužju u nedjelju 1. lipnja bio je pastor Rex Keener iz grada Albanyja iz SAD-a. Pastor Rex govorio je o tjeskobama zbog koji u današnje vrijeme pati sve više ljudi, uključujući i kršćane. Između ostalog, istaknuo je kako je jedan od učinkovitih lijekova protiv tjeskobe redovno zahvaljivanje Bogu za blagoslove koje nam je dao.

Highslide JS

 

31. svibnja 2014. - Na mini seminaru za vodstvo govorio pastor Rex Keener iz SAD-a


Pastor Rex Keener i njegova supruga Debbie, osnivači crkve Grace Fellowship iz grada Albanyja u američkoj saveznoj državi New York, gostovali su na sastanku voditelja CCE te podijelili svoja iskustva stečena kroz više od 20 godina podizanja i vođenja lokalne crkve.  Među ostalim, osvrnuli su se na ono što smatraju temeljima uspjeha rasta svojee zajednice te ohrabrili voditelje.

Highslide JS

 

20. travnja 2014. - Održano prigodno uskršnje bogoslužje


Uskrs, najveći kršćanski blagdan kojim proslavljamo Isusovo uskrsnuće od mrtvih i pobjedu na smrću i grijehom, Crkva cjelovitog evanđelja proslavila je prigodnim uskršnjim bogoslužjem. Tom prigodom gost propovjednik bio je pastor Jose Moreira iz udruge Remar, a govorio je o sili uskrsnuća i važnosti transformacije života koje je moguće samo po snazi Duha Svetoga koji je uskrisio Isusa Krista od mrtvih. Nakon bogoslužja, održana  je zakuska i zajednička proslava.

Highslide JS

 

18. travnja 2014. - Uskrsna čestitka HKK


Posljednjih smo dana čuli mnoštvo poruka Uskrsa koje dolaze iz vjerskih i sekularnih krugova i sve one govore o radosti, nadi i novom životu. Hrvatska kršćanska koalicija želi se pridružiti uskrsnim čestitkama, ali želimo prije svega istaknuti kako je našoj zemlji i narodu koji se nalaze u dubokoj gospodarskoj i moralnoj krizi nije potrebna samo poruka Uskrsa, već i sila uskrsnuća koja najcrnju noć može pretvoriti u dan, smrt u život, beznađe u nadu, bol i patnju u radost.

 

Uskrs prije svega predstavlja pobjedu! Pobjedu svjetla nad tamom i života nad smrću. Naša je želja da građani Hrvatske iskuse pobjedu kroz silu uskrsnuća u svojim životima. Uskrs nije samo jedan dan u godini, on je način života koji je moguć. Zlo u nama i oko nas s kojim se svakodnevno suočavamo moguće je pobijediti samo kroz pobjedu koja je ostvarena prije dvije tisuće godine. Neka svaki građanin ove zemlje iskusi tu pobjedu u svom životu.

Highslide JS

 

27. ožujka 2014. - Izašla knjiga Učinkovito kršćansko vodstvo


Prva knjiga pastora Marija Dučića, naslova Učinkovito kršćansko vodstvo, ugledala je svjetlo dana sredinom ožujka 2014. godine. Knjiga je prije svega namijenjena kršćanskoim voditeljima, ali i svima drugima koji žele upoznati neka temeljna načela vodstva.U njoj se, također, mogu pronaći i pratične smjernice za vodstvo kako u kršćanskom svijetu, tako i u bilo kojem drugom području ljudskog djelovanja.

Highslide JS

 

23. ožujka 2014. - Projekcija filma Ring the Bell


U nedjelju 23. ožujka s početkom u 18:00 sati Crkva cjelovitog evanđelja održala je projekciju još jednog filma kršćanske tematike naziva Ring the Bell. Film govori o uspješnom sportskom agentu koji u potrazi za mladim nadama bejzbola dolazi u mali grad gdje se susreće s grupom ljudi koji žive sasvim drukčijim životom od onoga na koji je navikao. U filmu, između ostalog, gostuje poznata kršćanska glazbena skupina Casting Crowns. Nakon filma misionar Tom Connors je podijelio poruku evanđelja na koju se odazvala nekolicina ljudi. 

Highslide JS

 

13. ožujka 2014. - Crkve prihvatile novi prijedlog ugovora


Protestantska reformirana crkva u RH, Crkva cjelovitog evanđelja i Savez crkava "Riječ Života"otkazale su za danas najavljeni prosvjed pred Ministarstvom pravosuđa jer su na jučerašnjem sastanku s predstavnicima Komisije za odnose s vjerskim zajednicama načelno prihvatile ponuđeni novi prijedlog ugovora koji bi trebao regulirati njihova prava. Spomenuti prosvjed bio je najavljen za petak 14. ožujka u 11:00 sati ispred zgrade Ministarstva pravosuđa zbog diskriminacije i odugovlačenja potpisivanja ugovora koji bi regulirao ustavna i zakonska prava te izvršenja presude Europskog suda za ljudska prava. Isto tako, članice su odlučile ne podnijeti najavljenu novu tužbu protiv Vlade RH na temelju Zakona o suzbijanju diskriminacije.

 

Na sastanku s privremenim ravnateljem Komisije za odnose s vjerskim zajednicama Šimom Jerčićem održanim u četvrtak kasno poslijepodne, načelno je prihvaćen novi prijedlog ugovora uz zahtjev tri crkve članice Hrvatske kršćanske koalicije da se unesu manje korekcije vezane uz otkazivanja ugovora i financijsku potporu iz državnog proračuna. Članice Hrvatske kršćanske koalicije se nadaju kako će uskoro potpisati konačnu verziju ugovora koji će im dati jednaka prava kao i drugim vjerskim zajednicama te da će tako okončati pregovore koji traju više od 10 godina. 

Highslide JS

 

02. veljače 2014. - Djeca nastupila na Obiteljskoj večeri


Prve nedjelje u veljači, već uobičajeno, održna je Obiteljska večer s posebnim programom za djecu i mlade, ilustracijama, dijeljenjem slatkiša i balona. No, ove nedjelje posebnost je bila nastup malih glazbenika koji su sudjelovali u slavljeju i obožavanju Boga. Tako su djeca iz starije skupine svirala bubnjeve, klavijature, flautu te pjevala prateće vokale. Mali glazbenici pokazali su svoje talente i ozbiljnost i oduševili sve prisutne.

Highslide JS

 

24. siječnja 2014. - Održan prosvjed pred zgradom Vlade


Povodom dana vjerskim sloboda CCE je zajedno s drugim članicama HKK održala mirni prosvjed pred zgradom Vlade. Prosvjed je održan u petak 24. siječnja, a cilj mu je bio ukazati na diskriminaciju Vlade prema manjinskim vjerskim zajednicama.

Highslide JS

 

20-24. siječnja 2014. - Održan tjedan dana posta i molitve


Od ponedjeljka 20. do petka 24. siječnja održan je tjedan dana posta i molitve sa svrhom traženje Božje volje i mudrosti za godinu koja je pred nama. Tijekom tog tjedna svakoga dana u 20:00 sati održani su  molitveni sastanci u prostorima u Branimir centru.

Highslide JS

 

18. siječnja 2014. - Održan sastanak i druženje voditelja i koordinatora službi u CCE


Voditelji i koordinatori službi u CCE proveli su subotu 18. siječnja u opuštenom okruženju Pary kuće Pojatno u kojoj je organiziran sastanak i cjelodnevno druženje. Uz zabavne aktivnosti i odmor za voditelje i njihove obitelji, održan je i sastanak na kojem smo se osvrnuli na prošlu godinu i aktualna događanja u crkvi dok je gost Tom Connors održao kratka predavanja na temu služnjenja i ustrajnosti u službi.

Highslide JS

 


Vijesti 2013.

22. prosinca 2013. - Održan koncert i prigodni božićni program


U nedjelju 22.  prosinca s početkom u 18:00 u dvorani  GAP održan je božićni koncert grupe Bez Kompromisa i prigodni multimedijalni program. Uz dobru svirku, gosti su mogli i pogledati kratke filmove s porukom evanđelja te čuti božićnu poruku koju je s njima podijelio gost misionar Tom Connors. Nakon koncerta i programa održana je zakuska za goste te smo zajedno proslavili rođenje našeg Spasitelja.

Highslide JS

 

21. prosinca 2013. - Bez Kompromisa nastupio na Trgu bana Jelačića


Već tradicionalno bend Bez Kompromisa nastupio je  na Trgu bana Jelačića u sklopu manifestacije Advent u srcu Zagreba.  Koncert je održan u subotu 21. prosinca u 19:00 sati. Uz pjesme iz svog redovitog repertoara, bend je i ove godine izveo obrade tradicionalnih domaćih i stranih božićnih pjesama.

Highslide JS

 

20. prosinca 2013. - Pastor Mario Dučić gost na božićnom domjenku predsjednika Josipovića


Pastor Mario Dučić gostovao je na tradicionalnom božićnom domjenku predsjednika Ive Josipovića održanom 20. prosinca u Muzeju suvremene umjetnosti.  Na primanju su gostovali visoki državni dužnosnici, predstavnici sudbene vlasti, vjerskih zajednica te javnog i političkog života. Predsjednik Josipović u svojem je obraćanju gostima izjavio: "Uvjeren sam da je Hrvatska društvo koje će znati zaštititi demokraciju, slobodu i prava svih ljudi, a posebno onih koji su u društvu manjina."

Highslide JS

 

04. prosinca 2013.  - Otvoreno Pismo


Poštovani gospodine  Milanović, u proteklih ste se mjesec  dana kroz razne akcije potrudili ukazati na diskiminaciju osoba  homoseksualne orijentacije. Pokazali ste kako je Hrvatska zemlja ljudskih prava. Kao što znate, postoje manjinske vjerske zajednice u RH (članice Hrvatske kršćanske koalicije i ostale vjerske zajednice) koje još uvijek usprkos ustavnim i zakonskim odredbama te presudama Europskog suda za ljudska prava ne mogu ostvariti svoja vjerska prava koja su zajamčena drugim zajednicama.

 

Naše je pitanje hoće li se Vlada RH javno očitovati, odnosno  što će učiniti da i ove manjine dobiju svoja prava. Jeste li voljni snimati spotove te izaći u javnost kako bi se zaštitile manjinske vjerske zajednice u RH  koje su i dan danas sustavno diskriminirane? Isto tako, ovime napominjem kako se Vaša Vlada oglušuje na dopise i traženja manjinskih vjerskih zajednica  te ih već više od dvije godine administracijski iscrpljuje i zavlači s potpisivanjem Ugovora o pitanjima od zajedničkog interesa kojima bi se navedena prava regulirala.

Nadamo se da ćete se i za nas izboriti istom revnošću poput ove za prava drugačijih spolnih orijentacija u Hrvatskoj. 

--
dr. Mario Dučić

Highslide JS

 

28.11.2013. - Predstavnici HKK kod predsjednika Josipovića


Predstavnici Hrvatske kršćanske koalicije primljeni su u četvrtak 28. studenoga kod predsjednika RH dr. Ive Josipovića. Povod  i tema sastanka bili su problem nepotpisivanja Ugovora o pitanjima od zajedničkog interesa s Vladom RH. Predsjednik Josipović obećao se još jednom založiti kako bi članice HKK konačno mogle ostvariti svoja vjerska prava. Osim predstavnika HKK, sastanku je prisustvovala i dr. Ankica Marinović, savjetnica predsjednika za znanost, obrazovanje i vjerske zajednice.

Highslide JS

 

24. 11. 2013. - Prikazan film Flywheel


U nedjelju 24. studenoga u organizaciji CCE prikazan je film Flywheel. Radi se o još jednom u nizu filmova u produkciji crkve Sherwood koji govori o prodavaču rabljenih automobila, odlukama koje donosi vezano uz svoj posao i obitelj te posljedicama tih odluka. Dvorana GAP-a ovoga je puta bila puna ljudi koji su možda po prvi puta u životu imali priliku čuti poruku evanđelja, a svaki je posjetitelj dobio besplatni primjerak Novog zavjeta i kokice. Nakon projekcije uslijedila je kratka zakuska i druženje s gostima.

Highslide JS

 

29. studenog 2013. - HKK podržava definiciju braka kao zajednicu muškarca i žene


Hrvatska kršćanska koalicija podržava svaku inicijativu koja se temelji na kršćanskim vrijednostima i na općim moralnim stajalištima. U slučaju referenduma o definiranju braka kao zajednice muškarca i žene, nastupamo strogo evanđeoski. Naime, kako se Bog u samome činu stvaranja odlučio za stvaranje obitelji  kao zajednice žene i muškarca, takvu zajednicu smatramo jedinom koja je ugodna Bogu. Svaku drugu zajednicu ne smatramo brakom.

 

Osobe homoseksualne orijentacije treba uvažavati i poštivati. Slažemo se kako je potrebno učiniti sve kako bismo im iskazali poštovanje i kršćansku ljubav kao što bi to učinio i sam Isus krist. U skladu s tim, smatramo kako njihova ljudskih prava moraju biti u potpunosti osigurana i zaštićena.

 

Međutim, HKK ne smatra da je definicija braka ljudsko pravo. Također smatramo, i napominjemo kao vrlo važno, da istospolne zajednice, odnosno pojedinci koji žive u takvim zajednicama, ne bi trebali imati pravo usvajanja djece jer takva zajednica po prirodnim zakonima ne može ostvariti potomstvo,  te zato jer je za djetetovu dobrobit  i razvoj najbolje da raste uz roditelje oba spola. Ovom izjavom se stoga pridružujemo drugim vjerskim zajednicama i udrugama koje smatraju kako je brak zajednica isključivo muškarca i žene.

 

--

Almir Pehlić,
koordinator odsjeka za etička pitanja

Highslide JS

 

27. listopada 2013. - Gostovao Dr. Gary Evans


U nedjelju 27. Listopada na bogoslužju CCE gostovao je Dr. Gary Evans koji je propovijedao o važnosti spoznaje našeg identiteta u Kristu te o tome kako naše misli utječu na to što vjerujemo o sebi samima, drugima i o Bogu. Između ostalog, istaknuo je važnost obnove našeg uma na temelju Božje riječi te kršćanske meditacije.

Highslide JS

 

26. listopada 2013. - Održan seminar Ključevi poslovnog uspjeha


U subotu 26. listopada u prostorijama CCE u Branimir centru održan je seminar Ključevi poslovnog uspjeha za poslovne ljude i one koji to tek žele postati. Seminar je organiziran u suradnji s organizacijama The Pacific Institute i Expressive Business Strategies. Gosti govornici na seminaru bili su Dr. Gary Evans, voditelj projekata pri Pacific Institutu te Mike Smay i John Vanderwall, suosnivači Expressive Business Strategies, a tema je bila pokretanje vlastitih privatnih poslova. Među ostalim, bilo je riječi o tome kako istražiti tržište i izraditi poslovni plan, raditi na uspostavi mreže kontakata te o promjeni mentalnog sklopa koja je nužna kako bismo učinili korak naprijed, poduzeli rizik i upustili se u nešto novo.

Highslide JS

 

10. listopada 2013. - I nakon presude suda u Strasbourgu, HKK bez Ugovora od zajedničkog interesa


Iako je Sud za ljudska prava u Strasbourgu još prije tri godine donio presudu u korist članica HKK članice koja je za crkve donijela nadu da će prava njihovih vjernika konačno biti izjednačena s pravima drugih vjerskih zajednica, do toga na žalost još uvijek nije došlo. Kroz proteklo vrijeme HKK je u nebrojeno navrata pokušavala s ministrom pravosuđa Orsatom Miljenićem, koji je ujedno i predsjednik Komisije za odnose s vjerski zajednicama, doći do zadovoljavajućeg rješenja koje bi crkve članice stavilo u isti položaj kao i druge vjerske zajednice. Na žalost, ministar Miljenić, kao i drugi uključeni u rješavanje ovog pitanja, nije pokazao dovoljni interesa niti volje za sklapanjem Ugovora o pitanjima od zajedničkog interesa koji ne bi bio ispod standarda koji je ostvaren u Ugovorima s drugim crkvama.

 

U takvim postupcima vidimo ponovno izravno ustezanje ustavnih i zakonska prava građana Republike Hrvatske, a među njima i djece koja su opet i ove godine ostala bez riješenih prava na priznavanje vjeronauka. Članice HKK ne žele odustati od prava na jednakost i istih uvjeta koje imaju druge vjerske zajednice te su, ako ih ne ostvare, spremne pokrenuti nove tužbe kao i javna okupljanja ispred zgrade Vlade RH i Ministarstva pravosuđa početkom sljedećeg mjeseca, kako bi ukazale na ovaj problem.

Highslide JS

 

18. kolovoza 2013. - Prikazan film "Fireproof"


U nedjelju 18. kolovoza s početkom u 18.00 sati prikazan je prvi film u sklopu Ljetne filmske scene CCE-a.  Radi se o filmu Fireproof u produkciji crkve Sherwood koji govori o braku i zavjetnoj bračnoj ljubavi, odnosno njezinoj važnosti u održanju braka.  Kroz odnos dvoje ljudi koji se nađu pred razvodom film prikazuje važnost predanja jedno drugome, ali i vjere u Boga koji je jedini koji može učiniti brak čvrstim i postojanim. Projekcija je održana u dvorani GAP, a djeca iz starije skupine prije projekcije su prodavala kokice te na taj način skupljala donacije.

Highslide JS

 

21. srpnja 2013. - Prikazan film "Facing the Giants"


U nedjelju 21. srpnja s početkom u 18.00 sati prikazan je prvi film u sklopu Ljetne filmske scene CCE-a.  Radi se o filmu Facing the Giants u produkciji crkve Sherwood koji prati osobne i profesionalne borbe srednjoškolskog trenera američkog nogometa. Film govori o vjeri u Boga koji može učiniti puno više od onoga što mi možemo zamisliti i na jednostavan način prenosi poruku evanđelja. Projekcija je održana u dvorani GAP, a djeca iz starije skupine prije projekcije su prodavala kokice te na taj način skupljala donacije.

Highslide JS

 

26. lipnja 2013.  - Jesmo li spremni za Europu?


Još nekoliko dana i Hrvatska će biti dio Europske zajednice. Ući ćemo u zajednicu zemalja za koju možemo slobodno reći da jamči najviši stupanj poštivanja ljudskih prava pa tako i vjerskih sloboda. Samiam time gotovo je nezamislivo da u Hrvatskoj još uvijek postoje vjerske zajednice čiji je pravni status neriješen, no upravo je to slučaj sa crkvama članicama Hrvatske kršćanske koalicije. Naime, i dvije godine nakon što je Europski sud za ljudska prava donio presudu u njihovu korist, Savez crkava "Riječ Života", Protestantska reformirana crkva u RH i Crkva cjelovitog evanđelja još uvijek nemaju potpisan ugovor o pitanjima od zajedničkog interesa s Vladom RH. Drugim riječima, još uvijek ne mogu u potpunosti uživati u pravima koje imaju druge vjerske zajednice.

 

Tijekom tog razdoblja crkve su se kroz mnogobrojne dopise i korespondenciju s Komisijom za odnose vjerskim zajednicama pokušale dogovoriti oko uvjeta i odredbi Ugovora, uključujući i financijsku podršku, no naišle su na birokratske zapreke, odugovlačenje i opću nevoljkost da se pitanje ovih temeljnih ljudskih prava riješi na obostranu korist. Posljednjih smo dana čuli mnoga obećanja o zaštiti ljudskih prava svih manjina. Ministrica Vesna Pusić i neki drugi visoki dužnosnicii jasno izrazili da žele podržati sve manjine u dobijanju njihovih prava. Zato pozivamo premijera Milanovica i ministricu Pusić da nam pomognu u ostvarivanju naših prava i kako bi u Republici Hrvatskoj konačno prestala diskriminacija manjih vjerskih zajednica. Naša prava i prava naših vjerskih zajednica ne samo da nisu zaštićena, već se ona krše te se ne poštuju odredbe Europskog suda za ljudska prava.

 

HKK želi još jednom izraziti nezadovoljstvo takvim stanjem te postaviti pitanje: "Jesmo li uopće spremni za Europu ako nismo u stanju poštivati presude europskih sudova niti se voditi zakonima propisima koji jamče.

Highslide JS

 

8. lipnja  2013. - Održan Jarunfest 2013.


Prostor Višeosjetilnog parka ŠRC Jarun u subotu 8. lipnja bio je mjesto odžavanja manifestacije Jarunfest u organizaciji CCE. Cjelodnevni obiteljski program započeo je ujutro, a tijekom dana nastupila su četiri kršćanska benda: Kristina, Bez Kompromisa, 108i i October Light. Osim koncerata, posjetiteljima su se dijelili besplantni obroci, a za djecu su bile osigurane skakaonice i zabavne igre. Tijekom dana podijeljeno je 1000 besplanih obroka, a lijepo vrijeme izmamilo je mnoge Zagrepčane koji koji su se pridružili  ovoj manifestaciji te čuli poruku evanđelja i primili izraz Kristove ljubavi kroz hranu i zajedništvo.  Pristunima su se također dijelili besplani Novi zavjeti te baloni i slikovnice za djecu.

Highslide JS

 

16. svibnja 2013. - Hrvatskoj trebaju pošteni i sposobni upravitelji


Još je samo malo vremena preostalo do lokalnih izbora, a sa svih strana s plakata nam se smiješe nasmijana lica poznatih i manje poznatih političara. Lokalni moćnici organiziraju proslave kako bi primamili narod; blaćenje protukandidata je u punom jeku, a obećanja pršte na sve strane. Sve je ovo, na žalost, slika hrvatske predizborne stvarnosti, dok narod grca u problemima nezaposlenosti, zaduženosti i beznađa.

 

Nedavno održani izbori za europski parlament pokazali su kako su Hrvati u potpunosti izgubuli vjeru u političare i njihovu želju, sposobnost i mogućnost da promijene teško gospodarsko, socijalno i moralno stanje u zemlji. Naravno dodatna otegotna okolnost bila je da se ljudima činilo kako svojim glasom neće baš nimalo utjecati na budućnost naše zemlje jer zapravo nema puno razlike tko sjedi u Europskom parlamentu.

 

No, lokalni izbori koji su nam pred vratima itekako utječu na našu svakodnevicu i probleme s kojima se susrećemo. Poražavajuća je činjenica da na razini županija, gradova i općina pobjedu često odnose lokalni moćnici koji zatim vladaju najviše u svoju vlastitu korist i korist svojih obitelji i prijatelja. Upravo zbog takvih ljudi koji vlastiti interes stavljaju ispred zajednice kojoj služe u narodu vlada percepcija kako politika služi isključivo bogaćenju političara, a ne onome što joj samo ime govori - javnoj stvari i općem dobru.

 

Svjesni smo kako su ljudi razočarani političarima svih ideoloških opredjeljenja, stavova i sposobnosti. Hrvatska kršćanska koalicija bez obzira na to smatra kako su izbori jedino vrijeme i način kada kao pojedinci i društvo utječemo na budućnost svoje zemlje. Stoga pozivamo građane da dobro promisle o kandidatima za gradonačelnike i župane i pri svom odabiru prije svega gledaju na poštenje, odgovornost, sposobnost i karakter određene osobe. Jedino nas pošteni, radišni i sposobni ljudi mogu izvući iz krize vlasti u kojoj se nalazimo kako na lokalnoj tako i na državnoj razini. Hrvatskoj su prijeko potrebni dobri upravitelji koji će znati mudro iskoristiti dane resurse kako bi unaprijedili život svojih sugrađana. HKK se nada kako će ovi lokalni izbori donijeti pozitivne promjene na lokalnoj razini čiji rezultat će biti oživljavanje gospodarstva i opći boljitak građana.

 

--

Za Hrvatsku kršćansku koaliciju,
dr. Mario Dučić
predsjednik

Highslide JS

 

28. travnja 2013. - Prikazan film October Baby


U nedjelju 28. travnja umjesto redovitog bogoslužja, CCE je organizirala prikazivanje filma October Baby. Film govori o djevojci koja saznaje da je posvojena te da ju je njezina biološka majka željela pobaciti.  Osnovna tematika ovog filma je oproštenju i traženje vlastitog identiteta. Nakon filma odražana je mala zakuska za goste i prijatelje.

Highslide JS

 

17. travnja 2013. - Pastor Mario Dučić sudjelovao na stručnom skupu o vjerskim pravima i slobodama


U srijedu  17. travnja u organizaciji Centra za demokraciju i pravo Miko Tripalo održan je stručni skup pod nazivom Vjerska prava i slobode - Promicanje ekumenskog dijaloga i međukonfesionalne suradnje na području Grada Zagreba na kojem su sudjelovali uglednici iz svijeta politike te predsjednici vjerskih zajednica. Pastor Mario Dučič aktivno se priključio ovom skupu  izlaganjem o iskustvu naše crkve u ostvarivanju vjerskih prava i sloboda te odnosu gradskih i državnih vlasti prema manjinskim vjerskim zajednicama.

Highslide JS

 

09. travnja 2013.  - HKK podržava prava nacionalnih manjina


Hrvatska kršćanska koalicija želi izraziti podršku provođenju Ustavnog zakona i uvođenja ćirilićnog pisma u Vukovaru. Smatramo kako bi sve manjinske zajednice, kako nacionalne, tako i vjerske trebale uživati ista Ustavom i zakonima zajamčena prava.

 

Na žalost pitanje uvođenja srpskog jezika i ćirilićnog pisma u posljednje je vrijeme zlouporabljeno u dnevno političke svrhe. Iako razumijemo osjećaje stanovnika Vukovara koji su izgubili svoje najdraže, osuđujemo svaku manipulaciju bolnim sjećanjima na Domovinski rat kao sredstvo postizanja političkih ciljeva. Predmet političke borbe i manipulacije posebice ne bi trebalo biti ćirilično pismo, koje je dio zajedničke kulturne baštine svih Slavena i kojim je pisan prvi slavenski prijevod Svetog pisma.

 

Hrvatska ne može ići naprijed niti postati dio Europe ako se u njoj neće poštivati ljudska prava i slobode. Rat i domoljubni osjećaji ne smiju se miješati sa provedbom zakona i poštivanjem prava. Stoga izražavamo podršku i pozivamo Vladu RH da u razumnom roku i na uviđavan način provede sva Ustavna prava srpske nacionalne manjine. Isto tako, izražavamo nadu kako će Vlada u skorom vremenu ispuniti i sva ustavna prava manjinskih vjerskih zajednica koje i dalje unatoč Zakonu i presudi EU suda za ljudska prava od prije više od dvije godine,  ne mogu uživati prava poput drugih većinskih vjerskih zajednica. 

 

--

dr. Mario Dučić
predsjednik

Highslide JS

 

31. ožujka 2013.  - Uskrsnuo je!


Povodom Uskrsa u nedjelju 31. ožujka u 18.00 CCE je organizirala prigodni uskrsni program s kraćim koncertom benda Bez Kompromisa, svjedočanstvima ljudi kojima je Isus promijenio živote i porukom. Gost propovjednik bio je pastor Jose Moreira iz Udruge Remar koji je govorio o potrebi umiranja samome sebi kako bismo mogli iskusiti silu Isusova uskrsnuća o svojem životu i doživjeti osobni uskrs. Nakon programa uslijedila je kratka zakuska za goste i članove crkve.

Highslide JS

 

25. siječnja 2013. - Povodom Međunarodnog dana vjerskih sloboda HKK upozorava


Svake godine zadnje subote u mjesecu siječnju obilježava se Međunarodni dan vjerskih sloboda. Tom se prilikom prije svega prisjećamo svih koji su u povijesti stradali i koji dan danas stradavaju zbog svojih vjerskih uvjerenja. U Hrvatskoj su vjerske slobode zajamčene Ustavom te, na svu sreću, pripadnici niti jedne vjeroispovijesti nisu progonjeni kao što to biva u mnogim dijelovima svijeta. Ipak, iako tako piše u Ustavu, vjernici svih vjerskih zajednica nisu jednaki pred zakonom.

 

Naime, članak 41. Ustava Republike Hrvatske kaže: "Sve vjerske zajednice jednake su pred zakonom i odvojene od države. Vjerske zajednice slobodne su, u skladu sa zakonom, javno obavljati vjerske obrede, osnivati škole, učilišta, druge zavode, so­cijalne i dobrotvorne ustanove te upravljati njima, a u svojoj djelatnosti uživaju zaštitu i pomoć države." Međutim, u stvarnosti to nije tako. Stvarnost je takva da u Hrvatskoj postoji nekoliko "vrsta"vjerskih zajednica koje imaju različite statuse. Neke od njih uživaju sva prava i zaštitu. Tu je prije svega većinska Rimokatolička crkva čija su prava regulirana posebnim međudržavnim sporazumom između Republike Hrvatske i Vatikana. Slijede vjerske zajednice koje s Vladom imaju potpisani Ugovor o pitanjima od zajedničkog interesa, koji im omogućava ostvarivanje njihovih prava.  Nadalje, zajednice koje su registrirane u Evidenciji vjerskih zajednica, ali Vlada RH već godinama odbija s njima potpisati Ugovor o pitanjima od zajedničkog interesa. I, kao posljednje, su vjerske zajednice koje se zbog odredbi Zakona o pravnom položaju vjerskih zajednica ne mogu niti registrirati kao vjerske zajednice već samo kao udruge.

 

Hrvatska kršćanska koalicija, odnosno njezine članice; Savez crkava "Riječ Života", Protestantska reformirana kršćanska crkva i Crkva cjelovitog evanđelja pripadaju ovoj trećoj skupini te su se za svoja prava morale izboriti pred Europskih sudom za ljudska prava u Strassbourgu. Taj je sud Vladi Republike Hrvatske u svojoj presudi naložio da riješi pravni status crkava članica HKK, odštetu i kako bi navedene zajednice mogle ostvariti svoja prava. I više od dvije godine nakon presude Vlada RH nije sa spomenutim zajednicama potpisala Ugovor o pitanjima od zajedničkog interesa kojim bi se zapravo regulirala Ustavom zajamčena prava koja navedene zajednice trenutno nemaju.

 

Predstavnici HKK, odnosno crkava članica, već dulje vrijeme bezuspješno pokušavaju doći do predstavnika Vlade i nadležnih ministarstava kako bi nastavili pregovore o potpisivanju spomenutog ugovora. Usprkos konstantnom slanju dopisa te traženju očitovanja i termina za sastanke, Vlada nije iskazala dobru volju da riješi ovaj problem. Članice HKK su stoga podnijele zahtjev za mirenje pred Općinskim državnim odvjetništvom čiji rok isječe početkom ožujka. Ako Vlada u međuvremenu ne poduzme ništa kako bi se stvar pomaknula s mrtve točke, HKK će biti primorana podnijeti novu Tužbu protiv RH na temelju Zakona u suzbijanju diskriminacije. Isto tako će ubrzo ponovo podnijeti pismo žalbe Vijeću ministara EU.

 

Žalosno je da se u zemlji koja će uskoro ući u EU pripadnici pojedinih vjerskih zajednica moraju godinama boriti kako bi ostvarili prava koja im Ustav garantira, a pravna jednakost svih vjernika postoji samo na papiru. Iako se iz perspektive vjernika većinskih vjerskih zajednica stvari čine idealne, postoje vjernici koji su diskriminirani te koji i dvadeset godina nakon osamostaljenja i uvođenja demokratskih promjena u Hrvatskoj još uvijek ne mogu u svojoj vjerskoj zajednici sklopiti brak koji ima učinak građanskog braka ili ostvariti pravo na vjeronauk, dušebrižništvo, na sredstva iz državnog proračuna te ostalih prava poput drugih vjerskih zajednica. Hrvatska kršćanska koalicija vas zato poziva da podignete svoj glas za jednakost svih vjerskih zajednica u Republici Hrvatskoj.

 

--

Za HKK-a,
dr. Mario Dučić
predsjednik

Highslide JS

 

11. siječnja 2013. - HKK osuđuje neprimjerenu retoriku Katoličke crkve i ministra Jovanovića


Prateći javu raspravu i prepucavanja ministra Jovanovića i Katoličke crkve vezana uz uvođenje zdravstvenog odgoja u škole, Hrvatska kršćanska koalicija osuđuje retoriku na koju u posljednje vrijeme nailazimo s obje strane.  Iako se protivimo uvođenju zdravstvenog odgoja u škole u postojećem obliku, smatramo kako su i Katolička crkva i Vlada nanijele više štete nego koristi rješavanju ovog pitanja.

 

Pritom smatramo da bi Vlada RH trebala uzeti u obzir argumente protiv četvrtog modula zdravstvenog odgoja  kao i činjenicu da dio roditelja ne želi da se njihova djeca o seksualnosti obrazuju na način predložen u danom kurikulumu.  Umjesto da prizna kako program ima svoje manjkavosti, uključi roditelje, učitelje i stručnjake koji imaju drukčije mišljenje od onih koji su sudjelovali u izradi programa, ministar Jovanović se bavi prepiranjem i uzvraćanjem uvreda Katoličkoj crkvi pritom vrijeđajući i sve druge građane RH čiji se stavovi razlikuju od njegovih.  Jedan tako visoki dužnosnik ove Vlade ne bi se smio prema dijelu svojih građana koji imaju konzervativnije stavove od njega odnositi kao prema primitivnima i glupima niti im nametati svoje stavove kao jedine ispravne.

 

S druge strane, kroz izjave visokih dužnosnika Katoličke crkve moguće je vidjeti isto tako niski stupanj tolerancije, političke i opće kulture. Borba za neka moralne postavke, stavove ili drugačije svjetonazore nikako ne bi smjela biti utemeljena  na vrijeđanju, verbalnim napadima i nepoštovanju prema drugima i drukčijima. Retorika koja dolazi iz Vrha katoličke crkve nije primjerena javnoj raspravi i donosi više štete nego  cilju za koji se bore.  Crkva bi se trebala boriti za moral, pravdu i pravednost na primijenjen način koji promiče poštovanje.

 

Hrvatska kršćanska koalicija stoga poziva obje strane da se suzdrže vrijeđanja, prebacivanje i neuvažavanja tuđih stavova i mišljenja.  Vjerujemo da postoji kompromisno rješenje za pitanje zdravstvenog odgoja, a to je uključivanje roditelja te provođenje znanstvene studije o postojećem programu. Činjenica je da program treba doraditi i izmijeniti kako bi sve strane bile zadovoljne što je moguće, no ne na način kojem svjedočimo u posljednje vrijeme. Riječ je o našoj djeci i budućnosti Hrvatske te bi sve suprotstavljene strane svoje netrpeljivosti trebale staviti postrance i raditi na zajedničkom rješenju za dobroti svih.

 

--

Za Hrvatsku kršćansku koaliciju,
dr. Mario Dučić
predsjednik

Highslide JS

 

Tjedni raspored

Mjesečni raspored (PDF)

Vijesti

Najave

Iz tiska