VIJESTI DOGAĐANJA

Arhiva vijesti: 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013

20. veljače 2018. - Izvještaj o nediskriminatornom vjerskom obrazovanju u javnom obrazovnom sustavu


Kuća ljudskih prava Zagreb objavila je na svojim mrežnim stranicama izvještaj o provedenom istraživanju o nediskriminatornom vjerskom obrazovanju u javnom obrazovnom sustavu te o vidljivosti manjinskih vjerskih zajednica u javnim medijima u Hrvatskoj. Izvještaj možete pronaći na sljedećem linku.

Highslide JS

 

09. i 10. veljače 2018. - Održan bračni seminar "Umjetnost sretnog braka"


U Crkvi cjelovitog evanđelja   09. i 10. veljače 2018. održan je dvodnevni bračni seminar - "Umjetnost sretnog braka", koji su vodili bračni par Ap i Anita Verwayen.  Ap i Anita žive u mjestu Breda u Nizozemskoj. Imaju dvoje djece i šestero unučadi. Ap je radio kao pravnik i  sudac  od 1970. do 1991. godine. 1986. Godine je sa suprugom utemeljio crkvu u Bredi pod nazivom "Jefta". Od 1991.  godine Ap i njegova supruga nalaze se u punovremenoj službi.

 

Crkva "Jefta" koja broji otprilike 250 članova pripojena je Međunarodnoj Forsquare crkvi . 2008. godine Ap i supruga su prepustili vođenje crkve mlađem timu, a sami su se posvetili seminarima koje vode u Nizozemskoj, Europi i ostatku svijeta. Napisali su tri knjige o prirodi braka i rješavanju bračnih problema. Posljednja knjiga, "Umijeće sretnog braka" prevedena je i objavljena u mnogim zemljama.


Tijekom seminara slušali smo o tajnama bračnog saveza, različitim ulogama muškarca i žene u braku, komunikaciji među supružnicima te o rješenjima i prevenciji bračnih problema.

Highslide JS

 

26. siječnja 2018. - Sloboda vjere ili vjeroispovjesti sve više ograničavana


Dan vjerskih sloboda odlična je prigoda za javno i jasno progovoriti o novoj "diktaturi” koja posljednjih godina počinje zahvaćati sve veći broj zemalja razvijenog Zapada, u koji se volimo svrstavati.

 

Naime, sloboda vjere ili vjeroispovijesti sve više biva ograničavana, a koji put čak i uistinu zatirana pod naletom nekakvih neznanstveno utemeljenih, ali zato "liberalnim" aktivizmom i političkim pritiscima određenih krugova, forsiranih novih "sloboda" i "prava". U ime tih novih "sloboda", "prava" i, naravno, tako politički korektne "tolerancije", nipošto se ne tolerira drugačije, pa ni kritičko-znanstveno utemeljeno mišljenje koje se u pravilu etiketira kao "govor mržnje" ukoliko se ne uklapa u matricu toliko uznapredovale diktature relativizma. Štoviše, postaje čak pravno nedopustivo ispovijedati primjerice cjelinu kršćanske vjere obzirom na seksualnost, ali i mnoga druga pitanja.

 

Roditeljima svih vjerskih pozadina uskraćuje se pravo da utječu na ideološku, a time i vjersku indoktrinaciju njihove maloljetne djece u obrazovnom sistemu. Pozivanje na pravo slobode vjeroispovijesti, pa i priziva na savjest i slobodu izražavanja nerijetko rezultira pravim medijskim linčom i degradacijom u društvu i na radnom mjestu, ukoliko se onaj ili ona koja to čini ne uklapa u tzv. mainstream ideologiju. U takvom ozračju, javni govor o vjerskim slobodama, ako želi biti ozbiljan i objektivan, postaje gotovo tabu, a ako je riječ o obilježavanju nekog dana pri čemu se ne želi ugroziti svečarski karakter, postaje tek puka deklarativna ceremonija bez ikakve relevantnosti.

 

Za Hrvatsku kršćansku koaliciju,

 

--

mr.sc. Tomislav Vidaković,
Potpredsjednik HKK-a

Highslide JS

 

Vijesti 2017.

Od 23. prosinca 2017. - Božićni crtić sa junacima iz Superknjige


Crkva cjelovitog evanđelja je u subotu, 23. prosinca, organizirala prigodni božićni program za djecu do 15 godina uz Božićni crtić sa junacima iz Superknjige.


Godine 1981, Christian Broadcasting Network (CBN) napravio je dječju animaciju Biblijskih priča kao dio svoga rada u Japanu. Tada nismo ni slutili kakav će odaziv biti ne samo u Japanu, već u cijelom svijetu. Serija je bila poznata pod Japanskim nazivom: "Animirani roditelj i dječje kazalište” (Anime Oyako Gekijo), a napravili su je japanska produkcijska kuća "Tasunoko Productions” u suradnji sa CBN-om u Americi. Engleski naziv za seriju je bio "Superbook”, što na hrvatskom znači "Superknjiga.” Istraživanja koja smo napravili tijekom i poslije prikazivanja pokazala su da je serija postigla nevjerojatan uspjeh. Više od 8 milijuna Japanaca pogledalo je Superknjigu na jednoj od glavnih nacionalnih televizija i Biblija je postala naprodavanijom knjigom u cijeloj zemlji. Već do 1989., iako u velikoj ekonomskoj i političkoj krizi, Superknjiga se počela prikazivati u bivšem Sovjetskom Savezu s nevjerojatnim rezultatima. Kada se Superknjiga prikazivala za vrijeme udarnog termina na nacionalnoj televiziji, CBN ured je primio preko 6 milijuna pisama od djece koja su željela saznati više o Bibliji i pričama koje su gledali na televiziji.


Djeca su ovom prigodom imala priliku upoznati glavnog junaka Superknjige, Gizma, te su na dar dobila i božićne poklon pakete.

Highslide JS

 

Od 23. prosinca 2017. do 07. siječnja 2018. - Blagdanska promjena crkvenog rasporeda


Poštovani CCE prijatelji,

 

ovime vas želimo obavijestiti o privremenoj promjeni rasporeda i drugim aktivnostima do 07.01.2018., kada se vraćamo natrag na naš uobičajeni crkveni raspored:

 • 23.12.2017. - 10:00 sati - Božićni program za djecu
 • 24.12.2017. - 19:00 sati - Svečano badnje obiteljsko bogoslužje & prigodna zakuska (nema predavanja i molitve prije službe)
 • 31.12.2017. - 18:00 sati - Novogodišnje bogoslužje i druženje (nema predavanja i molitve prije službe)
 • 03.01.2018 - Otkazano tjedno bogoslužje/sastanak za mlade
 • 04.-06.01. 2018 -  Izlet u Tuk

07.01.2018. - Vraćanje na uobičajeni raspored (nema obiteljskog programa). Predavanje u 9:00 sati i molitva u 9:30 sati. Gost propovjednik: pastor Vjekoslav Mršić iz Splita.

 

Hvala na razumijevanju!

Highslide JS

 

10 i 11. studeni 2017. - Održana konferencija "Godišnja doba žene"


U petak 10.11. i subotu 11.11. održana je dvodnevna konferencija za žene pod nazivom "Godišnja doba u životu žene” na kojoj je kao gošća govorila Kathy Shaw. Kathy je dala svoj život Gospodinu u svojim dvadesetima. Od tada vjerno služi Gospodinu u službi za mlade, muzičkoj evangelizaciji, uspostavljanju crkava, misionarskoj službi (uključujući selidbu čitave obitelji čak tri puta u Europu gdje su živjeli ukupno 19 godina) te pomažući u vođenju 7 crkava sa svojim suprugom, Marcom. Kathy i Marc trenutno žive u Beču u Austriji, gdje uspostavljaju svoju četvrtu crkvu.

 

Kathy služi pomažući ženama na njihovom duhovnom putovanju s Gospodinom. Ona i suprug Marc u braku su 45 godina te imaju trojicu sinova i petero unučadi. Žene koje su prisustvovale konferenciji bile su silno blagoslovljene i ohrabrene.

Highslide JS

 

31. listopada 2017. - Dan reformacije


Ove godine dobar dio svijeta obilježava petstotu obljetnicu njemačke vjerske reformacije i ističe svekolike posljedice tog vjerskog preokreta za čitavu zapadnu civilizaciju. Dakako, važno je i potrebno prisjetiti se tih slavnih događaja i heroja vjere koji su nanovo otvorili vrata spoznaje najvažnijih duhovnih istina sadržanih u Bibliji - koje su kroz cijeli srednji vijek bile zastrte kojekakvim nebiblijskim teorijama i praksama - i omogućili oslobođenje velikog dijela cijele jedne civilizacije od praznovjerja i krivovjerja, donoseći na svjetlo dana pravu biblijsku "istinu koja oslobađa". No, još važnije od isticanja i slavljenja pozitivnih stvari iz prošlosti je živjeti reformaciju i njezine vrijednosti danas. Što to znači? Iako su protivnici reformacije pokušavali i pokušavaju reformaciju prikazati kao neku "novu vjeru", reformacija je u svojoj biti bila povratak na izvorno kršćanstvo o kojemu govori Novi zavjet. Taj povratak na izvorno kršćanstvo nije bio savršen ni dovršen u vrijeme prvih reformatora (Luthera, Calvina i Zwinglija), pa su odmah nakon njih, čak još i za vrijeme njihova života, uslijedile nove reformacije, koje traju i događaju se još i danas.

 

I danas Hrvatska, Europa i svijet imaju svoje reformatore i doživljavaju svoje reformacije, samo je pitanje tko ih sve prepoznaje kao takve i kako se odnosi prema njima. Bog, koji je uvijek bio duboko zainteresiran za živote svakog pojedinca, ali i tijekove povijesti, i danas traži one koji će s Njime surađivati na ostvarenju Njegove volje i Njegovih planova. Taj ljudski odaziv na Božji poziv, nažalost, nije dovoljno čest slučaj, pa nam povijest izgleda onako kako izgleda. Stoga s Psalmistom i ovom prigodom možemo i moramo reći: "Ako danas glas Mu čujete, ne budite srca tvrda!"

 

--

Za HKK-a,
mr.sc. Tomislav Vidaković 

Highslide JS

 

20. listopada 2017. - Večera Međunarodne kršćanske ambasade iz Jeruzalema i evanđeoskih pastora


Međunarodna kršćanska ambasada iz Jeruzalema (The International Christian Embassy Jerusalem  -  ICEJ)  u nedjelju 22. listopada u 19.00 sati u dvorani Tomislav Hotela Antunović organizirala je svečanu večeru čija je svrha bila informiranje pastora i crkvenih vođa u Republici Hrvatskoj o trenutnim događanjima u Izraelu u svijetlu biblijske poruke. Potpredsjednik ICEJ-a za međunarodne poslove, dr. Mojmir Kallus je govorio na temu "Izrael i crkva danas". Večeri je uz pastore i crkvene vođe nazočila i Veleposlanica Države Izrael, gospođa Zina Kalay-Kleitman.

Highslide JS

 

03. listopad 2017. - Prigodna poštanska marka "500 godina reformacije u Europi"


Hrvatska pošta pustit će u optjecaj 4. listopada novu prigodnu poštansku marku "500 godina reformacije u Europi". Motiv marke je reprodukcija portreta Matije Vlačića Ilirika (Friedrich Schiller sveučilište Jena, Njemačka). Matija Vlačić Ilirik rođen je 1520. godine u Labinu. U dobi od 16 godina napušta rodnu Istru kako bi se školovao u Veneciji, gdje stječe vrsno humanističko obrazovanje. Po savjetu rođaka odlazi na studij teologije u Tübingen i Basel, a poslije i u Wittenberg, najvažnije luteransko središte. Nepovoljne okolnosti nakon Lutherove smrti tjeraju ga da napusti Wittenberg i nastani se u Magdeburgu gdje njegova polemička i teološka produkcija dolaze do vrhunca.

 

U nemirnom vanjsko-političkom razdoblju više je puta mijenjao boravište, a na tom ga je putu pratila brojna obitelj i golema knjižnica koju je prikupio radeći na crkvenopovijesnim spisima. Taj plodni autor nije poznat samo kao autor važnih teoloških djela, kao što je Ključ Svetog pisma, nego i kao historiograf. Matija Vlačić Ilirik bio je inicijator i jedan od glavnih urednika opsežne povijesti Crkve poznate pod skraćenim naslovom Magdeburške centurije koja mu je zahvaljujući inovativnoj metodologiji poput kritičke obrade izvornih povijesnih dokumenata i sustava kazala, pribavila nadimak "oca suvremene historiografije".

Highslide JS

 

28. rujna 2017. - Seminar duhovne obnove "Probudi se!"


U prostorima Crkve cjelovitog evanđelja od 28. rujna do 01. listopada održavao se četverodnevni seminar duhovne obnove naziva "Probudi se!" tijekom kojeg je stotinjak gostiju, prijatelja i članova Crkve imalo priliku slušati četiri govornika – Tomislava Zorića, Nebojšu Đurića, Ivana Rukavinu i Marija Dučića. Tijekom seminara imali smo priliku slušati o Bogu iz drugačije perspektive, o biblijskim principima duhovnog probuđenja te smo i sami bili potaknuti na osobno duhovno probuđenje. Seminar je bio praćen slavljenjem i obožavanjem koje je vodio kršćanski bend "Bez kompromisa".

Highslide JS

 

30. kolovoza 2017. - Reakcija HKK na proces provođenja Cjelovite kurikularne reforme


Područje odgoja i obrazovanja je u većini europskih zemalja sklisko područje i vrlo nezahvalno, posebno ako uzmemo u političku perspektivu. Od početka samostalnosti u našoj zemlji izmijenilo se daleko više ministara zaduženih upravo za to područje nego broj vlada. Također, od početka samostalnosti Republike Hrvatske pokušale su se unijeti izmjene i osvježenja u sustav odgoja i obrazovanja, no ista su, nažalost, bila kratkog vijeka. Najčešće onoliko koliko je trajao mandat pojedinog ministra ili ministrice (Prisjetimo se HNOS-a koji je bio vrlo dobro zamišljen, no ne u potpunosti i proveden.). Nastavnici i stručni suradnici škola su s jedne strane potplaćeni i podcijenjeni. S druge strane, među njima vlada nezadovoljstvo jer sa svakim novim ministrom dolaze i novi propisi koji se najčešće izravno odražavaju na posao odgojno-obrazovnih djelatnika (i to najčešće povećanjem administracije kojom se moraju baviti kako bi se zadovoljila forma pri čemu nužno pati sam odgojno-obrazovni proces). Upravo zbog ove dvije činjenice, svaki novi ministar nalazi se u poprilično nezavidnom položaju, s obzirom da u takvim uvjetima treba usmjeravati sustav odgoja i obrazovanja u smjeru koji je unaprijed određen nacionalnom strategijom znanosti, obrazovanja i tehnologije.

 

Hrvatska kršćanska koalicija smatra kako su odgoj i obrazovanje, uz zdrave obitelji, među ključnim čimbenicima koji uvjetuju napredak i prosperitet nekog društva. Sukladno tome, ovim putem želimo naglasiti važnost provođenja cjelovite kurikularne reforme koja neće biti politički obojana i koja će u fokusu imati učenike, njihove roditelje odnosno skrbnike, a potom i nastavnike i stručne suradnike kao tri ključna elementa svakog uspješnog odgojno-obrazovnog procesa.

 

Vjerujemo da Hrvatska ima kvalitetne odgojno-obrazovne djelatnike i stručnjake koji mogu provesti kurikularnu reformu na adekvatan i kvalitetan način te se nadamo da će sadašnja ministrica sa svojim stručnim timom učiniti sve da se reforma nastavi na zadovoljstvo svih njenih učesnika.

 

--
Ivana Čorić, mag. psych.
Hrvatska kršćanska koalicija

Highslide JS

 

26. - 29. lipnja 2017. - CCE ugostila ljetnu biblijsku školu za djecu pod nazivom "Galaktički istraživači"


Od 26. do 29. lipnja u Crkvi cjelovitog evanđelja ugostili smo ljetnu biblijsku školu za djecu od 6 do 12 godina pod nazivom "Galaktički istraživači". Kroz četiri dana djeca su učila o Bogu koji je stvorio cijeli svemir i njegovom odnosu s ljudima. Voditelji programa došli su iz korejsko – američke crkve iz grada Washingtona. Na kampu je bilo 26 djece, a ovo su neki od njihovih dojmova:

 

 • "Bilo mi je jako lijepo. Najviše mi se svidjelo kad smo se gađali balonima i kad smo jeli bolonjez. Bog me je dotaknuo kada smo učilio pjesmu "When we fall down" – S.Č. (10)

 • "Meni se svidjelo jer smo pjevali, plesali i imali radionice. Dobila sam narukvicu. Svi su bili dobri prema nama i brinuli se za nas. Opet bih išla na taj kamp." – K.R. (8)

 • "Meni je bilo najbolje to što sam prvi dan crtao po ruci. Svaki dan smo dobili neke poklon. Nastavit ću pjevati pjesme i plesati ples koji smo tamo naučili." N.R. (6)
Highslide JS

 

04 lipnja 2017. - Gost propovjednik Phil Nelson


U nedjelju 4. lipnja na nedjeljnom bogoslužju gost propovjenik bio je pastor Phil Nelson iz Lakeland Baptist Church iz grada Carbondalea iz SAD-a. U svojoj propovijedi pastor Phil govorio je na temelju iskustva apostola Pavla u gradu Ateni i tome kako ga je situacija koju je zatekao u tom gradu potaknula da im govori poruku spasenja.

Highslide JS

 

03. lipnja 2017. - Održan Jarunfest 2017.


Tradicionalni evangelizacijsko – humanitarni projekt Jarunfest u organizaciji Crkvi cjelovitog evanđelja održan je i ove godine u subotu 03. lipnja u Višeosjetilnom parku ŠRC Jarun. Ovogodišniji je Jarunfest, kao i prošlih godina, posjetiteljima ponudio nastupe kršćanskih glazbenih i dramskih skupina, radionice i igaonice za djecu te 1500 besplatnih obroka. Ove su godine na Jarunfestu nastupali bendovi Soul Anchor, Bez kompromisa, Salvation, Hosana, RiStream i 108i te lukarska skupina Anime i dramska skupine Bez izlike. Tjekom cjelodnevnog programa djeca i odrasli mogli su uživati u mnoštvu zabavnih aktivnosti, dobroj hrani te čuti poruku evanđelja.

Highslide JS

 

14. svibnja 2017. - Svečano obilježen Dan Izraela


Povodom obilježavanja Dana Izraela i dolaska delegacije izraelskog parmaneta, u nedjelju 14. svibnja u prostorima Kršćanskog centra "Riječ Života" održan je svečani program na kojem su sudjelovali predstavnici crkava iz Zagreba i Hrvatske pa tako i Crkve cjelovitog evanđelja. Istog dana u večernjim satima održana je svečana večera s u Hotelu Esplanade na kojoj su prirustvovali predstavnici denomirancija i zagrebačkih crkava te predstavnici Christian Allies Caucus i Israel Allies Foundation.

Highslide JS

 

07. svibnja 2017. - Gost propovjednik Ken Janke


U nedjelju 7. svibnja gost propovjednik na bogoslužju bio je Ken Janke, pastor i programski direktor organizacije Global Advance iz Dallasa. U svojoj je propovijedi pastor Ken govorio o tome kako je važno da kao kršćani spoznamo što to znači biti Božje dijete, ne rob ili sluga.

Highslide JS

 

05. i 06. svibnja 2017. - Održana konferencija Transformacija tržišta


Transformacija tržišta, konferencije za poslovne ljude i vođe koji djeluju na tržištu održana je 5. i 6. svibnja u Hotelu Antunović u organizaciji međunarodne kršćanske organizacije Global Advance i Crkve cjelovitog evanđelja.


Kroz dva dana predavanja i panel diskusija, sudionici konferencije mogli su čuti kako kroz svoje poslove na tržištu mogu širiti Božje kraljevstvo i utjecati na ljude oko sebe. Predavači, i sami vlasnici privatnih poslova i tvrtki, također su dali neke konkretne savjete o poslovanju i održali nekoliko sastanaka s mladim poduzetnicima kako bi im pomogli na njihovom poslovnom putu.

Highslide JS

 

23. travnja 2017. - Prikazan film Bog nije mrtav 2


U nedjelju 23. travnja CCE je održala projekciju filma Bog nije mrtav 2, nastavak istoimenog filma iz 2014. koji govori o debati profesora filozofije i brucoša vezanoj o postojanju Boga. Bog nije mrtav 2 prati suđenje mladoj učiteljici koja je optužena zbog toga što je u svojoj učinionici javno govorila o Isusu.
Svaki posjetitelj filma na poklon je dobio knjigu i besplatne kokice, a nakon filma održana je kratka zakuska na kojoj su gosti u opuštenoj atmosferi mogli razgovarati o dojmovima koje je film ostavio na njih kao i drugim temama.  Za manju djecu tijekom prikazivanja filma organizirane su prigodne radionice.

Highslide JS

 

19.03.2017. - Gost propovjednik Nebojša Đurić


U nedjelju 19. ožujka gost propovjednik na bogoslužju Crkve cjelovitog evanđelja bio je Nebojša Đurić, pastor crkve Hosana iz Pule. U svojoj propovijedi pastor Nebojša istaknuo je kako je važno da kao kršćani imamo živo svjedočanstvo o tome što je Bog učinio u našim životima te kako nas jedino to svjedočanstvo iskustva s Isusom može održati u teškim vremenima. Doktrinalno znanje je dobro, no nije dovoljno da bismo živjeli pobjedonosnim kršćanskim životom.

Highslide JS

 

01.03.2017. - Započela serija predavanja "Snaga zastupničke molitve"


S 1. ožujkom započela je nova serija predavanja srijedom naziva Snaga zastupničke molitve koja, kako to sam naslov daje naslutiti, govori o zastupničkoj molitvi za naše bližnje. Predavanja koja drži Ivan Rukavina održavaju se svake srijede u 20:00 (nakon molitvenog sastanka), a teme su:

 

1. Božanski poziv u partnerstvo 
2. Originalni rascjep - čovjekov pad 
3. Rat protiv duha odvojenja 
4. Činiti naš dio i dozvoliti Bogu da on čini svoj dio 
5.Primjena osnovnih obećanja 
6. Obećanja i obrasci za dosezanje ljudi 
7. Nasljednici zajedno po Božjoj milosti 
8. Tvoje molitve imaju snagu 
9. Nad tvojim sinovima i kćerima 
10. Podrškau molitvi 
11. Moliti za one za koje ne želiš moliti 
12. Kako moliti bez posustajanja 
13. Kadriranje obiteljske slike

Highslide JS

 

06. ožujka 2017. - CCE se pridružila projektu Više od života


Crkva cjelovitog evanđelja se, zajedno sa Savezom građana za promicanje kršćanskih vrijednosti i EPC Jelenovac, u ponedjeljak 6. ožujka pridružila projektu Više od života u organizaciji službe Luis Palau. Više od života evengelizacijski je projekt kroz kojega je gostima uz besplatan obrok, druženje i program na jednostavan način prenesena poruka evanđelja.


Projekt se sastojao od dva dijela: Pizza partyja za mlade od 13 do 20 godina u Trattoriji Piccola Italia i večere u restoranu Palfi namijenjene svim uzrastima, a posjetitelji su iz hranu i poruku mogli uživati i u dobroj glazbi.

Highslide JS

 

11. veljače 2017. - U sklopu Tjedna braka prikazan film Fireproof


Crkva cjelovitog evanđelja i ove se godine pridružila Tjednu braka u organizaciji Udruge Fokus te u subotu 11. veljače prikazala film Fireproof. Film je obiteljska drama snimljena u produkciji Sherwood Pictures, produkcijske kuće koju je osnovala istoimena crkva iz SAD-a, a govori o pitanjima braka, razvoda, zavjetne bračne ljubavi i vjernosti. Svaki posjetitelj na dar je dobio besplatne kokice i knjigu, a nakon projekcije organizirana je mala zakuska.

Highslide JS

 

31. siječnja 2017. - Održan sastanak s predstavnicima Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta vezan uz školovanje kod kućePastor Mario Dučić sastao se u utorak 31. siječnja s Pomoćnikom ministra znanosti obrazovanja i sporta Momirom Karinom i gospođom Zdenkom Čukelj. Tema sastanka bila je obrazovanje kod kuće, koje će se, prema informacijama primljenima na sastanku, uvrstiti u promjene zakona o obrazovanju   koje bi trebale stupiti na snagu do rujna 2017. godine, odnosno početka nove školske godine. Zakon se trenutno nalazi u redovitoj proceduri te će predstavnici CCE, odnosno Hrvatske kršćanske koalicije, biti uključeni u javnu raspravu o spomenutim promjenama.

 

Highslide JS

 

Vijesti 2016.

18. prosinca 2016. – Održani multimedijalni božićni program i koncert


U nedjelju 18. prosinca s početkom u 18:00 sati u prostorima CCE održan je poseban božićni program. Program su sačinjavali koncert, kratki filmovi s porukom evanđelja i svjedočanstava ljudi čiji životi su promijenjeni nakon što su upoznali Isusa Krista. Nakon programa održano je kratko druženje za goste uz ugodnoj atmosferi uz hranu i piće.  

Highslide JS

 

01. prosinca 2016. – Bez kompromisa nastupio na Trgu bana Jelačića


U četvrtak 1. prosinca bend Bez kompromisa nastupiio je na Trgu bana Jelačića u sklopu manifestacije Advent u Zagrebu. Koncert je započeo u 19:00 sati, a bend je, iako u užem sastavu, već tradicionalno  izveo autorske pjesme in prepjeve poznatih hitova suvremene kršćanske glazbe.

Highslide JS

 

26. studenoga 2016. – Prikazan film Ratna soba


U subotu 26. studenoga s početkom u 19:00 sati Crkva cjelovitog evanđelja premijerno je prikazala film Ratna soba. Radi se o filmu kršćanske tematike koji govori o tome kako se kao kršćani ne trebamo boriti protiv ljudi, već naša borba mora biti u tajnoj "ratnoj" molitvenoj sobi, odnosno protiv duhovnog neprijatelja. Kroz priču o borbi jedne žene koja se molitvom bori za svoj brak i obitelj, ovaj nam film govori o nekim važnim biblijskim načelima vezanima uz molitvu.

 

Ulaz na projekciju filma bio je slobodan, a svaki posjetitelj dobio je besplatne kokice i poklon knjigu. Nakon projekcije održan je domjenak i druženje za posjetitelje.

Highslide JS

 

23 i 30. listopada 2016. – Gost propovjednik Dr. Dean Hackett


Dvije nedjelje za redom, 23. i 30. listopada, na bogoslužju CCE gost propovjednik bio je Dr. Dean Hackett, pastor crkve Living Faith iz Herminstona i autor knjige Misija Agape. Dr.Dean je kroz dvije poruke govorio o važnosti odluka koje donosimo u svom životu te stava kojeg imamo kad se suočavamo s kušnjama i problemima.

Highslide JS

 

16. listopada 2016. – Gostovanje pastora Tomislava Ćanjija


Na prvom nedjeljnom bogoslužju održanome na novoj adresi, gost propovjednik bio je pastor Tomislav Ćanji iz Kršćanskog centra Bethesda iz Zadra. U svojoj uvodnoj riječi osvrnuo se na nove početke i nove izazove pre kojima se kao crkva sada nalazimo. Također je govorio o važnosti bliskog odnosa, odnosno prijateljstva s Isusom te što ono podrazumijeva.

Highslide JS

 

1. listopada 2016. - CCE preselila u novi prostor na Zagrebačkoj cesti


S početkom listopada Crkva cjelovitog evanđelja promijenila je svoju lokaciju. Naše novo mjesto okupljanja (zajedno s uredima) nalazi se na adresi Zagrebačka cesta 227  (crvena zgrada na raskrižju Zagrebačke avenije i Zagrebačke ceste). Kontakt brojevi telefona kao i e –mail adresa ostali su isti.

Highslide JS

 

18. rujna 2016. - Gostovao John Garcia


U nedjelju 18. kao gost propovjednik na nedjeljom bogoslužju gostovao je John Garcia iz Dallasa. U svojoj poruci istaknuo je važnost i ulogu Izraelaca u Božjem planu spasenja i ljudskoj povijesti. Također je govorio o važnosti davanja prvina Bogu i ljubavi prema Bogu i bližnjima kao najvažnijm zapovijedima koje nam je Krist dao.

Highslide JS

 

09. rujna 2016. - Pozivamo Vas da izađete na parlamentarne izbore


Dragi građani,


pozivamo vas da iskažete svoju građansku odgovornost i brigu za dobrobit društva te izađete na parlamentarne izbore te sami odlučite o tome tko će vas zastupati i odlučitvati o vašoj sudbini kroz sljedeće četiri godine.  


Svjesni smo kako su mnogi građani ove zemlje razočarani vladajućim strukturama, posebice uzevši u obzir prošle izbore, dolazak vladajućih struktura na vlast te kasniji pad vlade. Razumijemo kako mnogi građani Hrvatske nakon svega što se dogadilo smatraju da njihov glas više nema nikakvu vrijednost. Iako je takav stav opravdan te smo se uvjerili kako niti jedna stranka nije savršen izbor, moramo biti svjesni da neglasanjem prepuštamo drugima da odlučuju umjesto nas. Stoga želimo potaknuti građane da se bez obzira na razočaranja uključe u proces odlučivanja i odvagnu sve pozitivno i negativno kako mogli donijeti racionalnu i mudru odluku. Sloboda izbora i pravo glasa jedan je od temelja demokracije i sloboda koju ne smijemo olako shvaćati, posebice uzevši u obzir našu povijest.

 

Kao kršćani, pozivamo vas da odaberete stranku i opciju koja nudi pravednost, poštivanje zakona, borbu protiv korupcije, zalaže se za moralnost, dobro svih; teži za onim što je časno i pošteno te ima promišljen i utemeljen plan gospodarskog rasta. Glasajte za one koji nude konkretna i mudra rješenja za gospodarsku, društvenu i moralnu krizu u kojoj se nalazi naša zemlja.

Highslide JS

 

07. kolovoza 2016. - Gostovanje Danijela Behina


Danijel i Gris Behin iz Varaždina, koji od proljeća rade s mladima naše zajednice vodeći sastanke za mlad, posjetili su nas u nedjelju 07. kolovoza te je tom prilikom Danijel propovijedao na nedjeljnom bogoslužju. U svojoj propovijedi, govorio je o Božjem kraljevstvu i što ono podrazumijeva te potrebi za duhovnom obnovom naše zemlje i našeg društva. Istaknuo je kako nas Bog poziva da krenemo i budemo njegovi poslanici na mjestu na kojem se nalazimo, činimo ljude učenicima i mijenjamo društvo u kojem živimo.

Highslide JS

 

31 srpnja 2016. - Gostovao Marc O'Dare Shaw


U nedjelju 31. srpnja CCE je ugostila gosta propovjednika Marca O'Darea Shawa iz Austrije. Pastor Marc, predstavnik Foursquare Church koji živi i služi u Beču, posjetio nas je sa svojojm suprugom Kathy te propovjedao na nedjeljoj službi. U svojoj propovjedi, govorio je što za nas znači kada Isus kaže: "Ja sam vrata."

Highslide JS

 

17. srpnja do 17. kolovoza 2016. - Pastor Mario Dučić na službenom putu u SAD-u


Tijekom mjeseci srpnja i kolovoza (od 19.07. do 17.08.) pastor Mario Dućić boravi u SAD-u na službenom putu. Tijekom svog boravka u SAD-u boravit će na području Dallasa i Houstona gdje će propovijedati u lokanim pastorima te sa sastati s pastorima i voditeljima kršćanskih službi i organizacija.

Highslide JS

 

26. lipnja 2016. - Primljeni novi članovi


Novi članovi CCE koji su kršteni u vodi i završili temeljno učenje naše crkve Upoznavanje obitelji u nedjelju 26. lipnja i službeno su primljeni u članstvo Crkve. Tom prilikom svečano su im dodijeljene diplome o završenom učenju i potvrde o krštenju.

Highslide JS

 

04. lipnja 2016. - Kršteni novi članovi CCE


U subotu 04. lipnja na velikom jezeru ŠRC Jarun kršteno je pet novih članova CCE koji su pred Bogom i ljudima posvjedočili svoju vjeru u Isusa Krista te se zavjetovali slijediti ga do kraja života. Krštenje je već tradicionalno održano u sklopu Jarunfesta.

Highslide JS

 

04. lipnja 2016. - Održan Jarunfest 2016


Tradicionalni cjelodnevni obiteljsko – evangelizacijski program Jarunfest održan je u subotu 04. lipnja na prostoru Višeosjetilnog parka ŠRC Jarun. Program koji je trajao od 10:00 do 21:00 sat sastojao se od koncerata kršćanskih glazbenih skupina, lutkarske predstave i programa za djecu. Ove godine na Jarunfestu su nastupili bendovi: ReStream, Bez kompromisa, Green Fish, Wind Stain, i 108i te lutkarska skupina Anime.

 

Djeca su također mogla uživati u skakaonicama i dvorcima na napuhavanje, oslikavanju lica, izradi balona i drugim zabavnih aktivnostima. Svaki posjetitelj dobio je i besplatni obrok te promotivni letak s porukom evanđelja.

Highslide JS

 

31. svibnja 2016. - Podrška Cjelovitoj kurikularnoj reformi


Jedna od temeljnih vrijednosti Crkve cjelovitog evanđelja je poticanje pozitivnih društvenih promjena u duhu kršćanskih vrijednosti.  Vjerujemo kako je upravo Cjelovita kurikularna reforma na čelu sa dr.sc. Borisom Jokićem primjer takve pozitivne društvene promjene koja je Hrvatskoj itekako potrebna. Republika Hrvatska za mnogim drugim europskim zemljama uvelike kasni kada je u pitanju usklađivanje odgojno-obrazovnog sustava s vremenom u kojem živimo kao i s potrebama društva koje iz tog vremena proizlaze. Upravo zato pomno pratimo sva događanja vezana uz CKR i donošenje zakonskih regulativa u području odgoja i obrazovanja jer vjerujemo da isti imaju značajnu ulogu u oblikovanju hrvatskog društva. Stoga smo neugodno iznenađeni uskraćivanjem podrške ekspertnoj radnoj skupini CKR-a te uplitanjem političkih struktura u ovu, za hrvatsko društvo, značajnu reformu.

 

Vjerujemo da svi do sada javno objavljeni dokumenti stručnih radnih skupina CKR-a idu u prilog  pozitivnim promjenama postojećeg sustava odgoja i obrazovanja koji je u ovom trenutku prepun manjkavosti i koji odavno ne potiče optimalan razvoj djece koja su ključni čimbenici tog sustava.  Cjelovita kurikularna reforma predviđa optimalan rad sa učenicima koji će biti usklađen te koji će pozitivno utjecati  na sve aspekte njihovog psiho-socijalnog te fizičkog razvoja, pri čemu veliku ulogu igraju i sve međupredmetne teme predviđene okvirom nacionalnog kurikuluma.

 

Crkva cjelovitog evanđelja u Cjelovitoj kurikularnoj reformi prepoznaje da su uporišta nacionalnog kurikuluma usklađena sa svim bitnim europskim dokumentima u području odgoja i obrazovanja te da su proizašla iz znanstveno utemeljenih spoznaja. Republika Hrvatska prema mnogim aspektima smatra se  vodećom državom u regiji, no nažalost, područje odgoja i obrazovanja nije jedan od tih aspekata. Želimo vidjeti Republiku Hrvatsku zajedno s državama u kojima se odgojno-obrazovni sustav u potpunosti prilagođava potrebama, sposobnostima i interesima djece (od načina rada sa djecom s posebnim potrebama – kako djece s oštećenjima tako i  darovitima,  preko školovanja kod kuće, do unapređivanja stručnosti onih koji rade s djecom) te iz tog razloga dajemo punu podršku dr. sc. Borisu Jokiću i Cjelovitoj kurikularnoj reformi.
                                                                                                                 
Za Crkvu cjelovitog evanđelja,
Ivana Čorić, mag.psych.

Highslide JS

 

28. travnja 2016. - HKK osuđuje uzdizanje nacionalizma i svaku vrstu isključivosti


Iako je od kraja Drugog svjetskog rata, i samim time nestanka NDH i ustaškog režima, prošlo više od sedam desetljeća, u Hrvatskoj su u posljednje vrijeme ponovo isplivali ekstremno desničarski stavovi. Pod okriljem tobožnjeg domoljublja, sve češće u javnosti možemo čuti ekstremne desničarske stavove koji promiču netolerantnost prema svima i svakome tko nije "pravi Hrvat i katolik". Nedavni napadi na romske obitelji u Zagrebu samo su jedan žalostan primjer netolerancije. Na žalost, komemoracije žrtava Jasenovca i Bleiburga svake godine izazovu brojne polemike o "pravim zločincima i pravim žrtvama", a nerijetko se  između redaka mogu iščitati poruke koje, ako već otvoreno ne promiču, onda barem nastoje prikazati kako NDH i ustaštvo nisu bili tako grozni kako ih neki nastoje prikazati. Na žalost, iz redova Vlade do sada nismo čuli jasno, glasno i nedvosmisleno osuđivanje takvih stavova niti vidjeli kako se ogradila od svih, pojedinaca i grupacija, koji takve stavove iznose ili promoviraju.

 

Hrvatska kršćanska koalicija jasno osuđuje svako veličanje ultranacionalizma, ustaštva i sličnih stavova kojima se jedan zločinački sustav, kojega je cijeli svijet osudio, nastoji prikazati kao nešto dobro. Također oštro osuđujemo manipuliranje žrtvama zločina, bilo da je riječ žrtvama ustaškog režima u Jasenovcu ili komunističkih zločina na Bleiburgu. Sve žrtve svih režima zaslužuju pijetet i poštovanje, ne da ih se koristi za ideološke rasprave i promicanje vlastitih političkih opcija. Žalosno je da se kao narod još uvijek nismo suočili s vlastitom prošlošću i priznali kako ona ima mračnu stranu od koje se trebamo okrenuti.

 

Kao kršćani pozivamo sve hrvatske građane da ostave prošlost iza sebe, oproste i okrenu se prema budućnosti koju ćemo graditi zajedno, na dobrobit nas i naše djece. Pozivamo sve građane, bez obzira na nacionalnost i vjeru da žrtvama svih režima i zločina odaju dostojanstvenu počast bez obzira kakva bili njihova politička stajališta. Samo tako možemo ići naprijed i učiniti Hrvatsku zemljom u kojoj će se svi naši građani osjećati sigurno i u kojoj će im biti osigurano dostojanstvo.

Highslide JS

 

17. travnja 2016. - Premijeno prikazivanje filma Vjeruješ li?


U nedjelju 17. travnja s početkom u 18:00 sati CCE je premijeno prikazala film Vjeruješ li? Riječ je filmu kršćanske tematike u kojem se isprepliče čak 12 različitih životnih priča koje zajedno povezuje upravo to pitanje: "Vjeruješ li?" U filmu se pojavljuju poznati glumci kao što su Mira Sorvino, Ted McGinley i Cybil Shepherd. Gosti  su također mogli čuti kratku poruku evanđelja,a svaki posjetitelj dobio je i besplatne kokice i primjerak Novog zavjeta. Nakon filma priređena je mala zakuska te su mnogi posjetitelji ostali kako bi razgovarali o dojmovima koje je na njih ostavio film.

Highslide JS

 

27. ožujka 2016. - Održan svečani uskrsni koncert


CCE je najveći kršćanski blagdan, Uskrs, proslavila svečanim koncertom grupe Bez kompromisa održanim u prostorima dvorane GAP s početkom u 18:00. Uz koncert, mogli smo čuti i svjedočanstvo jednog člana o tome kako mu Isus, čije uskrsnuće slavimo, promijenio život kao i prigodnu poruku. Nakon svečanog programa pripremljena je prigodna zakuska i druženje.

Highslide JS

 

14. i 21. veljače 2016. - Održana video konferencija "Umijeće bračnog odnosa"


CCE se ove veljače pridružila incijativi Obiteljskog života Tjedan braka. U skopu toga, kroz dvije nedjelje, 14. i 21. veljače umjesto redovitog bogoslužja održana je video konferecija Umijeće bračnog odnosa.


Video seminar Umijeće bračnog odnosa sadrži predavanja o braku koja obuhvaćaju teme poput svrhe braka, rješavanja sukoba, intimnosti, uloga muža i žene i ostavljanja baštine za buduće generacije. Uz predavanja, tu su i svjedočanstva bračnih parova koji govore o svojim iskustvima u svakom od navedenih područja.

 

Predavanjima je pristustvovalo tridesetak parova iz Zagreba i drugih gradova. Nakon prikazivanja, priređena je mala zakuska i druženje za posjetitelje.

Highslide JS

 

18. veljače 2016. - Priopćenje za javnost povodom zahtjeva za smjenom ministra Predraga Šustara


Hrvatska kršćanska koalicija smatra kako se u čitavom slučaju radi o gruboj medijskoj manipulaciji pa je stoga zahtjev za smjenom ili ostavkom bespredmetan i nepotreban. Naime autori članka (intencionalno ili zbog ignorancije) zanemaruju ne malen broj činjenica, zato tvrdimo da je internetski članak u službi ateističke propagande, a ne zaštite digniteta znanstvene metode te znanosti i obrazovanja općenito.

 

Mnogi veliki i relevantni znanstvenici zaslužni za najveća znanstvena otkrića kako u prošlosti tako i danas su po svom svjetonazoru bili teisti. Teorija Velikog praska i teorija evolucije ne mogu utvrditi pitanje Božje opstojnosti niti dokazati suprotno. Kuriozitet je da upravo teorija Velikog praska dokazuje da svemir ima svoj početak, što je za razliku od teze o vječnom svemiru koja je prije nje bila općenito prihvaćena, kompatibilna s teističkim svjetonazorom. Činjenica je da biološka evolucija, kako ju opisuje neodarvinistička teorija, ne može biti znanstveni dokaz da je teizam kao svjetonazor neistinit ili neznanstven, niti dokazuje da je ateizam istoznačan znanosti. Ateizam je legitimna filozofska i vjerska pozicija, a ni u kojem slučaju empirijski dokazana teorija ili znanstvena činjenica. Teza da su znanost i znanstvene teorije jedini legitimni izvor spoznaje te kao takve jedine validne i dostatne za opis svijeta, uopće nije znanstvena već filozofska teza. Stoga bi se ateisti umjesto svojatanja znanosti i posuđivanja termina i značenja iz teističkog svjetonazora, umjesto služenja propagandom i denunciranjem te čistom retorikom ispražnjenom od bilo kakvog ontološkog sadržaja, trebali potruditi i sami stvoriti koherentan svjetonazor koji neće počivati na svojatanju znanosti, i posljedično tome, iz rasprave a priori isključivati bilo koji drugi diskurs ili paradigmu. Implicirana teza da je i poglavar Rimokatoličke crkve prihvatio znanstveno objašnjenje nastanka svijeta nasuprot pseudoznanstvenom objašnjenju koje u svom članku zastupa ministar Šustar i koji valjda ima za cilj uvjeriti da je i sam papa odbacio teizam, ne zaslužuje nikakav ozbiljan komentar.

 

Hrvatska kršćanska koalicija potiče dijalog i toleranciju te znanstveno istraživanje lišeno utjecaja svake ideologije ili religije, pa tako i ateizma. Prirodne znanosti nemaju instrumentarij za utvrditi pitanje postojanja Boga, niti imaju mogućnosti dokazati da je ateizam jedini racionalni, znanstveno verificirani svjetonazor.

Highslide JS

 

16. veljače 2016. - Zakonska regulacija školovanja na daljinu


Hrvatska kršćanska koalicija već se nekoliko godina zalaže za uvođenje školovanja na daljinu u hrvatski obrazovni sustav, odnosno njegovo reguliranje Zakonom o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi. U sklopu toga, Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta predani su prijedlozi izmjene Zakona kojima bi se ovakvi oblici obrazovanja, uključujući školovanje djece kod kuće ili druge alternativne oblike obrazovanja, regulirali kroz sustav obrazovanja. Školovanje na daljinu sastavni je dio obrazovnog sustava mnogih europskih zemalja, uključujući susjednu nam Sloveniju.

 

HKK je u protekle dvije godine odžala nekoliko pozitivnih i ohrabrujućih sastanaka s predstavnicima Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta prilikom kojih smo primili pismeno obećanje da će se školovanje na daljinu regulirati sljedećom izmjenom navedenog zakona. Ohrabreni takvim rezultatima, Hrvatska kršćanska koalicija zatražila je sastanak i s novim Ministrom znanosti i obrazovanja i sporta te se nadamo kako će i postojeća vlada uvidjeti važnost ovakvog oblika obrazovanja, posebice za djecu s posebnim potrebana ili posebno nadarenu djecu. Nadamo se kako će se predložene promjene naći na saborskim klupama na vrijeme da se djeca već iduću školsku godinu mogu školovati kod kuće, odnosno prema drugim alternativnim oblicima obrazovanja.

Highslide JS

 

07. veljače 2016. - Održana prva Obiteljska večer u 2016.


Svaka prva nedjelja u mjesecu u CCE rezervirana je za Obiteljsku večer, poseban obiteljski program u kojem sudjeluju djeca i mladi iz naše zajednice. Prva obiteljska večer u ovoj godini održana je u nedjelju 07. veljače, a kao dio programa nastupila su djeca i mladi sa svojim bendom Salvation. Tu su također bili neizostavni baloni, bomboni i druge zanimljive aktivnosti, a nakon bogoslužja organizirana je zadjednička večera i rođendanska proslava za male i velike članove.

Highslide JS

 

27. siječnja 2016. - Pastor CCE prisustvovao obilježavanju Dana sjećanja na žrtve Holokausta


Svake godine 27. siječnja, na dan kada je Crvena armija oslobodila koncentracijski logor Auschwitz - Birkenau, međunarodna zajednica obilježava Dan sjećanja na žrtve Holokausa. Ovogodišnja tema povodom sjećanja na žrtve holokausta je  "Holokaust i ljudsko dostojanstvo". Tema povezuje sjećanje na Holokaust s temeljnim načelima Ujedinjenih naroda i potvrđuje vjeru u dostojanstvo i vrijednost svake osobe koja je istaknuta u povelji Ujedinjenih naroda, kao i pravo na život bez diskriminacije i uz jednaku zaštitu pred zakonom koja je sadržana u Općoj deklaraciji o ljudskim pravima.

 

U Hrvatskoj je, među ostalim, ovaj dan obilježen, svečanom sjednicom Hrvatskog sabora na kojoj su uz državne dužnosnike i osobe iz javno političkog života, sudjelovali i predstavnici nacionalnih manjina i vjerskih zajednica. U ime CCE na svečanoj sjednici je prisustvovao pastor Mario Dučić.

Highslide JS

 

18. - 23. siječnja 2016. - Održan tjedan posta i molitve


Od 18. do 23. siječnja u Crkvi cjelovitog evanđelja održan je tjedan posta i molitve. Tijekom tog tjedna svakoga su se dana s početkom u 19:30 održavali molitveni sastanci. Mnogi vjernici pridružili su se vodstvu crkve u postu i traženju Božjeg lica i njegove volje za 2016. godinu. Bog je kroz to vrijeme  djelovao u srcima mnogih te obnovio njihov žar, radost i vjeru; dao im odgovore na njihova pitanja i smjernice za budućnost te odgovorio na molitve za razne potrebe i probleme s kojima su se suočavali.

Highslide JS

 

28. siječnja 2016. - Međunarodni dan vjerskih sloboda


Svake godine zadnje subote u mjesecu siječnju obilježava se Međunarodni dan vjerskih sloboda. Tom se prilikom prije svega prisjećamo svih koji su u povijesti i koji dan danas stradavaju zbog svojih vjerskih uvjerenja.

 

U Hrvatskoj su vjerske slobode zagarantirane Ustavom te na svu sreću pripadnici niti jedne vjeroispovijesti nisu progonjeni kao što to biva u mnogim dijelovima svijeta. Ipak, iako tako piše u Ustavu, vjernici svih vjerskih zajednica nisu još uvijek jednaki pred zakonom. Naime, Članak 41. Ustava Republike Hrvatske kaže: "Sve vjerske zajednice jednake su pred zakonom i odvojene od države." Međutim u istom vrijeme u Hrvatskoj je još uvijek na snazi Zakon o pravnom položaju vjerskih zajednica koji u sebi sadrži odredbe koje nisu u skladu s Ustavom te diskriminiraju vjernike pojedinih manjinskih vjerskih zajednica. Naime, prema tom zakonu vjerske zajednice koje broje manje od 500 članova uopće se ne mogu registrirati kao vjerske zajednice, već kao udruge građana zbog čega njihovi članovi nemaju ista prava kao i predstavnici drugih vjerskih zajednica koji su ili registrirani u registru vjerskih zajednicea ili imaju sklopljen Ugovor između Vlade Republike Hrvatske o pitanjima od zajedničkih interesa koji regulira međusobna prava i obveze.

 

Isto tako, pravila i načini izračuna financijskih sredstava koja se vjerskim zajednicama dodijeljuju iz Državnog proračuna nisu još uvijek u izračunu jednaka, odnosno dovoljno jasna i javno transparentna. Nije poznato prema kojem se ključu navedena sredstva dodijeljuju jer postoje u nekim primjerima nelogičnih odstupanja od jedne do druge vjerske  zajednice, čak i kada vjerske zajednice imaju isti ili sličan broj članova.

 

Naposljetku, većinska, Rimokatolička crkva nalazi se u nedvojbenom povlaštenom položaju u odnosu na druge vjerske zajednice, ne samo zbog međunarodnog Ugovora između Republike Hrvatske i Vatikana, već i zbog čestog uplitanja i utjecaja koje Rimokatolička crkva vrši na sve strukture društva, posebice na državne i lokalne vlasti.

Highslide JS

 

Vijesti 2015.

26. prosinca 2015. - Podjela slatkih paketića djeci izbjeglica


Dan nakon Božića, 26. prosinca, volonteri Crkve cjelovitog evanđelja posjetili su izbjeglički prihvatni centar u Slavonskom Brodu kako bi djeci izbjeglica podijelili 1000 paketića sa slatkišima. Posebna je radost bila vidjeti djecu kako s veseljem i uzbuđenjem u ruke primaju šarene paketiće. Bez obzira na jezične i kulturne barijere, djeca su s oduševljenjem primala paketiće znajući da se u njima krije slatko iznenađenje koje će im uljepšati daljnji naporan put.

Highslide JS

 

25. prosinca 2015. - Održano svečano božićno bogoslužje


Na sam Božić, 25. prosinca u 11:00 sati, CCE je održala svečano božićno bogoslužje na kojem smo se podsjetili zašto je za nas kršćane izuzetno važno da se Isus odrekao svoje slave na nebu i došao živjeti na zemlju u obličju čovjeka. Uz posebne božićne pjesme slavljenja, pastor Mario je govorio koliko je važno da se uz sav stres, užurbanost i pripreme vezane uz Božić, prisjetimo pravog razloga zbog čega ga slavimo.

Highslide JS

 

20. prosinca 2015. - Božićni koncert Bez kompromisa i multimedijalni program


U nedjelju 20. prosinca CCE je pripremila posebam božićni multimedijalni program i koncert grupe Bez kompromisa. Uz okićeni bor i božićna svjetla, posjetitelji su mogli uživati u izvrsnim izvedbama benda Bez kompromisa koji je i ovom prilikom proslavio svog Kralja i Spasitelja. Osim koncerta, program je sačinjavao film s porukom evanđelja i svjedočanstvima ljudi čiji životi su se promijenili kada su upoznali Isusa. Također, svoju životnu priču i put do života s Isusom ispričala je jedna članica crkve koja je, između ostalog, istaknula kako je Krist potreban i ljudima koji nemaju velikih problema, već žive "običnim" životima, ali u srcu imaju prazninu koju može ispuniti samo Isus. Nakon programa dijeci su podijeljeni slatki božićni paketići, a za posjetitelje je pripremeljena prigodna zakuska.

Highslide JS

 

19. prosinca 2015. - Podjela božićnih materijala za djecu


Moj božićni poklon naziv je knjižice za djecu s pričom o Isusovom rođenju i životu koju su članovi CCE u subotu 19. prosinca dijelili djeci i roditeljima okupljenima oko klizališta na Trgu kralja Tomislava. Predivno uređen ledeni park privukao je mnoge roditelje s djecom koja su iz ruku naših volontera s oduševljenjem primila još jedan božićni poklon te nam se na taj način pružila prilika da kroz te materijale mnoge obitelji podsjetimo na pravo i istinsko značenje Božića.

Highslide JS

 

17. prosinca 2015. - Bez kompromisa nastupio na Trgu bana Jelačića


Naš bend Bez kompromisa i ove se godine pridružio brojnim izvođačima koji su svojom glazbom uljepšali Advent u Zagrebu. U predivnom adventskom ozračju, Bez kompromisa je u četvrtak 17. prosinca nastupio na Trgu bana Jelačića. S velike pozornice na glavnom gradskom trgu čule su se pjesme koje slave Isusa čije rođenje slavimo. Članovi benda izveli su prepjeve poznatih pjesama suvremene kršćanske glazbe kao i svoje autorske pjesme, a posebno oduševljenje među publikom izazvao je jedanaestogodišnji bubnjar Luka koji je s bendom izveo jednu pjesmu.  

Highslide JS

 

 

15. studeni 2015. - Premijerno prikazan film Bog nije mrtav


U nedjelju 15. studenoga u dvorani GAP premijerno je prikazan film Bog nije mrtav. Film prati debatu o postojanju Boga na satovima filozofije nakon što predavač od svojih studenata traži da potpišu izjavu na kojoj stoji da je Bog mrtav, a jedan od studenata koji je kršćanin odbije to učiniti. Dvorana GAP-a ovom je prilikom bila puna posjetitelja, a svaki posjetitelj na dar je dobio primjerak Novog zavjeta. Nakon projekcije odžana je mala zakuska i druženje.

Highslide JS

 

03. studeni 2015. - Hrvatska kršćanska koalicija poziva građane da izađu na izbore


Dragi građani,

 

pozivamo Vas da iskažete svoju građansku odgovornost i brigu za dobrobit društva te izađete na parlamentarne izbore te sami odlučite o tome tko će vas zastupati i odlučitvati o vašoj sudbini kroz sljedeće četiri godine.

 

Svjesni smo kako su mnogi građani ove zemlje razočarani vladajućim strukturama, bez obzira koju opciju onu zastupale te se stoga odlučuju uopće ne izići na izbore. Izborna izlaznost se iz jednog izbornog ciklusa u drugi sve više smanjuje. Iako nam se možda ne pruža savršen izbor kakav bismo željeli, moramo biti svjesni da neglasanjem prepuštamo drugima da odlučuju umjesto nas. Stoga želimo potaknuti građane da vrijeme koje je preostalo do izbornog dana posvete promišljanju o mogućnostima koje im se pružaju. Nije realno očekivati da ćemo naći savršenu stranku, čovjeka ili politički program, no važno je da se ipak uključimo u proces odlučivanja i odvagnemo sve pozitivno i negativno kako bismo mogli donijeti racionalnu i mudru odluku. Sloboda izbora i pravo glasa jedan je od temelja demokracije i sloboda koju ne smijemo olako shvaćati, posebice uzevši u obzir našu povijest.

 

Kao kršćani, pozivamo vas da odaberete stranku i opciju koja nudi pravednost, poštivanje zakona, borbu protiv korupcije,  zalaže se za moralnost, dobro svih; teži za onim što je časno i pošteno te ima promišljen i utemeljen plan gospodarskog rasta. Glasajte za one koji nude konkretna i mudra rješenja za gospodarsku, društvenu i moralnu krizu u kojoj se nalazi naša zemlja.

 

--

dr. Mario Dučić
Predsjednik HKK

Highslide JS

 

29. listopada 2015. - Predsjednica Grabar-Kitarović primila predstavnike crkava reformacijske baštine


Povodom obilježavanja Dana reformacije Predsjenica RH Kolinda Grabar-Kitarović je u četvrtak 29. listopada održala svečani prijem za predstavnike crkava reformacijske baštine. Prijemu je u ime CCE prisustvovao pastor Mario Dučić. Obraćajući se prisutnima Predsjednica Republike istaknula je kako Danom reformacije obilježavamo tradiciju koja je duboko ukorijenjena u kulturnu i duhovnu baštinu velikog dijela Europe. Ta je tradicija prisutna i u Hrvatskoj gotovo od samoga početka, dodala je Predsjednica i istaknula djela Matije Vlačića Ilirika, Stjepana Konzula Istranina i Antuna Dalmatina, koji su svojim prijevodima dijelova Svetog pisma na hrvatski jezik i izdavačkim pothvatima dali važan doprinos hrvatskoj književnoj i duhovnoj baštini.

Highslide JS

 

17. listopada 2015. - Tim CCE volontera ponovno posjetio izbjeglički centar u Opatovcu


Po drugi puta u tjedan dana, volonterski tim CCE posjetio je izbjeglički centar u Opatovcu. U subotu 17. listopada volonteri su izbjeglicama podijeli preko 500 pari čarapa i komada donjeg rublja. Kako izbjeglice u centar dolaze s vrlo malo odjeće, te su im mogućnosti održavanje svakodneve higijene tijekom puta jako ograničene, čiste čarape i donje rublje od velike su pomoći, posebice ženama. Također, u kampu u Opatovcu će od 26. do 30. listopada boraviti dvije volonterke CCE koje će tijekom tih dana pomagati u prihvatu izbjeglica u centar kao i u drugim područjima gdje se pojavi potreba.

Highslide JS

 

12. listopada 2015. - Gost propovjednik Jeff Roper


U nedjelju 12. listopada kao gost propovjednik na bogoslužju služio je Jeff Roper, predstavnik Forsquare crkve za Europu koji je posjetio Zagreb kako bi razgovarao o pridruživanju CCE ovoj velikoj međunarodnoj crkvenoj obitelji. Crkva Foursquare pentekostna je denominacija nastala dvadesetih godina prošlog stoljeća koja danas broji više od 66 tisuća lokalnih zajednica u 140 zemalja svijeta.

Highslide JS

 

10. listopada 2015 - Volonterski tim CCE u Opatovcu


U sobotu 10. listopada volonterski tim Crkve cjelovitog evanđelja posjetio je izbjeglički kamp u Opatovcu. Tom prilikom izbjeglicama koje su pristizala po kiši, promrznute i bez adekvatne odjeće i obuće podijelili smo 1000 paketića pomoći u kojima se nalazila voda, hrana, čarape i kabanice. Potrebe izbjeglica su velike te nam je u planu u sljedećih nekoliko tjedana organizirati još nekoliko posjeta Opatovcu te dijeljenje paketa pomoći.

 

Highslide JS

 

15. rujna 2015. - Pokažimo kršćansko milosrđe i prihvatimo različitosti


Vezano uz izbjegličku i imigrantsku krizu koja potresa Europu, Hrvatska kršćanska koalicija želi posvjedočiti jednu od temeljnih istina kršćanske vjere - da je u Božjem planu stvaranja svaki čovjek rođen s jednakom vrijednošću, dostojanstvom te težnjom da bude slobodan, siguran i traži svoju sreću. To je jasno svjedočanstvo Svetog pisma te, pored naviještavanja Radosne vijesti treba biti temelj svakog kršćanskog djelovanja. Taj je svjetonazor, zajedno s prihvaćanjem različitosti, ugrađen i u temelje suvremene Europe i njezine demokracije.

 

Stoga se kršćanin treba othrvati svakom strahu i animozitetu prema ljudima druge rase, narodnosti, kulture, uvjerenja ili religije, a svakoj ljudskoj patnji pristupiti s empatijom i nastojanjem da pomogne. Iako se među građanima pojavio opradvani strah od dolaska terorista infiltriranih među izbjeglice i stradalnike, ne smijemo dopustiti da nas taj strah zaustavi u iskazivanju kršćanskog milosrđa prema ljudima u nevolji bez obzira na njihovu vjeroispovijest.

 

Valja nam se također podsjetiti kako smo se kao zemlja tijekom Domovinskog rata te rata u BIH već susreli s izbjegličkom krizom. U svemu tome smo se kao društvo dobro snašli i organizirali, a mnogi su naši prognanici bili zbrinuti i u drugim zemljama koje su im iskazale empatiju. Mnogi od njih su ostali živjeti u inozemstvu i nakon rata, kao što su i mnoge izbjeglice odlučile zasnovati novi dom u našoj zemlji. Također, podsjetimo da su Hrvati jedan od izrazito emigrantskih europskih naroda. Migracije i miješanja kultura su normalna pojava u povijesti čovječanstva. Ne trebamo se toga bojati niti graditi zidove.


Stoga Hrvatska kršćanska koalicija poziva kršćane i sve ljude dobre volje da se ohrabre i otvore svoja srca te, koliko je to u njihovoj moći, pomognu u ovoj teškoj situaciji.

Highslide JS

 

15. rujna 2015. - Predstavljamo Vam rad Hrvatske kršćanske koalicije


Želimo vam predstaviti rad udruge Hrvatske kršćanske koalicije te vas pozvati da se priključite njezinom radu kako bismo zajedno radili na promicanju kršćanskih vrednota i ostvarenju zajedničkih ciljeva. Hrvatska kršćanska koalicija osnovana je 2. srpnja 2008. na poticaj crkava i vjernika reformacijske baštine kako bismo ostvarili solidarnost, transparentnost, kvalitetu, potporu i suradnju kao i zajednički utjecaj na društvenom planu kroz aktivno promicanje kršćanskih načela crkava reformacijske baštine u Republici Hrvatskoj. To planira ostvariti na sljedeće načine:

 • Međusobnom podrškom na opće društvenom planu i aktivnim reagiranjem na tekuće događaje u području morala, etike, politike, obitelji, ljudskih i vjerskih sloboda kroz javne medije.
 • Međusobnom podrškom lokalnih crkava kroz edukativne seminare i savjetovanje.
 • Izdavanjem publikacija iz područja djelovanja udruge u skladu s posebnim propisima.
 • Edukacijom članova u skladu s vizijom Udruge.
 • Edukacijom djece i mladeži kroz odgojne i poučne programe.

Kroz ovih deset godina najviše smo se bavili problematikom vjerskih sloboda i jednakosti te organizirali nekoliko seminara i edukacije za voditelje i poslovne ljude. Također smo aktivno reagirali na goruća društveno politička pitanja u zemlji i svijetu. Hrvatska kršćanska koalicija otvorena je za pojedince i crkve refomacijske baštine koji su zainteresirani za promicanje njezinih ciljeva. Otvoreni smo za nove projekte i nove ideje koji promiču temeljne kršćanske vrijednosti te su usmjereni na dobrobit naše zemlje i njezinih ljudi ,a mogu biti vezani uz društveni aktivizam, pravo, etička i moralna pitanja, humanitarno djelovanje i sl.


Više o Hrvatskoj kršćanskoj koaliciji i njezinom dosadašnjem djelovanju možete saznati na web stranici Hrvatske kršćanske koalicije. Ako ste zainteresirani za uključenje u rad HKK, slobodno nam se javite na brojeve telefona 091/7608-918 (Mario Dučić, predsjednik) ili 091/4920-725 (Ana Prebeg, podpredsjednica). Rado ćemo odgovoriti na vaše moguća pitanja.

Highslide JS

 

13. rujna 2015. - Gost propovjednik Hans Mannegren iz organizacije Samaritan's Purse


U nedjelju 13. rujna kao gost propovjednik na bogoslužju je služio Hans Mennegren, predstavnik organizacije Samaritan's Purse. Organizacija Samaritan's Purse poznata je u Hrvatskoj po akciji Operation Christmas Child, odnosno dijeljenju božićnih poklona za djecu iz obitelji slabijeg imovinskog statusa, dok trenutno pružaju pomoć u zemljama koje se suočavaju s izbjegličkom krizom. Upravo je izbjeglička kriza i mogućnost da se Hrvatska uskoro suoči s njom, bio povod posjete Hansa Manngrena.

Highslide JS

12. rujna 2015. - Izlet u Severin na Kupi


CCE ekipa uživala je u subotu 12. rujna  u predivnom sunačnom vremenu u isto tako predivnoj prirodi Gorskog kotara na izletu i zajedništvu u DPB kući u Severinu na Kupi. Mali i veliki opustili su se uz zabavne aktivnosti, šetnje do rijeke Kupe i obližnjeg dvorca Zrinskih i Frankopana, sport i odličnu hranu.

Highslide JS

 

 

30. kolovoza 2015. - Gost propovjednik pastor Roche Coleman iz Teksasa


Zadnju nedjelju kolovoza Crkva cjelovitog evanđelja ugostila je gosta propovjednika Rochea Colemana, pastora Impact Church of the Woodlands iz Teksasa. Pastor Coleman u svojoj je propovijedi istaknuo kako je važno prepoznati vrijeme i okolnosti u kojima živimo kako bismo mogli služiti ljudima oko nas. Također je ohrabrio crkvu da ustraje i bori se usprkost teškim okolnostima jer samo tako možemo vidjeti pobjedu. Nakon bogoslužja priređena je mala zakuska i zajedništvo povodom početka nove školske godine i nove sezone.

Highslide JS

 

Lipanj & Kolovoz 2015. - Pastor Mario Dučić u SAD-u


Od 17. lipnja do 27. kolovoza pastor Mario Dučić se, zajedno s obitelji, nalazi na službenom putu u SAD-u. Tijekom svog boravka u Americi, pastor Mario će propovijedati i podučavati u crkvama i biblijskim školama diljem SAD-a: od Pennsylvanije preko Alabame i Texasa do Oregona. Tijekom boravka pastora Marija u SAD-u pastorale dužnosti preuzeo je starješina crkve Ivan Rukavina.

Highslide JS

 

06. lipnja 2015. - Održan Jarunfest 2015.


Tradicionalni obiteljsko - evangelizacijski program Jarunfest 2015. održan je u subotu 6. lipnja u Višeosjetilnom parku ŠRC Jarun. Ove godine Crkvi cjelovitog evanđelja su se u organizaciji Jarunfesta pridružile i druge kršćanske crkve i udruge iz Zagreba. Višeosjetilni park toga je dana odjekivao zvucima kršćanske glazbe, razdraganim i veselim dječjim glasovima, žamorom posjetitelja, dok se nad prostorom nadvijao primamljiv miris roštilja na kojem su se pekle pljeskavice i hrenovke. Tijekom cijelodnevnog programa nastupili su kršćanski bendovi Emet Flare, slavljenički tim KC "Riječ Života", Bez kompromisa, Wind Stain i Scifidelity Orchestra te lutkarska skupina Anime i dječja dramska skupina Božji biseri. Uz bogat glazbeno scenski program Jarunfest je nudio i mnoštvo zabavnih aktivnosti za djecu te je podjeljeno 1400 besplatnih obroka i primjeraka Novog zavjeta.

Highslide JS

 

30. svibnja 2015. - Predstavnici kršćanskih crkava na Danu Hrvatskog sabora


Svake godine 30. svibnja održava se Dan Hrvatskog sabora. Ove godine, povodom 25 godina otkako je konstituiran prvi demokratski izabran višestranački Sabor u RH, održana je svečana sjednica na kojoj su uz zastupnike sudjelovali i predstavnici državnih i lokalnih vlasti, istaknute osobe iz javnog i političkog života te predstavnici vjerskih zajednica. Crkvu cjelovitog evanđelja na ovoj svečanoj sjednici predstavljao je pastor i predsjednik Mario Dučić.

Highslide JS

 

29. svibnja 2015. - Hrvatska kršćanska koalicija osuđuje nered i nasilno traženje braniteljskih prava


Vjerujemo kako je ideal za koji je većina branitelja krvarila u Domovinskom ratu bila upravo Hrvatska mira, reda, rada, slobode i demokracije, te jednakih prava i šansi za sve njezine građane. Svjesni smo također da se taj ideal na mnogim područjima nije u potpunosti ostvario, ponajprije zbog privatizacijskog kriminala, korupcije, težnje za moći i sličnih pojava. Stoga podupiremo svaku legitimnu, miroljubivu i opravdanu borbu građana za njihova prava.

 

Međutim, ne možemo poduprijeti pokušaje bilo koje skupine građana da se ponašaju, djeluju i budu iznad zakona, pa radilo se i o hrvatskim braniteljima. Naime, ne možemo se oduprijeti dojmu da je braniteljski prosvjed u Savskoj 66 od početka izrežiran i instrumentaliziran, a mnogi branitelji izmanipulirani. Ultimativni zahtjevi , odnosno način na koji se iznose, po mnogim stavkama nisu opravdani. Pravi razlog ovoga prosvjeda krije se u želji odrežene skupine ljudi za vlaću i moći, a koristi se i svjetonazorsko-ideološkom mržnjom  prema legitimno izabranoj vlasti.

 

Sada izražavamo za bojazan da sinoćnjim pomno izrežiranim događajima na Markovu trgu, kao i postavljanjem plinskih boca na Savsku cestu, događaji idu prema svojoj kulminaciji. Moguće je da se radi čak i o pokušaju nasilnog rušenja legitimno izabrane hrvatske vlasti.
Ponavljamo kako nitko nije iznad zakona, te nije bilo nikakvog opravdanog razloga za zadržavanje na Markovu trgu nakon 22 sata (a ni sam prosvjed nije bio legalno prijavljen), te jedini razlog za takvo ponašanje leži u provociranju sukoba i traženju povoda za još veće nerede. Stoga smatramo da je djelovanje policije bilo upotpunosti opravdano i zakonito, te pohvaljujemo istu jer se suzdržala od primjene sile, makar je  imala legitimno pravo da ju primijeni.

 

Ovom prilikom proklamiramo naše odlučno kršćansko nastojanje i težnju za mirom. Osuđujemo svaki pokušaj destabilizacije zemlje, provociranja nereda i nasilja  ili nasilnog rušenja legitimno izabrane vlasti. Odlučno protestiramo nad svakim tko se služi ili pomaže u manipulacijama i nelegitimnim metodama političke borbe, pa radilo se i o Katoličkoj crkvi ili bilo kojoj drugoj vjerskoj zajednici jer se  u samom smislu riječi katolička i evanđelje nalazi  težnja za mirom, poštivanjem legitimne vlasti i jednako prihvaćanje svih ljudi.

Highslide JS

 

25. travnja 2015. - Održana video konferencija Umijeće bračnog odnosa


U suradnji s udrugom Fokus – Obiteljski život CCE je krajem travnja organizirala bračnu video konferenciju Umijeće bračnog odnosa. Konferecija se održala u subotu 25. travnja u hotelu Arcotel Allergra te su na njoj sudjelovali bračni parovi iz nekoliko crkava i gradova. Neke od tema o kojima je bilo riječ na konferenciji su: svrha braka, uloge muškarca i žene, rješavanje sukoba, sekusalna intimnost u braku i ostavljanje baštine budućim generacijama. Uz predavanja i svjedočanstva, parovi su na kraju konferencije mogli uživati u romantičnoj večeri u restoranu hotela. 

Highslide JS

 

05. travnja 2015. - Svečano uskrsno bogoslužje


Najveći kršćanski blagdan, Uskrs, u Crkvi cjelovitog evanđelja proslavljen je svečanim bogoslužjem. Nakon prigodnog koncerta i slavljenja Boga, poruku o značenju uskrsnuća vjernicima je odaslao gost propovjednik Tom Connors, pastor Crkve kršćanskog zajedništva "Lonačeva kuća". Nakon bogolsužja priređena je prigodna zakuska za članove i goste crkve.

Highslide JS

 

04. travnja 2015. - Uskrs je pobjeda


Hrvatska kršćanska koalicija želi se pridružiti uskrsnim čestitkama te građanima Republike Hrvatske poželjeti sretan i blagoslovljen bladan Isusova uskrsnuća. U teškim vremenima u kojima se nalazimo svima nam je potrebna poruka nade koja proizlazi iz Isusove pobjede na smrću.

 

Poruka Uskrsa je pobjeda života nad smrću; svjetla nad tamom. Naša je želja da građani Hrvatske iskuse silu uskrsnuća koja je podigla Isusa Krista iz mrtvih te djelovala kroz više od 2000 godina obnavljajući mnoge živote. Uskrs ne bi trebao biti samo jedan dan u godini, on je način života koji nam je omogućen onoga dana kada je Isusov grob ostao prazan. Želja nam daje da pobjeda koja je tada zadobivena postane stvarna u životu svakog našeg sugrađana te da sila uskrsnuća pobjedi silu smrti i tame u svakom životu.

 

--

Za Hrvatsku kršćansku koaliciju,
Ana Prebeg

potpredsjednica

Highslide JS

 

29. ožujka 2015. - Prikazan film "Bezuvjetno"


Film Bezuvjetno koji govori od dvoje prijatelja iz djetinjstva čiji životi se nenadano isprepletu nakon mnogo godina, prikazan je u nedjelju 29. ožujka u dvorani GAP u organizaciji Crkve cjelovitog evanđelja. Film prenosi poruku Božje bezuvjetne ljubavi te je svrha prikazivanja bila prenijeti ljudima evanđelje na kreativan i razumljiv način. Dvorana GAP te je nedjelje bila puna gostiju koji su pozivnicu za film primili od svojih prijatelja, članova obitelji ili na cesti od nekog člana crkve. Svaki posjetitelj uz film je dobio besplatne kokice i primjerak Novog zavjeta.

 

Highslide JS

 

17. veljače 2015. - Čestitka Predsjednici Kolindi Grabar Kitarović


Hrvatska kršćanska koalicija uputila je čestitku Kolindi Grabar Kitarović povodom preuzimanja dužnosti Predsjednice Reblike Hrvatske.

Uz lijepe želje za mnoštvo uspjeha tijekom narednih pet godina obnašanja dužnosti, u čestitici među ostalim stoji:

 

"Naša je je želja i nada da tijekom sljedećih pet godina obnašanja dužnosti pokažate brigu i interes za manjinske vjerske zajednice u Republici Hrvatskoj i njihova prava. Vjerujemo kako je briga o manjinama jedan od temelja pravedne države te da ćete Vi osobno pridonijeti zaštiti prava svih hrvatskih građana. Biblijska je dužnost da kao kršćani molimo za one koji obnašaju vlast te ćemo u skladu s tim moliti za Vas kako biste svoju dužnosti mogli obnašati pravedno, mudro i na dobrobit naše zemlje i njezinih građana."

 

Hrvatska kršćanska koalicija nada se dobroj i plodonosnoj suradnji s novom predsjednicom te otvorenim vratima na Pantovčaku za manjinske vjerske zajednice.

 

--

Za Hrvatsku kršćansku koaliciju,

dr. Mario Dučić

predsjednik

 

Highslide JS

 

29. siječnja 2015. - Založimo se za žrtve vjerske netrpeljivosti


Ovogodišnje obilježavanje Dana vjerskih sloboda svakako moramo gledati u sjeni događaja u Siriji, Iraku, Nigeriji te nedavnog terorističkog čina u Francuskoj. Iako je upravo ovaj zadnji događaj podignuo najviše prašine jer se ujedno radi i o napadu na slobodu medija, napredovanje fundamentalističkih islamskih skupina te progonstva pripadnika svih drugih vjeroispovijesti koje im se nađu na putu je nešto što nas mora itekako zabrinuti.

 

Hrvatska kršćanska koalicija dugo je godina vodila svoju pravnu bitku za ostvarivanje svojih vjerskih prava i sloboda. Za nas u Hrvatskoj kao zemlji članici Europske Unije, zabrinjavala nas nejednakost u odnosu na druge vjerske zajednice. No, naše male borbe ponekad mogu maknuti fokus s velikih problema vezanih uz vjerske slobode u svijetu. Činjenica je da su milijuni ljudi u svijetu danas progonjeni zbog svoje vjere. Progonstva kršćana (ali i pripadnika drugih vjeroispovijesti) nisu nešto što se događalo samo u antičkom Rimu kada su vjernike bacali lavovima. Progonstva, mučenja, ubijanja, silovanja, paleži crkava, maltretiranja vjernika - sve je to realnost 21. stoljeća. Samo zato što mi ne živimo u jednoj od zemalja u kojoj se to događa, ne znači da možemo šutke gledati i ne obazirati se na patnje drugih. Zlo treba nazvati zlom i pri tome se ne ustručavati. Hrvatska kršćanska koalicija strogo osuđuje radikalne islamističke skupine koje potiču nasilje. Vjera ne bi smjela biti izvor nasilja. Ne postoji izgovor niti isprika niti za jedan čin nasilja počinjen u ime vjere.

 

Također smatramo kako bi islamske zajednice u Europi  trebale oštrije istupiti protiv fundamentalista i terorista i javno osuditi ISIS, ali i druge radikalne skupine koje provode djela nasilja. Upravo izjave  kako je islam miroljubiva religija a koje na žalost ostaju u sjeni strašnih zločina počinjenih u njegovo ime, moraju potaknuti čelnike islamskih zajednica na oštru osudu svih onih koji u ime Islama provode teror. Hrvatska kršćanska koalicija isto tako poziva predstavnike i pripadnike svih vjerskih zajednica u Republici Hrvatskoj da jasno i glasno osude nasilje u ime religije te se jasno založe ne samo za vjerska prava, već i živote ljudi koji su ugroženi zbog vjerske netrpeljivosti. Na kraju, Hrvatska kršćanska koalicija želi ukazati kako u Hrvatskoj još uvijek nije rješeno statusno pitanje svih kršćanskih vjerskih zajednica kao i ostalih vjerskih zajednica koje trenutno djeluju kao udruge budući  da nemaju 500 vjernika koliko im je potrebno za registraciju u Evidenciji vjerskih zajednica.Time se i dalje nastavlja diskriminacija i nejednak pravni položaj i praksa prema vjerskim zajednicama u Republici Hrvatskoj.

 

--

Za Hrvatsku kršćansku koaliciju,

dr. Mario Dučić

predsjednik

Highslide JS

 

14. siječnja 2015. - Predstavnici HKK sastali se s pomoćnikom ministra znanosti, obraz. i sporta


Predstavnici Hrvatske kršćanske koalicije Mario Dučić i Ivana Čorić održali su u srijedu 14. siječnja sastanak s pomoćnikom ministra znanosti obrazovanja i sporta Stašom Skenžićem. Tema sastanka bila je obrazovanje kod kuće. Pomoćnik ministra za HKK potrdio je kako će školovanje kod kuće biti uvršteno u sljedeću izmjenu Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, odnosno da će se ono zakonski regulirati.

 

Highslide JS

Vijesti 2014.

25. prosinca 2014. - Predsjednik Josipović na zajedničkom bogoslužju članica HKK


Točno u podne na sam Božić članice Hrvatske kršćanske koalicije odžale su zajedničko svečano božićno bogoslužje na koje je kao poseban gost došao predsjednik Josipović. Nakon slavljenja koje je predvodio slavljenički tim KC "Riječ Života"vjernicima se obratio predsjednik Josipović istaknuvši kako su vođe HKK iskazali veliku upornost u borbi za vjerska prava njihovih zajednica. Nakon prigodne poruke pastora Damira Šička Alića, nastupio je bend Bez Kompromisa. Po svršetku  bogoslužja vjernicu su imali priliku pozdraviti se i fotografirati s Predsjednikom, a vodstvo HKK je za njega i njegovu suprugu priredilo je kratki domjenak.

Highslide JS

 

20. prosinca 2014. - Bend Bez Kompromisa nastupio na Trgu bana Jelačića


Već tradicionalno, bend Bez Kompromisa nastupio je na Trgu bana Jelačića u sklopu manifestacije Advent u srcu Zagreba.  Koncert je održan u subotu 20. prosinca u 19:00 sati. Uz pjesme iz svog redovitog repertoara, bend je i ove godine izveo obrade tradicionalnih božićnih pjesama. Neuobičajeno toplo vrijeme za ovo doba godine i prigodni adventski programi izmamili su mnoštvo Zagrepčana na glavni gradski trg te je imao priliku kroz pjesmu svjedočiti o spasenju kroz Isusa Krista koji nije samo mala beba u jaslicama već Spasitelj svijeta.

Highslide JS

 

Prosinac 2014. - Na promotivnom štandu dijeljeni besplatni primjerci Novog zavjeta


Tijekom prosinca CCE je na Glavnom kolodvoru postavila promotivni štand s besplanim primjercima Novog zavjeta. Članovi crkve imali su priliku podijeliti nekoliko stotina primjeraka Novog zavjeta te razgovarati s prolaznicima o Isusu i daru spasenja koji smo primili kroz njega.

Highslide JS

6. prosinca 2014. - Na nedjeljnom bogoslužju gostovao Bengt Wedemalm


Gost propovjednik Bengt Wedemalm iz Švedske gostovao je na nedjeljnom bogoslužju u nedjelju 6. prosinca. U propovijedi koja je govorila o Isusovoj moći da transformira svaki život Wedemalm je podijelio neka svoja iskustva i svjedočanstva o iscjeljenjima i Božjim čudima s kojima se susreo u trideset godina kršćanske službe.

Highslide JS